Megtámadták Újpesten

GOMBKÖTŐ ROLANDGOMBKÖTŐ ROLAND
Vágólapra másolva!
2003.04.24. 22:10
Címkék
Húsvét hétfőjén brutálisan megverték a P Nívó-BetonexpresszFTC kerékpárosát, Bebtó Zoltánt. Az 1997-es Tour de Hongrie győztese a sydneyi pályakerékpáros Világkupára készült, ahol klubtársával, Árvai Attilával párosban kiharcolhatta volna az indulás jogát az athéni olimpiára. Ez az álom most már valószínűleg álom marad&
Bebtó Zoltán három hét múlva Sydneyben az olimpiai kvótáért szállt volna nyeregbe
Bebtó Zoltán három hét múlva Sydneyben az olimpiai kvótáért szállt volna nyeregbe
Bebtó Zoltán három hét múlva Sydneyben az olimpiai kvótáért szállt volna nyeregbe
Bebtó Zoltán három hét múlva Sydneyben az olimpiai kvótáért szállt volna nyeregbe
Bebtó Zoltán három hét múlva Sydneyben az olimpiai kvótáért szállt volna nyeregbe
Bebtó Zoltán három hét múlva Sydneyben az olimpiai kvótáért szállt volna nyeregbe
– Igazából nem is tudok sokat mondani arról, ami történt, olyan hirtelen zajlott le minden – mondja Bebtó, aki most az Uzsoki-kórház fül-orr-gégészeti osztályának lakója. – Húsvéthétfőn a klubtársammal, Víg Auréllal hazaugrottunk Újpestre, a családhoz. Locsolkodtunk, megebédeltünk, aztán elindultunk edzeni. Két órát akartunk tekerni, de csak néhány perc lett belőle. Körülbelül száz métert mehettünk, amikor egy kihalt utcában egy Opel Astra mellénk farolt. Előbb leszorította Aurélt, aztán engem. Éppen csak leraktam a lábam, amikor már ütöttek is. Három szépen kigyúrt srác volt, meglepetésemben csak nyögni tudtam valamit, amikor kiszállt a sofőr is, és lendületből arcon vágott. Aurélnak már a kezében volt a telefonja, üvöltöttem, hogy hívja a rendőröket, mire a támadóink beültek az autójukba és elhajtottak.
– Mit tehettek a rendőrök?
– Felírtak mindent, hogy mi történt velünk, de igazából akkor nem tehettek semmit. Az autó rendszámát megjegyeztük, biztos vagyok benne, hogy megtalálják a tetteseket. Ha kiengednek a kórházból, meg kell tennem a feljelentést, és meg is teszem, ezt nem hagyhatom annyiban. Elképesztő, hogy Magyarországon ilyesmi előfordulhat az emberrel.
– Máskor is előfordult önökkel hasonló?
– Itthon nem könnyű kerékpározni, rengeteg az autó, és nagyon rosszak az utak, türelmetlenek az emberek, s nehezen tolerálják, ha valaki egy kicsit is akadályozza őket, ezért bizony gyakran van, hogy ránk üvöltenek, leszorítanak az útról, vagy még meg is állnak, de ilyen durva esetről nagyon ritkán hallani. Ráadásul egy kihalt utcán történt minden, ahol nem zavartuk senkinek a haladását.
– Lehet összefüggést találni a zöld-fehér mezek és Újpest között?
– Valószínűnek tartom, hogy volt köze az esetnek ahhoz, hogy az FTC színeiben versenyzünk. Valami mondtak a támadók arról, hogy fradisták vagyunk, s már ütöttek is. Nem tudom… Utólag az is megdöbbentő, ami az eset után történt. Az utca túloldalán egy középkorú ember takarította az autóját, s amikor a nehézfiúk elhajtottak, ő csak annyit vetett oda nekünk: "Szemét fradisták”. Kellemes kis délután volt… Ráadásul ez két nappal a Fradi–Újpest meccs előtt, Simon Tibi halálának évfordulóján történt…
– Elárulná, milyen magas és hány kiló?
– Százhetvennégy centi magas és hatvanhét kiló.
– Ez a bokszolóknál is legfeljebb váltósúly…
– Persze egy ekkora embert nem nehéz megverni, főleg ha kerékpároscipőben van, és még le sem szállt a bringáról.
– Mennyire súlyos a sérülése?
– Elsőre nem tűnt olyan súlyosnak, a rendőrök saját felelősségemre el is engedtek, de aztán kénytelen voltam kórházba jönni. Itt, az Uzsokiban nagyon alaposan kivizsgáltak, mindenre odafigyelnek. A nap jó híre számomra, hogy talán nem kell megoperálni az arcom. Nagyon sokat javult a szemmozgásom, s talán elkerülhető a sebészi beavatkozás, de ez csak a jövő hét elején derül ki.
– Mikor ülhet legközelebb kerékpárra?
– Két hétig egyáltalán nem, pedig egyre jobb formában voltam, s nagy terveink voltak a sydneyi Világkupára. A csapattársaim már mind versenyezni fognak, én pedig itthon maradok egyedül. Az eddig elvégzett munkám talán nem vész kárba, de kezdhetem a felkészülést elölről…

Rohtmer jó formában

BOLOGNA. Egyre jobb formába lendül a San Paolo-Saeco színeiben versenyző magyar bajnok Rohtmer Balázs. A kaposvári illetőségű kerékpáros a hét elején két olasz versenyen is az első tíz között ért célba. Rohtmer csapatával péntektől a hétnapos GP Bretagne körversenyén vesz részt.

69. Bologna–Raticosa (47 km)
A végeredmény: 1. Giancarlo Checchi (olasz, San Paolo-Saeco) 1:20:00, …6. Rohtmer Balázs (magyar, San Paolo-Saeco) 30 mp h.

GP Martiri (130 km)
A végeredmény: 1. Manuele Mori (olasz, Grassi) 2:52:00, …9. Rohtmer Balázs 5 mp h.

Rebellin: oda a Giro

RÓMA. Az olasz Davide Rebellin nem indulhat a május 10-én kezdődő Giro d’Italián, mert a világ legjobbjai közé tartozó kerekes a szerdai Vallon Nyíl versenyén bukott, s eltört a bal karja.

Niedersachsen körverseny (2.3-as kategória, Németország)
1b. szakasz, Wolfsburg–Goslar (102.2 km): 1. Thorsten Wilhelms (német, Coast) 2:35:01, 2. Hondo (német, Telekom) a. i., 3. Pollack (német, Gerolsteiner) a. i. Az öszszetettben: 1. Michael Rich (német, Gerolsteiner) 2:50:22, 2. Belohvosciks (lett, Marlux) 30 mp h., 3. Schmidt (német, Gerolsteiner) 40 mp h.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik