A Feyenoord sem akadály

GALAMBOS PÉTERGALAMBOS PÉTER
Vágólapra másolva!
2003.11.30. 21:42
Címkék
Ezen a hétvégén alighanem bizonyossá vált  noha eddig is sejthető volt , hogy a Feyenoord nem szólhat bele a bajnoki címért folyó versengésbe, de talán még a dobogóért is meg kell majd szenvednie.
Van der Vaart sarkazása parádés volt
Van der Vaart sarkazása parádés volt
Van der Vaart sarkazása parádés volt
Van der Vaart sarkazása parádés volt
Van der Vaart sarkazása parádés volt
Van der Vaart sarkazása parádés volt
A rotterdami csapat voltaképpen simán, 2–0-ra kikapott az Ajaxtól, így most már tízpontos hátrányban van a listavezetővel szemben. Mindamellett az amszterdamiak feltehetően már nem is a Feyenoorddal, hanem csupán a PSV-vel szembeni előnyüket számolgatják, s elégedettek lehetnek, hiszen négy ponttal vezetnek.
A rangadó nagyon korán eldőlt, Rafael van der Vaart előbb a 3. percben Nicolae Mitea átadásából gyönyörű sarkazással, aztán még mindig az első negyedórában egy védelmi hiba után egyszerűbb találattal vétette észre magát. Ez a tempó katasztrofális vereséggel fenyegetett a vendégek számára, ám Ronald Koeman tanítványai a későbbiekben óvatosabban, inkább a biztonságra ügyelve futballoztak, így több gól nem született. Más kérdés, hogy Patrick Lodewijksnek azért még be kellett mutatnia pár bravúrt a 0–2 "tartásához”. "A labda annyira mögém jött, hogy nem érhettem bele máshogy, de tudatos mozdulat volt. Ilyen gólt keveset rúg az ember” – állapította meg Van der Vaart az első góljáról.
A PSV-vel az a furcsaság esett meg, hogy 4–0-ra nyert, mégsem szerzett gólt Mateja Kezsman. A jelenség egyik magyarázata lehet, hogy az áldozat, a Zwolle játékosai úgyszólván elnyomták a szerb-montenegrói csatárt, ugyanis kétszer maguk találtak be a kapujukba. A sereghajtók egyébként amolyan minden mindegy alapon, bátran kezdték a címvédő elleni mérkőzést, de hamar elfogyott a szuflájuk, és félidőnként két kapott góllal végül igazolták a papírformát. Az eindhoveniek részéről csak a góllövőlistát 11 találattal vezető Kezsman lehetett csalódott, amiért egyszerűen nem hagyták érvényesülni…
A NAC Breda ebben az idényben még nem tudott egymás után két diadalt aratni, s a rossz sorozata most is folytatódott. A magyar légiósokkal megerősített együttes a Zwolle előző fordulóbeli legyőzése után Enschedében 2–1-re alulmaradt – igaz, nagy balszerencsével, a hajrában beszedett góllal. A Twentében a mindössze 18 éves Collins John a szezonban már hetedszer volt eredményes. "Azt kell hogy mondjam, egyáltalán nem játszottunk rosszul, két bírói hiba miatt szenvedtünk vereséget” – mondta Pető Tamás, aki Fehér Csabához hasonlóan végigjátszotta a találkozót. "Az elsőnél indokolatlanul visszafújt egy szabadrúgást, aztán az utolsó pillanatokban megítélt egy másikat, amelyről a televíziós felvételeken is látszott, hogy nem volt az. Nincs pánikhangulat a csapatnál, főként a sérüléshullámnak tudjuk be a gyengébb eredményeket. Ezen a meccsen például szinte az egész védelem hiányzott, kényszerűségből én játszottam középhátvédet, és a huszonkilenc évemmel a legidősebb mezőnyjátékos voltam. Rutinosabb csapattal az ilyen mérkőzéseket régebben simán hoztuk” – így az egykori újpesti futballista.

Holland Casino Eredivisie
13. forduló: Groningen–RBC Roosendaal 2–0 (Salmon 47., Van Gessel 83.), ADO Den Haag–Vitesse 1–1 (Hofstede 29., ill. Mbamba 74.), Zwolle–PSV 0–4 (Schol 24. – öngól, Vogel 36., Yobo 48. – öngól, Robben 63.), Willem II–NEC 3–0 (Denneboom 57., Caluwe 65., Van der Eede 90.), Twente–NAC 2–1 (John 51., K. Christensen 88., ill. Slot 67.), Ajax–Feyenoord 2–0 (Van der Vaart 3., 11.), Utrecht–Roda JC 3–1 (Van den Broeck 28. – öngól, Groot 61., Leitoe 76., ill. Cristiano 68.), RKC Waalwijk–AZ 1–1 (Boulahrouz 52., ill. Rodriguez 90.)
Az élcsoport: 1. Ajax 34 pont, 2. PSV 30, 3. AZ Alkmaar 26, 4. Feyenoord 24, 5. Willem 21, 6. Roda JC 20
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik