Döntős álmok a Ferencvárosnál

SZŰCS MIKLÓSSZŰCS MIKLÓS
Vágólapra másolva!
2003.09.12. 22:01
Címkék
Úgy tűnik, nem csak a szakosztály vezetése alakult át a ferencvárosi jégkorongozóknál, hiszen  miként arról már beszámoltunk  korábban a zöld-fehéreknél játszott hokisok visszatérése azt jelzi, hogy hozzáállásban, mentalitásban, és ami a szurkolók számára a legfontosabb, talán eredményességben is előrelépés várható a csapatnál. Legalábbis erre utalnak az új szakosztály-igazgató, Bognár Nándor  aki egyébként játékosként is szerepel majd a zöld-fehéreknél  szavai.
Sándor Szilárd: kupa a Fradival is? (fotó: Danis Barna)
Sándor Szilárd: kupa a Fradival is? (fotó: Danis Barna)
Sándor Szilárd: kupa a Fradival is? (fotó: Danis Barna)
Sándor Szilárd: kupa a Fradival is? (fotó: Danis Barna)
Sándor Szilárd: kupa a Fradival is? (fotó: Danis Barna)
Sándor Szilárd: kupa a Fradival is? (fotó: Danis Barna)
– Az eddigiekről természetesen nem szeretnék véleményt formálni, nem is ez a feladatom. Inkább előre tekintek és azt ígérhetem, hogy megpróbálunk egy szellemében profi társaságot összehozni. Tisztában vagyunk azzal, hogy első lépésként profi körülmények kellenek, ám reményeink szerint ebben sem lesz hiány. Az például már szinte biztosra vehető, hogy a káposztásmegyeri AstraZeneca jégcsarnok tulajdonosaival hosszabb távra sikerül megállapodnunk, ami azt jelenti, hogy az együttes ott edz és ott játssza majd az összes mérkőzését.
– Már beköltöztek?
– Augusztus óta ott készülünk, ami számomra is különlegességet jelent: amióta a Ferencvárosnál vagyok, még soha nem fordult elő, hogy nyáron, harmincfokos melegben rendszeresen jégen lehetünk. Úgy tapasztaltam, hogy a játékosok kifejezetten élvezték ezt a számukra különleges helyzetet, ráadásul a jeges edzéseknek köszönhetően sokkal jobb szakmai munkát is végezhetnek. Meggyőződésem, hogy a bajnokságban az elmúlt években látottaknál sokkal erősebb Ferencvárost láthatnak majd a szurkolók.
– Összeállt már a csapat?
– Gyakorlagilag igen, legfeljebb egy-két változás lehet még. Ami már biztos, hogy Sándor Szilárd, Kaszala János, Dobos Tamás és Kiss Gábor visszatért hozzánk, s már a dunaújvárosi Holló Istvánnal is megállapodtunk, s bár, a Dunaferrel még van egy kisebb vitánk, de talán ez is rendeződik. A csapat szakmai irányítása továbbra is Hudák Gábor feladata lesz, másodedzőként pedig az amúgy az ifiknél dolgozó Pindák László és a serdülőket irányító Szergej Oreskin segíti a munkáját. Az ifiknél egyébként Pindák mellett Szabó István tevékenykedik, a kisebbeknél pedig Kiss Tiborra és Bálint Attilára számítunk.
– A felsoroltak egytől egyig exferencvárosi hokisok. Ez is a koncepció része?
– Természetesen. A klubhoz való kötődés mindenhol erős, de – talán nem sértődnek meg a más egyesületekhez tartozók – a Ferencvárosnál a legerősebb. Úgy gondolom, hogy itt sportolni egyfajta életformát jelent, és aki egyszer ezt átélte, azt egész életében végigkíséri. A szakmai stáb összetételével is ezt akarjuk erősíteni.
– A jól hangzó elképzelések mit sem érnek megfelelő anyagi háttér nélkül…
– A jelenlegi állás szerint van két fő támogatónk, a Szobi Szörp és az AstraZeneca. A tőlük befolyt pénz nagyjából fedezi az éves költségvetésünket, ám ettől függetlenül keressük az újabb szponzorokat. A tárgyalásoknál sokat segíthet, hogy fedett pályán, a korábbiaknál sokkal kulturáltabb körülmények között játszhatunk, ráadásul a Kisstadionnal ellentétben Káposztásmegyerről a televíziós közvetítés is szóba jöhet.
– Na és persze a jó eredmények sem jelenthetnek hátrányt. Milyen tervekkel vágnak neki az idénynek?
– Én azt mondom sokat erősödtünk és már hetek óta jégen vagyunk, tehát lehetünk egy kicsit optimisták. A terveink szerint szeptember 26-án felkészülési meccset játszunk az Újpesttel, ahol a játékot illetően sok kérdésre választ kaphatunk, de ettől függetlenül úgy érzem, lehet esélyünk arra, hogy bejussunk a bajnoki döntőbe. Ha a Dunaferr és a mi játékoskeretünket egymás mellé tesszük, szerintem nincs olyan nagy különbség a két csapat között, hogy eleve feltett kezekkel kellene kimennünk a jégre.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik