Röplabda: A kevésbé rossz győzött

SZABÓ GÁBORSZABÓ GÁBOR
Vágólapra másolva!
2003.04.05. 23:17
Címkék
A Gödöllő meglovagolva két nappal korábbi hazai győzelmét, lendületesen kezdett a Szamos utcában is – legalábbis összeszedett védekezése, egy jó sánc és Nagy Krisztina eredményessége négypontos előnyhöz segítette. A BSE játéka ellenben sehogy sem akart összeállni: hiányoztak a kellően pontos nyitásfogadások, és az egyes sebességfokozatnál feljebb nem tudtak kapcsolni a városmajoriak. A játszma harmadánál aztán mégiscsak egyenlített a házigazda, és innentől kezdve jó ideig nem tudtak elszakadni egymástól a felek. A vendégeket ebben több körülmény is akadályozta: rengeteg nyitást hibáztak, valamint Szendrői és Mester sem állt a feladat magaslatán az akciók befejezésénél. Amikor pedig magához tért a BSE, Szabó Anita megtalálta labdáival a center Feketét, utóbbin kívül még Szórád ütött hibátlanul, a szélről. A szett végére lényegében kipukkadt a Gödöllő.
Ez viszont nem jelentette azt, hogy ne indítsa jól a következő felvonást. Az igazat megvallva ehhez nem kellett túlságosan megráznia magát a továbbra is meggyőződés nélkül játszó BSE ellen. A hirtelenjében megszerzett ötpontos előnyt viszont "művészi” módon, pillanatok alatt leadta a Gödöllő, főként Mester zsákszámra gyűjtött hibái járultak hozzá a zuhanáshoz. Németh Lajos 16:14-es hazai vezetésnél feladót cserélt, Szabó Márta helyett Gudmann jött, és a Gödöllő hosszú-hosszú idő után, fontos lélektani pillanatban vezetett újra (20:21). Más kérdés, hogy a helyét nem találó Pethő "outot” fogott, később Puskás hihetetlenül mázlista nyitásával őrizte előnyét a Gödöllő.
Celan nem lesz ellenfél

Zágráb. Robert Celan nem játszik többet ebben az idényben. A tavalyi, argentínai vb elôtt sztrájkoló horvát válogatott tagjaként hat hónapos eltiltást kapott, késôbb azonban a szövetség módosította a szankciót: pénzbüntetéssel meg lehetett azt váltani. Minden játékos kihasználta a lehetôséget, kivéve Celant. Az eszéki röplabdázónak ugyanis nincs mibôl kifizetnie a 3000 euró pénzbüntetést és a 2500 kuna bírósági költséget. „Nem tudok mit tenni, kénytelen vagyok hat hónapra leállni. Ter-

mészetesen én is ki akartam fizetni az öszszeget, de nincs mibôl. Telefonáltam a szövetségbe, s ott tényleg korrektek voltak a vezetôk: mivel már régóta nem kaptam fizetést, felajánlották, hogy a büntetést hat részletben fizessem ki, de ezt sem vállaltam. Háromhavi bérrel tartozik a klubom, Baric igazgató pedig azzal fenyegetôzött, hogy ezt a pénzt sem kapom meg, ha nem játszom le a szezont. Én viszont nem engedek semmiféle ultimátumnak és zsarolásnak, ezért hoztam azt a döntést, hogy szeptemberig nem röplabdázom” – fogalmazott a játékos, aki nem lép pályára a magyarok ellen sem a májusi Eb-selejtezôn.
A vendégek azonban sokat hibáztak, elrontották a játszmát, s a végén egy rossz nyitásfogadást követően Fekete varrta be a labdát.
A harmadik szett rendkívül alacsony színvonalú játékkal vált emlékezetessé, különösen (főként tudásához mérten) a BSE sztrájkolt a röplabda ellen. Szórád például hat próbálkozásából hat bakit követett el, és továbbra is gyengélkedett Pethő. A Gödöllő akkor hagyta faképnél a BSE-t, amikor Szabó Márta tartózkodott a nyitóhelyen, és hiába kért időt Kasziba István 9:14-nél, nem tudta megállítani csapata mélyrepülését. A negyedik játszmában pedig nem is kellett ezzel próbálkoznia, ugyanis a Gödöllő rengeteg hibával "hozta helyzetbe” a házigazdát, ráadásul Szórád is rátalált a helyes útra. Ezzel magyarázható, hogy a BSE különösebb izzadtság nélkül tudta le ezt a felvonást, így hétfőn Gödöllőn kivívhatja a fináléba jutást.

Mestermérleg
Kasziba István:
–Hullámzóan játszottunk, de a lényeg, hogy nyertünk.
Németh Lajos: – A meccs egészét tekintve megérdemelten nyert a BSE. Sajnos a fontos pillanatokban nem tudtunk élni a kínálkozó lehetőségekkel.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik