Csoda=Hermann Maier

MONCZ ATTILAMONCZ ATTILA
Vágólapra másolva!
2003.01.27. 21:34
Címkék
Maier pályafutása negyvenkettedik Világkupa-diadalát könyvelhette el
Maier pályafutása negyvenkettedik Világkupa-diadalát könyvelhette el
Maier pályafutása negyvenkettedik Világkupa-diadalát könyvelhette el
Maier pályafutása negyvenkettedik Világkupa-diadalát könyvelhette el
Maier pályafutása negyvenkettedik Világkupa-diadalát könyvelhette el
Maier pályafutása negyvenkettedik Világkupa-diadalát könyvelhette el
Másfél éve egy lyukas garast sem adtak volna arra, hogy folytatja a pályafutását. Tizenhárom nappal a kitzbüheli szuper-óriásműlesikló Vk-futam előtt visszatért a sícirkuszba, de csak a 31. helyen végzett az adelbodeni óriás-műlesikláson. Hétfőn pedig begyűjtötte élete 42. Vk-diadalát, miután megnyerte a világ egyik legnehezebb pályáján megrendezett szuper-G-t.
Avagy: Hermann Maier előtt ismét fejet hajtott a sívilág.
Herminátor 22-es rajtszámmal, sűrű hóesésben és nagyon rossz látási viszonyok közepette vágott neki a Streifnek. Csodálatos tempóban repesztett végig a pályán, a tőle megszokott kockázatos kanyargásba még egy jelentősebb hiba is belefért, az előnye kitartott a célig. Átvette a vezetést, és elkezdett izgulni. A visszatérése óta vezetett már Vk-versenyben (a kitzbüheli lesikláson állt rövid ideig az élen), de a mostani helyzet összehasonlíthatatlanul kedvezőbb volt a számára. A többiek ugyanis képtelenek voltak faragni az idején. Az 1:20.48 tartotta magát, hiába kezdeményezett ellene támadást bárki is.
Világkupa-verseny, Kitzbühel
Férfiak. Szuper-óriásműlesiklás: 1. Hermann Maier (osztrák) 1:20.48, 2. Gruber (osztrák) 1:20.59, 3. Eberharter (osztrák) 1:20.63, 4. Schifferer (osztrák) 1:21.12, 5. Knauss (osztrák) 1:21.19, 6. Cuche (svájci) 1:21.22. A szakági Vk állása (4 verseny után): 1. Didier Cuche 220 pont, 2. Büchel (liechtensteini) 180, 3. Eberharter 176. Az összetett Vk állása (27 verseny után): 1. Stephan Eberharter 965 pont, 2. Miller (amerikai) 957, 3. Aamodt (norvég) 761

A legnagyobb rohamot Stephan Eberharter, az összetett Vk címvédője, illetve újdonsült éllovasa indította, a felső szakaszon jobban is állt örök riválisánál, a középső szakaszon azonban elherdálta az előnyét. Ez pedig azt jelentette, hogy Herminátor keze okkal emelkedhetett magasba, csaknem két év után újra ő állhatott fel a Vk-dobogó tetejére.
"Steff olyan gyors volt fent, hogy én már beletörődtem a második helybe – nyilatkozta a könnyeivel küszködő Maier. – Ez őrületes, természetesen nagyon meghatódtam. Ez az egyik, ha nem a legszebb pillanat az életemben. Sohasem gondoltam arra, hogy ilyen gyorsan a csúcsra érek, de hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem reménykedtem. A lesiklásban már jó voltam, még a sok hiba ellenére is.” A világbajnoki indulási jogát ezzel a diadallal megváltó Maier a Vk-sikerek tekintetében immár csak néggyel van elmaradva az örökrangsor harmadik helyén álló Marc Girardellitől.
"A nagy mester ma mindannyiunkat sarokba szorított, és megmutatta a korlátainkat. Nehéz ezt beismerni, de mit lehet tenni, ez így történt. Istennek hála, én azon kevesek közé tartozom, akik sohasem írták le őt” – méltatta csapattársát Hans Knauss. Az osztrákok egyébként uralták a kitzbüheli versenyt, az első öt helyet kibérelték, a legjobb tíz közé pedig nyolc pilótát delegáltak. Mindez nem sok jót ígér a vetélytársaknak a hét végén kezdődő St. Moritz-i vb-re!

688, kínlódásokkal teli nap története

2001. március 10.: Hermann Maier megnyerte az arei óriás-műlesiklást.
2001. augusztus 24.: Maier motorbalesetet szenvedett, a lába darabokra tört. Az orvosok hét órán keresztül műtötték, felvetődött, hogy a lábát is amputálni kell.
2001. december 21.: Maier ismét lécet csatolt.
2002. július 18.: Az osztrák csapat edzésein ismét felbukkant Nagano kétszeres bajnoka.
2002. augusztus 15.: A chilei Portillóban egy ugrásnál megsérült a lába.
2003. január 8.: Maier bekapcsolódott az edzésekbe.
2003. január 14.: Maier Adelbodenben visszatért a Világkupa-sorozatba, a 31. helye miatt azonban csak az első futamban vehetett részt.
2003. január 27.: 688 nap után Herminátor ismét Vk-futamot tudott nyerni, méghozzá otthon, Kitzbühelben.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik