Smith miatt háborognak

IZSÁNYI SZABIOLCSIZSÁNYI SZABIOLCS
Vágólapra másolva!
2003.11.14. 21:29
Címkék
Újra kaotikus állapotok uralkodnak az angol válogatott táborában, ezúttal Alan Smith miatt háborognak a keret tagjai. A játékosokat  akik egy hónappal ezelőtt, a törökországi Eb-selejtezőt megelőzően Rio Ferdinand doppingügye miatt emelték fel a hangjukat  az mérgesítette fel, hogy a csütörtökön délelőtt a keretbe meghívott Smith-t néhány órával az érkezése után kizárták a csapatból.
A leedsi csatárt a Manchester United elleni, közismert palackdobálásáért letartóztatták, majd óvadék ellenében rögtön szabadlábra helyezték – az Angol Labdarúgó-szövetség (FA) indulása szerint a rendőrségi eljárás miatt kellett elküldeni őt a válogatottból. Tehát az FA szerint a dobálózó Smith nem azért veszélyes, mert fejbe dobott egy, a nézőtéren ülő nőt (amiért már bocsánatot kért), hanem azért, mert a rendőrség letartóztatta, és így esetleg rossz hírbe hozhatná a nemzeti tizenegyet."Nagyon kényes helyzetbe keveredtünk, a játékosok nagyon dühösek azért, ami Alan Smith-szel történt. Amikor tudomást szereztünk a rendőrség intézkedéséről, rögvest leültünk Sven-Göran Eriksson szövetségi kapitánnyal, hogy beszéljünk az esetről. A kapitány nem akarta elküldeni Smith-t, mindenképpen a válogatottban akarta tartani. Hibáztunk, mert nem közöltük idejében Erikssonnal, hogy a körülmények miatt nem látjuk szívesen a csatárt” – mondta Mark Palios, az FA ügyvezető igazgatója, hozzátéve: a szövetség is eljárást indít a palackdobálás miatt."Nagyon sajnálom Alant, mert mindenki tudja, hogy már bocsánatot kért a történtek miatt. Reméltem, ezzel lezártuk az ügyet, és megígértem neki, hogy a válogatottban mindig is helye lesz” – mondta Eriksson, akivel a Leeds United vezetői is egyetértettek.A rossz nyelvek szerint a svéd szakvezető már csak azért sem örült Smith kizárásának, mert így James Beattie-t kellett behívnia a keretbe az Aston Villa dubai vendégjátékán térdsérülést szenvedő Darius Vassell helyett. Sokan felháborodtak az eredeti kerethirdetéskor, hiszen a bajnokságban hétgólos Beattie-vel szemben nemcsak Vassell élvezett előnyt, hanem Emile Heskey és Wayne Rooney is. Eriksson állítólag fegyelmezési célból hagyta ki a szőke támadót, akit mégis be kellett hívnia, és így vesztett a presztízséből.A Southampton csatára a történtek ellenére nem érez keserűséget. "Ez a jobb később, mint soha esete. Jobb lett volna, ha már az elejétől kerettag lehettem volna, de így is örülök a lehetőségnek” – mondta Beattie, aki akár Wayne Rooneyval is alkothat csatárkettőst. Az Everton fiatal támadója ugyanis túl van az influenzáján, és pályára tud lépni. Steven Gerrard viszont biztosan nem lesz ott a középpályássorban, míg David Beckham szereplése továbbra is kérdéses.Nincs vita a Villánál

David O’Leary tagadta azokat a brit sajtóban megjelent híreket, amelyek szerint összekülönbözött volna Doug Ellis klubelnökkel, és visszamegy a Leeds Unitedhez. "Egyáltalán nem veszekedtünk, csak tisztáztuk a klub anyagi helyzetét. Én játékost szeretnék vásárolni, de Dougnak az a célja, hogy életben tartsa a Villát. Bent akarunk maradni, ami ezzel a kerettel is elérhető, aztán, ha kell, a nyáron megerősítjük a játékosállományunkat” – mondta O’Leary.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik