Az első szett mást sejtetett

SZABÓ GÁBORSZABÓ GÁBOR
Vágólapra másolva!
2003.04.03. 21:46
Címkék
A csaknem fél óra késéssel kezdődő találkozón a Vasas 8:6-os vezetésénél került sor az első technikai időre, majd miután Nyári centerből koppintott a padlóra, valamint Papizsanszkaja nem értette meg magát Mátrai Veronikával, 10:6-ra megléptek a hazaiak. Ekkor kezdett csak ébredni a Nyíregyháza, főként Schlégl, aki sorozatban ütötte be a labdákat, Erdősné pedig a sáncolás műfajában jeleskedett.
A vendégek remek sorozata megfogta a Vasast, és pillanatok alatt ötpontosra hízott a bajnok előnye. A házigazda igyekezett fokozni a ritmust, és Kriegel Orsolya támadásaival közelített, majd egyenlített (22:22). Válaszként a szabolcsiak gyorsan gyártottak két pontot, hogy aztán mindkét játszmalabdájukat elpazarolják, Takács két akciójával pedig már a Vasas kísérletezhetett a szett megnyerésével. Csakhogy Juhász másodbíró előbb hálóérintést látott Józsánál, a következő labdamenetnél pedig jelezte, hogy a Vasas cserejátékosa átlépett a felezővonalon – tehát ismét a Nyíregyházának állt a zászló, és a vendégek mindjárt "le is intették” a felvonást.
A második szettben határozott sáncmunkával és mezőnyvédekezéssel vívott ki tekintélyt (no meg, jelentős előnyt) magának a Nyíregyháza, és csak növelte a látogatók harci kedvét, amikor 9:10-re felzárkóztak a piros-kékek. Az eredmény: 10:13-as állást követően sorozatban nyolc pontot termeltek a szabolcsiak, köztük három blokk és három Vasas-baki is segítette a haladást. Ratimorszky Károly két időkérése és Dégi harcba küldése sem jelentett megoldást.

Késtek, de már az autóban átöltöztek

A budapesti dugó keresztülhúzta az autókkal érkezô nyíregyháziak számítását. Az egyik kocsi kisebb kitérôt tett délután, emiatt belekeveredett a fôvárosi közlekedési káoszba, emiatt csak néhány perccel a találkozó elôtt futott be Kiss Katalin, Schlégl Katalin, valamint Natalja Papizsanszkaja. Más kérdés, hogy útközben mezre vetkôztek, vagyis már szerelésben ugráltak ki a kocsiból. Mellékesen öt, idôben érkezô társuk közül Erdôsné és Merkószki cipôjét is ôk szállították, ezért a bemelegítés és a mérkôzés is csúszott majdnem fél órát.
A harmadik játékrészben 5:5-nél tört meg a Vasas, Papizsanszkaja előkészítései, valamint Mátrai Veronika centerhelyről szerzett pontjai puhították meg a házigazdát. Mátrai sáncával, Botos ászával már fél tucat volt a differencia, s innen már nem volt kétséges: a Nyíregyháza szépen átsétál a diadal kapuján. Erdősné újra megismertette félelmetes falazásait a hazaiakkal, akik teljesen szétestek. Ratimorszky mester 10:18-nál, mindjárt utána 10:20-nál kért időt, de ezzel csak lassítani tudta csapata szakadékba hullását. Az első felvonást szerencsétlen körülmények között elveszítő Vasas a második és harmadik játszmában csak másodosztályú ellenfélnek tűnt a bajnok mellett.

Mestermérleg
Ratimorszky Károly: – Hajszálnyira voltunk a nyitó szett megnyerésétől, sajnos utána elbizonytalanodtunk. Az eredménytől függetlenül elégedett vagyok a mezőnymunkánkkal, igyekeztünk partiban lenni. Még nem adjuk fel.
Ludvig Zsolt: – Az első játszmában nagyon meg kellett szenvednünk a sikerért, a további két szett pedig nem tükrözi híven a küzdelem mértékét.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik