Hollandia: Amszterdami mumus a NAC

G. P.G. P.
Vágólapra másolva!
2003.12.18. 21:29
Címkék
Két második és egy harmadik vonalbeli együttes, valamint az Ajax  a kupában rendre jól szereplő  tartalékcsapata egészítette ki az elitligásokat a Holland Kupa nyolcaddöntőjében, s közülük ketten állva is maradtak.
A Heracles a mezőny legalacsonyabban rangsorolt tagját, a Hoekot búcsúztatta, a Sparta Rotterdam ellenben bravúros sikert ért el az első osztályban vitézkedő RBC Roosendaal ellen.Amszterdamnak fekete napja volt. A "tarcsiknak” persze nem kell szégyenkezniük amiatt, hogy elbuktak a Twentével szemben (jóllehet pár éve megesett, hogy egészen a legjobb négyig meneteltek) – a felnőtteknek már annál inkább. Nem másutt, mint az Amsterdam ArenA-ban szenvedtek vereséget a NAC Bredától. Ez azért különösen érdekes, mert az Ajax az idényben eddig csupán egyszer kapott ki bajnoki meccsen, és akkor is a magyar légiósok Bredája volt a tettes (4–2). Igaz, Fehér Csaba, Pető Tamás és a sérült Babos Gábor ezúttal nem lépett pályára a pontvadászatban igencsak bukdácsoló csapatban.A vendégek Orlando Engelaar révén már a góljuk előtt megdöngették a kapufát, aztán a jelen lévő húszezer néző legnagyobb döbbenetére Anouar Diba átadása után a marokkói Ali Busszabun betalált. A bredaiaknak nincs szerencséjük, az országra szóló diadalt követően ugyanis a sorsolásnál segédkező egyik játékosuk, Nurdin Bukari a PSV-t húzta ki következő riválisnak.A sorozat első számú esélyesévé előlépő eindhoveni társulat könnyedén lépett át a Willemen, s vette az akadályt a Feyenoord is, habár csak egygólos győzelemmel. Az az egy viszont igazi mestermunka volt, Anthony Lurling négy védőt cselezett ki, mielőtt a hálóba lőtt.A címvédő Utrecht a 27. percben 1–1-re állt a Waalwijkkal, ekkor az utóbbiból kiállították Serginho Greene-t, és a hátralévő egy órában az emberelőnyben futballozó utrechtiek két góllal eldöntötték a párharc sorsát. Torma Gábor a 87. percben állt be a Waalwijkba.Holland Kupa
Nyolcaddöntő:
Nyolcaddöntő:
Twente–Ajax II 1–0 (John 73.), Heracles (II.)–Hoek (III.) 4–1 (Stegeman 10., 89., Rose 13., 20., ill. Minnaar 74.), Sparta Rotterdam (II.)–RBC Roosendaal 2–0 (Levcsenko 11., Bechan 65.), PSV–Willem II 2–0 (Vennegoor of Hesselink 19., 30.), Utrecht–RKC Waalwijk 3–1 (Van de Haar 27., Tanghe 44., 90., ill. Fuchs 9.), Feyenoord–Vitesse 1–0 (Lurling 37.), Heerenveen–NEC 0–1 (Hersi 82.), Ajax–NAC Breda 0–1 (Busszabun 54.)
A negyeddöntő párosítása: PSV–NAC Breda, Utrecht–Heracles, Twente–Feyenoord, Sparta Rotterdam–NEC. A mérkőzéseket február 3-án vagy 4-én játsszák.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik