Megvan a Chelsea első kudarca

GALAMBOS PÉTERGALAMBOS PÉTER
Vágólapra másolva!
2003.12.18. 21:01
Címkék
Egy trófeáról mindenképp le kell mondania a nyáron pénzhegyekért összevásárolt Chelsea-nek: a legjobb nyolc között az Aston Villa kiejtette a csapatot a Ligakupából.
Hernán Crespo gólpassza sem segített a Chelsea-n a Villa elleni kupameccsen
Hernán Crespo gólpassza sem segített a Chelsea-n a Villa elleni kupameccsen
Hernán Crespo gólpassza sem segített a Chelsea-n a Villa elleni kupameccsen
Hernán Crespo gólpassza sem segített a Chelsea-n a Villa elleni kupameccsen
Hernán Crespo gólpassza sem segített a Chelsea-n a Villa elleni kupameccsen
Hernán Crespo gólpassza sem segített a Chelsea-n a Villa elleni kupameccsen
A másik szerdai negyeddöntőben a Middlesbrough büntetőkkel jutott tovább a bajnokságban is szenvedő Tottenham ellenében, így a jövő év elején Arsenal–Middlesbrough és Aston Villa–Bolton elődöntőre kerül sor, immár két felvonásban.
Juan Pablo Angel, aki a találkozó előtti utolsó öt tétmeccsén négy gólt ért el, most sem hagyta cserben a Villát. A kolumbiai alig valamivel Jimmy Floyd Hasselbaink hatalmas kihagyott helyzete után szerezte meg a vezetést, egy pompás szóló végén védhetetlen lövést küldve Neil Sullivan kapujába. Claudio Ranieri, a londoniak vezetőedzője már a szünetben cserélt – Claude Makelelét, Frank Lampardra –, de a második félidőben sem bírta sokáig nézni övéi produkcióját, Damien Duff és Glen Johnson helyére hamarosan behozta Jesper Grönkjaert és a nyilvánvalóan pihentetni próbált Hernán Crespót. Jó ötlet volt Crespót mégis munkába állítani, mert Joe Cole tőle kapta a passzt, amely után kiegyenlített. Más kérdés, hogy noha a Chelsea volt aktívabb a hátralévő időben, Gavin McCann a hazaiakat juttatta újra előnyhöz, és erre már nem volt válasza Ranieri együttesének.
A Premiershipben jobb idegenbeli, mint hazai mérleggel álló Middlesbrough úgy utazott el a White Hart Lane-re, hogy hét mérkőzés óta nem kapott gólt. A bajnokságban kettővel mögötte következő Tottenham azonban megszakította a sorozatot, már a második percben, Darren Anderton révén. David Pleat szakvezető egyébként nem hátrál meg könnyen, a Spurs öszszeállítása ugyanis egyetlen helyen változott a Newcastle-tól elszenvedett 4–0-s vereség óta, Rohan Ricketts került be a csapatba. Épp az ő névrokona, Michael Ricketts harcolta ki a Borónak a hosszabbítást négy perccel a rendes játékidő lejárta előtt. Mivel a ráadás nem döntött, következtek a tizenegyesek, amelyek során (holtverseny után) Gustavo Poyet és Mauricio Taricco hibázott az egyik, Gaizka Mendieta a másik oldalról, így a vendégek léptek tovább.
Csütörtökön a fegyelmi ügyeké volt a főszerep. Megkezdődött a doppingtesztje elmulasztása miatt eljárás alá vont Rio Ferdinand meghallgatása, amely várhatóan pénteken is folytatódni fog. Hasonló tortúrára számíthat a leicesteri Ben Thatcher, ő a hónap elején tűzött össze az arsenalos Fredrik Ljungberggel, és a "vádirat” komolysága alapján feltehetően hárommeccses eltiltásnak néz elébe. Edzőjét, Mickey Adamst szintén eltanácsolhatják a kispadtól egy időre, mert az ominózus alkalommal megsértette a játékvezetőt, Mike Rileyt. Született egy ítélet is: az FA a rendelkezésére álló videoanyag tanulmányozása után felmentette Danny Millst, a Middlesbrough védőjét, mondván: nem szándékosan lépett Paolo Di Canio fejére a múlt szombati, Charlton elleni mérkőzésen.
A Sydney Morning Herald című lap úgy értesült, hogy David Daviesnek, az angol FA első emberének felajánlották az ausztrál szövetség elnöki tisztét. Davies a BBC-nek azt mondta, a hír hamis, jól érzi magát jelenlegi munkakörében, és nem áll szándékában távozni.

Ligakupa
Negyeddöntő, szerdai mérkőzések:
Aston Villa–Chelsea 2–1 (Angel 16., McCann 78., ill. J. Cole 69.), Tottenham Hotspur–Middlesbrough 1–1 (Anderton 2., ill. Riketts 86.) – 11-esekkel 4–5
Az elődöntő párosítása: Arsenal–Middlesbrough, Aston Villa–Bolton Wanderers. Az első mérkőzéseket január 20-án és 21-én, a viszszavágókat január 27-én és 28-án rendezik.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik