Vinokurov vezet Svájcban

GOMBKÖTŐ ROLANDGOMBKÖTŐ ROLAND
Vágólapra másolva!
2003.06.17. 21:29
Címkék
Több mint egy hónapra elveszítette egyik erősségét a Quick Step-Davitamon együttese: Bodrogi László klubtársa, Tom Boonen kulcscsontját törte. A belga kerekes edzés közben bukott, ekkor szenvedte el a súlyos sérülést.
A kazah Alekszandr Vinokurov (középen) nyerte a Svájci körverseny elsô szakaszát
A kazah Alekszandr Vinokurov (középen) nyerte a Svájci körverseny elsô szakaszát
A kazah Alekszandr Vinokurov (középen) nyerte a Svájci körverseny elsô szakaszát
A kazah Alekszandr Vinokurov (középen) nyerte a Svájci körverseny elsô szakaszát
A kazah Alekszandr Vinokurov (középen) nyerte a Svájci körverseny elsô szakaszát
A kazah Alekszandr Vinokurov (középen) nyerte a Svájci körverseny elsô szakaszát
Bár Boonen legalább négy hetes kényszerpihenőre szorul, mindez nem érinti a világelső belga klub Tour de France-felkészülését, mivel az már korábban eldőlt, hogy a belga menő legfeljebb az őszi Vuelta a Espanán áll rajthoz.
A századik születésnapját ebben az esztendőben ünneplő Francia körversenyre a Paolo Bettini, Bodrogi László, David Canada, Servais Knaven, Luca Paolini, Van De Wouwer, Richard Virenque, Piotr Wadecki, Michael Rogers, Kevin Hulsmans összeállítású keretet jelölték a klub elöljárói, akik csak később döntenek arról, hogy az elmúlt hetekben sikert sikerre halmozó ausztrál Michael Rogers vagy a szerényebb eredményekkel büszkélkedő belga Kevin Hulsmans kapjon rajtengedélyt.
A négyszeres Tour de France-győztes amerikai Lance Armstrong csapatánál is van még kérdőjel: Landis, Mihajlov és Joachim reménykedhet abban, hogy a US Postal színeiben részt vehet a világ legrangosabb versenyén, míg Beltran, Jekimov, Heras, Hincapie, Padrnos, Pena, Rubiera és természetesen Lance Armstrong helye már biztos a Tour-csapatban.
A rangos erőpróba két fontos felvezető viadala zajlik ezen a héten, a csúcskategóriás Svájci körversenyen kedden a kazah Alekszandr Vinokurov volt a leggyorsabb, aki győzelmével az összetettben is átvette a vezetést a svájci Fabian Cancellarától.
Spanyolországban, az ugyancsak csúcskategóriás Katalán körversenyen a holland Bram de Groot nyerte a második szakaszt, az összetettben pedig a nyitányon remeklő spanyol ONCE színeit képviselő Angel Vicioso állt az élre.

67. Svájci körverseny (HC-kategória)

1. szakasz, Egerkingen–Le Locle (163 km): 1. Alekszandr Vinokurov (kazah, Telekom) 4:13:47, 2. Sz. Ivanov (orosz, Fassa Bortolo) azonos idővel, 3. Perdiguero (spanyol, Domina Vacanze) a. i., 4. Frigo (olasz, Fassa Bortolo) a. i., 5. Commesso (olasz, Saeco) a. i., 6. Fra. Casagrande (olasz, Lampre) a. i., …15. Ullrich (német, Bianchi) 8 mp h. Az összetettben: 1. Alekszandr Vinokurov 4:22:29, 2. McGee (ausztrál, fdjeux.com) 3 mp h., 3. Pereiro (spanyol, Phonak) 10 mp h., …8. Ullrich 20 mp h.
Következik: 2. szakasz, Murten–Nyon (175 km). TV: DSF, 15.45 (élő). Internet: www.tourdesuisse.ch

83. Katalán körverseny (HC-kategória, Spanyolország)

2. szakasz, Mora D’ebre–El Morell (183.6 km): 1. Bram de Groot (holland, Rabobank) 4:21:25, 2. A. Vicioso (spanyol, ONCE) 1 mp h., 3. Hincapie (amerikai, US Postal) a. i. Az összetettben: 1. Angel Vicioso Következik: 3. szakasz, La Pobla De Mafumet–Andorra (216.6 km)

Veszprémből rajtol július végén a jubileumi Tour de Hongrie

Véglegessé vált a 30. Magyar kerékpáros körverseny programja: a július 29-én, kedden Veszprémből rajtoló viadal során a kerékpárosok a Veszprém–Siófok–Pécs–Szeged–Békéscsaba–Debrecen–Miskolc–Kékestető– Gyöngyös–Budapest útvonalon vetélkednek majd. A felsoroltak közül több város életében a Tour de Hongrie érkezése az év egyik kiemelkedő eseménye lesz, Veszprémben, Békéscsabán és Miskolcon a kerékpárverseny mellett kulturális kísérőprogrammal teszik emlékezetessé a karaván érkezését, míg Pécsett, a Kékestetőn és Budapesten a profik versenye mellett amatőrfutamokra és sportbemutatókra helyezik a hangsúlyt. A Tour de Hongrie – Úton Európába versenyére több mint 10 országból érkező mezőny tagjai Magyarország szinte valamennyi régióját érintve, hat nap alatt 1000 kilométert tesznek meg, megküzdve eközben a hegyekkel és a várható nagy meleggel, hogy aztán a legjobbak 2003. augusztus 3-án, a Budai Várban felállítandó célban léphessenek fel a győzelmi dobogóra.
Az előzetes tárgyalások alapján minden remény megvan arra, hogy a szponzorok, egy olasz televíziós stáb és a legnagyobb hazai sportcsatorna, a Sport1 jóvoltából a jubileumi Tour de Hongrie valamennyi szakaszáról az esti főműsoridőben 30 perces összefoglaló kerüljön adásba. Ez a sportág honi történetében egyedülálló lenne.
A Tour de Hongrie szervezői június 18-án, szerdán 15.30 órától a Magyar Kerékpáros-szövetségben (Népstadion és Intézményei, Millenáris-sporttelep) tájékoztatót tartanak a közreműködőknek és a kerékpároskluboknak, az eseményre minden érdeklődőt szeretettel várnak.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik