Argentína: Feljövőben a San Lorenzo

HEGYI ANDRÁSHEGYI ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2003.10.20. 21:08
Címkék
Mariano Bergés vizsgálóbíró és Javier Castrilli, a Labdarúgó-események Biztonságát Felügyelő Tanács vezetője folyamatosan keresi azokat, akik felelősek a pályákon eluralkodó erőszakért.
Armando Capriottit, a Chacarita Juniors elnökhelyettesét már le is tartóztatták, míg a Boca Juniors legveszélyesebb szurkolói ellen, akik jelenleg szökésben vannak, körözést adtak ki. A bajnokságban is roppant izgalmas üldözősdi folyik. A második forduló óta vezető Bocától már el akarta venni az első helyet az Independiente, a Rosario Central, a Quilmes, a Colón és az Atlético de Rafaela is, de nem sikerült neki. Jelenleg a San Lorenzo tűnik a genovaiak legveszélyesebb ellenfelének; a River Plate idegenbeni legyőzésével a "szentek” már ott loholnak közvetlenül az arany-kékek mögött. A mostani bíbor-kék csapat sok mindenben hasonlít a 2001-es Clausurát megnyerő San Lorenzóra – például abban, hogy ez a garnitúra is gyengébb kezdés után kezdett el brillírozni.A tizedik játéknap a rangadók fordulója volt. A rosariói örökrangadón nem bírt egymással a Newell’s Old Boys és a Rosario Central, a dél-Buenos Aires-i összecsapáson a Banfield huszadszor győzte le a Lanúst, míg a River Plate– San Lorenzo találkozón a vendégek 1998 után először fektették két vállra a "milliomosokat”.A San Lorenzo két vereséggel kezdte az idényt, s a 18. helyen tanyázott a táblázaton. A harmadik forduló óta viszont veretlenek Nestor Gorosito tanítványai, de ami a legfontosabb: két döntetlen mellett hatszor nyertek. Az utóbbi öt bajnokijukon könnyedén gyűjtötték be a három pontot a Nueva Chicago, az Estudiantes La Plata, a Newell’s Old Boys, az Independiente és – a hét végén – a River ellen. A legutóbbi meccsnél maradva, a szakemberek a hazai pályán játszó piros-fehéreket tartották esélyesebbnek, akik magukra találtak az azt megelőző két fordulóban, és legnagyobb sztárjuk, Fernando Cavenaghi is formába lendült. Az is a Buenos Aires-iek mellett szólt, hogy a San Lorenzo az elmúlt 30 évben csak kétszer nyert a Monumental-stadionban.Hogy mégsem jött be most a papírforma, az elsősorban a River gyatra helyzetkihasználásán (Cavenaghi tizenegyest is hibázott) és az újfent átjáróházzá váló védelmén múlt. No meg azon, hogy José Ramírez kapus és a 37 éves támadó, Alberto Acosta fantasztikus napot fogott ki a San Lorenzóban. Előbbi mindent hárított, szinte őrületbe kergetve a River-csatárokat, utóbbit pedig képtelenek voltak tartani a fővárosi védők.A "szenteknek” mindazonáltal nehéz lesz befogniuk a Bocát, amely egyelőre nem tud hibázni, tíz forduló után még mindig veretlen. A hetedik győzelmét is nagyon könnyedén szerezte meg: a hátsó alakzata csak két kapura lövést engedélyezett a Nueva Chicagónak, míg elöl a csatárok folyamatosan egykapuztak. Különösen Carlos Tévez volt elemében, aki két gólpassza mellett kierőszakolt egy kiállítást is, és helyzetek sorát alakította ki.Apertura (Nyitány)

10. forduló:

10. forduló:
Independiente–Gimnasia La Plata 0–1 (Rueda 56.), Estudiantes La Plata–Vélez Sársfield 0–2 (Bardaro 37., Buján 55.), Talleres–Racing Club 2–0 (Avendano 26., Corsico 80.), Newell’s Old Boys–Rosario Central 1–1 (Patino 52., ill. Talamonti 77.), Quilmes–Colón 2–0 (Garnier 3., A. López 64.), Banfield–Lanús 2–1 (Cervera 57., Galarza 63., ill. Andrizzi 76.), Arsenal–Olimpo 2–0 (Villallonga 79., Gómez 89. –11-esből), Nueva Chicago–Boca Juniors 0–2 (Burdisso 33., Cangele 60.), Atlético de Rafaela–Chacarita Juniors 1–1 (Juárez 7. – 11-esből, ill. Milla 85.), River Plate–San Lorenzo 1–2 (Capría 84. – öngól, ill. Acosta 26., Montillo 54.)
Az élcsoport: 1. Boca Juniors 24 pont, 2. San Lorenzo 20, 3. Rosario Central 19, 4. Banfield 18 (16–9), 5. Quilmes 18 (15–9), 6. Newell’s Old Boys 16
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik