Mészáros Döme súlyos sérülése

SZABÓ GÁBORSZABÓ GÁBOR
Vágólapra másolva!
2003.04.09. 22:30
Címkék
Sikerélmény nélkül maradt Veres Péter és Mészáros Dömötör az olasz élvonal negyeddöntőjének első mérkőzésein. Ám nem elég, hogy a Ferrara és a Trentino is veszített hazai pályán, Mészáros súlyos sérülést is szenvedett.
Mészáros Dömötör több hónapra kidôlt
Mészáros Dömötör több hónapra kidôlt
Mészáros Dömötör több hónapra kidôlt
Mészáros Dömötör több hónapra kidôlt
Mészáros Dömötör több hónapra kidôlt
Mészáros Dömötör több hónapra kidôlt
A magyar ütő a harmadik játszmában kezdett Sartoretti helyén (azaz a feladóval átlóban), és a negyedik szettben, 9:12-es állásnál (miután rá akart startolni egy labdára) le kellett támogatni a pályáról. Mészáros elkeseredetten hívta fel Veres Pétert kedden este a hírrel, és honfitársa – íme, egy szép példa a magyarok összetartására –rögtön kocsiba ült, hogy 200 kilométert autózva meglátogassa társát. Veres ott is aludt Trentóban, és reggel együtt mentek be a kórházba, ahol az első diagnózis Achilles-ín-szakadást mutatott. Az esti röntgen ezt megerősítette, de majd egy mantovai specialista dönti el, milyen gyógymód szükséges. "A gyorsabb gyógyulás érdekében lehet, hogy vállalom az operációt – mondta Mészáros. – Állítólag nem lenne hosszú műtét, mintegy negyedórát venne igénybe, és ebben az esetben két-három, legfeljebb négy hónap alatt rendbe jönnék. Hagyományos gyógymóddal félév is eltelne, mire játszhatnék.”
Mészáros szolgálatairól természetesen lemondhat Demeter György szövetségi kapitány a Spring-kupán és a májusi Eb-selejtezőn egyaránt.
A társáért aggódó Veres meglehetősen fáradt volt szerdán este, hiszen nem sokat aludt, és délelőtt már edzésen kellett jelentkeznie Ferrarában. Mondani sem kell nem volt jó hangulatú tréning a keddi vereséget követően. "Ilyen rosszul még nem játszottunk, a szakemberek szerint pedig a Milano most fogta ki idénybeli legjobb formáját – magyarázta Veres. – Én még a jobbak közé sorolom magam, hiszen ötven százalékkal ütöttem, igaz, a második játszma második felében lecseréltek. Csakhogy Van Beest nyolc ütésből csak kétszer szerzett pontot, így a harmadik szettben, a Milano 10:5-ös vezetésénél visszatértem. Innentől kezdve ment nekem a legjobban.”
A Ferrara vereségére némi magyarázat, hogy a liberó Checchin sérült, helyettese pedig a harmadik vonalból lépett elő, mint gyors segítség.

Külföldi bajnokságok

OLASZORSZÁG
A1-liga, férfiak. Negyeddöntő, első mérkőzések: Cuneo–Treviso 0:3, Latina–macerata 1:3, Ferrara (Veres Péter)–Milano 0:3 (–16, –16, –20), Trentino (Mészáros Dömötör)–Modena 1:3 (28, –23, –20, –17)
A1-liga, nők. Negyeddöntő, negyedik mérkőzés: Bergamo–Modena 3:1 (–19, 22, 19, 25). A Bergamo jutott tovább (összesítésben: 3–1). Az elődöntő párosítása: Perugia–Bergamo, Jesi–Novara

NÉMETORSZÁG
Bundesliga 1, nők. Az 1–6. helyért, 3. forduló: Hamburg–Schweriner SC 2:3, Ulm (Dambendzet Nathalie)–Vilsbiburg 3:1 (20, –25, 19, 14), Münster–Dresdner SC 2:3. Az állás: 1. Münster 36, 2. Ulm 34, 3. Hamburg 32. A csapatok minden eredményüket magukkal vitték az alapszakaszból.
Dambendzet Nathalie 16 pontot szerzett (kettőt sánccal), és mindössze egyetlen hibát követett el az Ulm együttesében

FRANCIAORSZÁG
A-liga, nők. Az 1–8. helyért, 4. forduló. A-csoport: Cannes–Istres 3:0, Beziers–Riom 3:1. Az állás: 1. Cannes 12, 2. Beziers 9, 3. Riom 7, 4. Istres 6. B-csoport: Villebon–La Rochette 3:0, Mulhouse–Albi (Pesti Anikó) 3:1 (11, 23, –23, 15). Az állás: 1. Villebon 11, 2. Mulhouse 10, 3. Albi 8, 4. La Rochette 5
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik