Tartoznak a katalánok

GALAMBOS PÉTERGALAMBOS PÉTER
Vágólapra másolva!
2003.04.21. 20:31
Címkék
A Barcelona kedd este újra megpróbálja megmenteni a bajnokságban csúnyán elfuserált szezonját. Ha konkrétan nem is beszélnek róla a katalánok, ez valójában kizárólag úgy sikerülhet, ha megnyerik a Bajnokok Ligáját. Eddig remekül teljesítik a küldetést, tizenöt mecscsükből csak kettőt nem nyertek meg, veretlenségüket pedig továbbra is őrzik.
A Camp Nouban nagyon sok múlhat Gianluigi Buffonon, a Juventus kapusán
A Camp Nouban nagyon sok múlhat Gianluigi Buffonon, a Juventus kapusán
A Camp Nouban nagyon sok múlhat Gianluigi Buffonon, a Juventus kapusán
A Camp Nouban nagyon sok múlhat Gianluigi Buffonon, a Juventus kapusán
A Camp Nouban nagyon sok múlhat Gianluigi Buffonon, a Juventus kapusán
A Camp Nouban nagyon sok múlhat Gianluigi Buffonon, a Juventus kapusán
Az egyik döntetlent éppen két hete, a Juventus otthonában harcolták ki, így a visszavágón nincs más dolguk, mint amit a korábbi hét hazai BL-találkozójuk során rendre véghezvittek: győzniük kell.
Az előjelek biztatóak, hiszen a hét végén meglepően bátor játékkal 1–1-et értek el a Bernabéuban a Real Madriddal. Mi több, általános vélekedés szerint közelebb álltak a diadalhoz, mint a házigazdák, ami érthető önbizalommal töltheti el őket. A Real ellen meg nem adott (noha valószínűleg szabályos) gólt szerző Gaizka Mendieta azonban arra figyelmeztet, hogy túlságosan sokat nem szabad foglalkozniuk a rangadóval: "A Juventus úgy jön ide, hogy gólt kell lőnie, és ez a mi gyors csatárokkal felálló együttesünknek nagy előnyt jelenthet. Ugyanakkor vigyáznunk kell, nehogy a fejünkbe szálljon a dicsőség a szombati jó teljesítmény miatt. Ha lesz rá okunk, akkor bőven ráérünk majd ünnepelni a Juve elleni meccs után” – vélte Mendieta.
Luis Enrique, aki október óta Madridban volt először kezdő bajnoki összecsapáson – s rögtön egyenlítő góllal bizonyította nélkülözhetetlenségét –, lelkiismereti okokból is szeretné, ha a csapat kivágná a rezet a Juventus ellen.

Barcelona (spanyol)–Juventus (olasz)

Az elsô mérkôzésen: 1–1
Barcelona, 20.45
V: Poll (angol)
A várható kezdôcsapatok:
BARCELONA: Bonano – Puyol, F. de Boer, Andersson, Reiziger – Overmars, Xavi, Motta, Luis Enrique – Saviola, Kluivert
JUVENTUS: Buffon – Thuram, Ferrara, Montero, Zambrotta – Camoranesi, Tacchinardi, Davids, Nedved – Del Piero, Di Vaio
"Nagyon sokkal tartozunk a szurkolóknak. Megérdemelnék, hogy a Barca végig versenyben legyen a spanyol elsőségért, de ebben az idényben sajnos ez nem jött össze. Márpedig most ismét nagy szükségünk lesz a nézők segítségére” – jósolta a csapatkapitány, vagyis a jelek szerint arrafelé tisztában vannak vele, hogy a torinói iksz még korántsem garancia a továbbjutásra. A fentebb már idézett Mendieta mélyebb elemzésre is vállalkozott az eljövendő próbatétellel kapcsolatban: "Mindenképpen ugyanolyan agresszíven kell játszanunk, mint a Bernabéuban. Ha a szezon kezdete óta így futballoztunk volna, sokkal jobb helyen állnánk a táblázaton. Az az igazság, hogy ha az ember a Real Madrid stadionjában lép pályára, ez extramotivációt jelent, ez egyébként sokszor hiányzott belőlünk mostanában. Amikor nagynevű ellenfél következik, sokkal könnyebb ráhangolódni és koncentrálni a meccsre” – magyarázta a szőke játékmester.
Arról nincs hír, hogy a Juventusnak efféle gondja lenne, de a víkenden amúgy sem lett volna, hiszen a Roma látogatott a Stadio delle Alpiba – és távozott 2–1-es vereséggel. A siker legfőbb kovácsa a kétgólos Alessandro Del Piero volt, aki várhatóan Marco Di Vaióval alkotja majd a támadósort, David Trezeguet vállsérülése ugyanis nem jött rendbe. Pavel Nedved, a félelmetes formában lévő cseh középpályás viszont egészséges.
Marcello Lippi, a "zebrák” szakvezetője leginkább annak örül, hogy csatárai jó teljesítményt nyújtottak a Roma ellen. "Optimistán utazunk Barcelonába, mert Del Piero és Di Vaio a legutóbbi fordulóban remekül mozgott. Szerintem képesek leszünk betalálni a Nou Campban, talán kettő kettő lesz a végeredmény, amivel továbbléphetünk” – fogalmazta meg vágyait Lippi.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik