Veresék jól hajráztak

SZABÓ GÁBORSZABÓ GÁBOR
Vágólapra másolva!
2003.04.06. 22:03
Címkék
A szinte az egész alapszakasz folyamán a hetedik helyen tanyázó Ferrara oly remekül hajrázott az olasz férfi A1-liga utolsó negyedében, hogy végül megcsípte az óhajtott ötödik helyet  így a negyeddöntőben a még verhető, negyedik helyre befutó Milano lesz az ellenfele. Különösen azért örülhetünk a Ferrara produkciójának, mert akkor támadt fel a csapat, amikor az ausztrál Van Beest helyét végleg Veres Péter vette át a kezdő hatosban.
Veres (szemben) alig hibázott
Veres (szemben) alig hibázott
Veres (szemben) alig hibázott
Veres (szemben) alig hibázott
Veres (szemben) alig hibázott
Veres (szemben) alig hibázott
A magyar ütő csapata elsőszámú pontgyárosává nőtte ki magát, így az utolsó fordulóban is 17-nél állt meg, jóllehet három játszmában megadta magát a negyeddöntőbe utolsóként becsúszó Cuneo. Veres 52 százalékos hatékonysággal fejezte be akcióit, mindössze 4 hibát követett el 31 támadásából.
"Természetesen nagy a boldogság, amikor megtudtuk, hogy a Latina ellen kettő–egyre vezet a Macerata, biztosak lehettünk az ötödik helyben – mondta Veres Péter. – Helyzetünket valamelyest megkönnyítette, hogy a nyolcadik helyről sem hátra, sem előre elmozdulni nem tudó Cuneo edzője pihentette Szimeonovot, és Casoli is csak csereként állt be. Az első játszmában jó, ha húszszázalékos volt a mutatóm, meg is ijedtem, hogy lecserélnek. Nem volt mese, váltanom kellett, ennek megfelelően belehúztam a második szettben, és nem is lett rossz a vége. Tény, nem volt stabil a nyitásfogadásunk, ezért sok nehéz labdát kellett megoldanom.”
Veres úgy véli, hogy a Milano ellen igenis eséllyel léphetnek pályára a negyeddöntőben, még akkor is, hogy az alapszakaszban mindkét meccset a lombardok nyerték. Igaz, akkor Veres hiányzott a kezdő hatosból…
A Trentino a hetedik helyen ragadt, aminek nem az a magyarázata, hogy az utolsó fordulóban vereséget szenvedtek Mészáros Dömötörék a Perugia otthonában – elsősorban az elmúlt játéknapokon elhullajtott pontok okozták az egy helyben topogást.

Külföldi bajnokságok
OLASZORSZÁG. A1-liga, férfiak. 26. forduló: Piacenza–Treviso 3:2, Ancona–Modena 2:3, Macerata– Latina 3:2, Ferrara (Veres Péter)–Cuneo 3:0 (23, 18, 23), Milano–Verona 3:0, Montichiari–Padobva 3:2, Perugia– Trentino (Mészáros Dömötör) 3:1 (–23, 23, 19, 21). Az alapszakasz végeredménye: 1. Treviso 62 pont, 2. Modena 56, 23. Macerata 55, …5. Ferrara 46, …7. Trentino 40
A negyeddöntô párosítása: Treviso–Cuneo, Modena–Trentino, Macerata–Latina, Milano–Ferrara
"Nem voltunk jó formában – ismerte el a harmadik játszmában csereként beálló, a negyedikben kezdő Mészáros Dömötör. – Tény, nem esik jól, hogy éppen az utolsó néhány fordulóban kimaradtam a kezdőből, ráadásul mindenki tisztában van vele, hogy jobb vagyok a világbajnok Bernardinál. Ezt ő is érzi, és nem egyszer voltak összezörrenéseink. A feladónk, a szintén világbajnok Tofoli is vitatkozott vele az egyik edzésen: tudatosította Bernardival, hogy álljon be a sorba, különben is van nála jobb, és ő csak a nevéből él. Kis túlzással Bernardi irányítja a csapatot, egyszerűen nem merik kihagyni. No mindegy, már csak egy-két hét, és vége, addig viszont mindent megpróbálok, még csereként is.”
A magyar válogatott kalapácsa elárulta, hogy szerződése értelmében az idény után távozhat Trentóból, és ha semmi sem változik a csapatnál, valószínűleg így is tesz. Akad kecsegtető ajánlata, mégpedig a Trevisótól, amely, ugye, megnyerte az alapszakaszt, egyben címvédő is.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik