Már bajnokesélyesek a pécsiek

HORVÁTH LÁSZLÓHORVÁTH LÁSZLÓ
Vágólapra másolva!
2002.09.28. 20:59
Címkék
Pécsi MFC–BKV-Előre 3–0 (1–0)

GÓLSZERZÔ
Márton a 11. percben egy húszméteres szabadrúgást jobbal a kapu jobb oldalába csavart (1–0). Pest K. az 50. percben Horváth Gy. átadását átvette, aztán nyolc méterről jobb lábbal, a cipője orrával a bal alsó sarokba helyezett (2–0). Márton az 59. percben a tizenhatoson belül két cselt csinált és bal belsővel tíz méterről a bal alsó sarokba továbbított (3–0)

SÁRGA LAP
Csordás (feltartotta Mártont) a 38. percben

SZÖGLETARÁNY: 11:3 (5:2)

Átmentette egy héttel ezelőtti jó formáját a PMFC, végig sokkal többet volt a hazaiaknál a labda. A pécsiek egymás után vezették gólveszélyes támadásaikat, és meglehetősen hamar megszerezték a vezetést egy mesteri szabadrúgásból. A BKV egyáltalán nem került helyzetbe, a párharcokat rendre elveszítették a játékosai, szóval kijelenthetjük: nem róluk szólt ez a mérkőzés. Főleg azok után, hogy az 50. percben már a második gólt kapták, s úgy tűnt ezzel végleg eldőlt a meccs. Utána már minden mindegy alapon kitámadott a fővárosi együttes. Ez azonban nem volt túl jó ötlet, mert egy gyors pécsi kontra után a vendégcsapat labdarúgói mehettek újra közepet kezdeni. A közlekedésiek nem adtak munkát Herbert Roland kapusnak, és még azt is kénytelenek voltak elviselni, hogy néha – főleg háromgólos vezetésük birtokában – flegmáskodjanak ellenük a pécsiek. Az utolsó negyedórára kettészakadt a pálya, a vendégek középpályásai már nem értek vissza a saját tizenhatosukra, ekkor a Mecsek-aljaiak még több gólt lőhettek volna, ha egy kicsit jobban összpontosítanak a befejezéseknél. A baranyai csapat az utolsó két hazai mérkőzésén úgy nyert, hogy hét gólt lőtt, egyet sem kapott, ezt nagy tapssal köszönte meg a lefújás után a lelkes – a sikereknek köszönhetően lassacskán növekvő létszámú – pécsi közönség. A legvérmesebb hazai szurkolók, miközben már a feljutásról szőtt álmokról beszélgettek, azt kiabálták kedvenceiknek: "Szép volt fiúk, jöhet a Manchester!”
Az optimizmusra okot adhatott, hogy Rónai István tanítványai győzelmükkel előre léptek a tabella első helyére.

MESTERMÉRLEG
Rónai István: – A csapat ismét maximálisan kiszolgálta a közönségét, bizonyítva, hogy az előző heti jó teljesítmény nem a véletlen műve volt. Akár nagyobb különbséggel is nyerhettünk volna.
Disztl László: – A pécsi csapat gyorsaságban, helyzetfelismerésben felülmúlt minket, ezért megérdemelten győzött.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik