Heras a Liberty Segurosnál folytatja

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2003.12.06. 22:42
Címkék
A spanyol Liberty Seguros csapatában folytatja pályafutását Roberto Heras, a Vuelta a Espana kerékpáros körverseny kétszeres győztese. A 29 éves klasszis három évre szóló szerződést kötött Manolo Sainz-cal, az istálló vezetőjével, aki a megszűnt ONCE csapatot szervezte újjá.
Heras azért távozott az US Postaltól – amelynél csupán az ötszörös Tour de France-bajnok Lance Armstrong segítőjeként vették számításba – mert jövőre ő maga szeretne diadalmaskodni a világ legjelentősebb viadalán. A spanyol sztár 2001-ben igazolt az amerikai gárdához a Kelmétől, amelyet anyagi viták miatt hagyott el. A hírek szerint Heras évente legalább 1.155 millió eurót fog keresni új csapatánál.Börtön az EPO-árusnak

A dél-franciaországi Grasse bírósága héthavi börtönnel és 7 ezer euró pénzbírsággal sújtotta René Foucachon volt profi kerékpárost. A 37 éves exversenyző 1996 és 1998 között 380 ampullányi eritropoietin (EPO) nevű doppingszert adott el társainak, amelyet egy bolognai gyógyszertárban vásárolt. A 2000 óta kimutatható készítmény emeli a vörösvértestek arányát, megnöveli a vér oxigénszállító képességét, ezáltal pedig javítja a teljesítőképességet.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik