A Chelsea 60 milliót adna

GALAMBOS PÉTERGALAMBOS PÉTER
Vágólapra másolva!
2003.12.17. 20:37
Címkék
Bejutott a Ligakupa elődöntőjébe az Arsenal, miután 20-ra legyőzte a korábban a Manchester Unitedet kiejtő West Bromwich Albiont. A meccs nem volt olyan sima, mint az eredményből gondolnánk, de a hazaiak képtelenek voltak kihasználni a helyzeteiket  úgy tűnik, ebben a műfajban az "ágyúsok még tartalékosan is jobbak, mint egy lámpalázas kiscsapat.
Az első félidőben Roussell Hoult kapus csak kiütni tudta Nwankwo Kanu lövését, és a nigériai a duplázásával végképp tehetetlen volt, a szünet után meg James Aliadiére-nek ajándékozott egy labdát a West Bromwich védelme a kapu előterében.A másik keddi találkozón nagy csata zajlott a mostanában egyaránt remeklő Bolton és Southampton között, de gól csak a hosszabbításban esett. Henrik Pedersen közeli kapáslövéssel vette be az addig kiválóan védő Antti Niemi kapuját, továbbjuttatva ezzel a Wandererst.Közeledik a téli átigazolási időszak, ezért számíthatunk rá, hogy a közeljövőben a Chelsea megint alaposan felülreprezentált lesz a futballhírekben. Paul Smith, a klub ügyvezető igazgatója szerdán személyesen tört utat a brit sportlapok címoldalai felé, amennyiben bejelentette: hatvanmillió fontért úgy elvinnék Manchesterből Ruud van Nistelrooyt, mintha ott se lett volna."Tévhit, hogy nyakló nélkül szórjuk a pénzt. Noha nincs konkrét keretünk, amelyből gazdálkodhatunk, csakis értékes játékos jöhet szóba. A tulajdonos, Roman Abramovics ugyanis üzletember, nem akarja, hogy kihasználják. Ha mondjuk Pelét ma meg lehetne szerezni százmillió fontért, valószínűleg ráhajtanánk, de sosem fogunk harmincmilliót fizetni egy senkiért. Van Nistelrooyt például jó befektetésnek tekintenénk még hatvanért is” – magyarázta Smith, akinek a Thierry Henryra tett, az imént idézettnél valamivel szerényebb – viszont hivatalos – ajánlatát a minap elutasította az Arsenal. Kérdés, meg tudja-e zavarni a holland gólzsák és az MU között folyó szerződéshosszabbítási tárgyalásokat a jelenlegi "beszólással”.Abramovics londoni helytartója emellett elárulta, mostanában elsősorban nem csatárt, hanem középső védőt és még inkább középpályást szeretnének venni. "Frank Lampard és Claude Makelele kissé fáradtnak tűnik. Persze ha Emmanuel Petit és Juan Sebastian Verón egészséges lenne, nem akarnánk azon a tájékon sem erősíteni, de nem tudni, mikor épülnek fel” – így az igazgató.A híresztelésekkel ellentétben – mint maga az érintett leszögezte – Nicky Butt nem akarja elhagyni a Manchester Unitedet. Butt pozíciója a kameruni Eric Djemba-Djemba és a brazil Kléberson nyári érkezésével erősen megrendült, ebben az idényben csupán kilenc találkozón volt kezdő. Márpedig az nyilvánvaló, hogy így a legtehetségesebb futballistának is nehéz lenne bekerülnie Sven-Göran Erikssonnak a jövő évi Európa-bajnokságra készülő válogatottjába."Azt mondták, hogy el akarok menni az Old Traffordról, de ez egyszerűen nem igaz. Annyit mondtam, nem örülök, ha nem játszhatok. Nem volt összetűzésem az edzőmmel, nem is vagyok olyan arrogáns, hogy megmondjam, mit hogyan kellene csinálnia. Világos, hogy az Európa-bajnokság most elég távoli, de hosszú még az idény” – mondta a középpályás a United saját tv-csatornájának.Ligakupa
Negyeddöntő:
Negyeddöntő:
Bolton Wanderers– Southampton 1–0 (Pedersen 115.) – hosszabbítás után, West Bromwich Albion–Arsenal 0–2 (Kanu 25., Aliadiére 57.).
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik