Kaposvári nemzeti csapat

SZABÓ GÁBORSZABÓ GÁBOR
Vágólapra másolva!
2002.09.27. 20:59
Címkék
Csíkos Gábor (szemben) nem Kazinbarcikán, hanem Kaposvárott üti majd a labdát
Csíkos Gábor (szemben) nem Kazinbarcikán, hanem Kaposvárott üti majd a labdát
Csíkos Gábor (szemben) nem Kazinbarcikán, hanem Kaposvárott üti majd a labdát
Csíkos Gábor (szemben) nem Kazinbarcikán, hanem Kaposvárott üti majd a labdát
Csíkos Gábor (szemben) nem Kazinbarcikán, hanem Kaposvárott üti majd a labdát
Csíkos Gábor (szemben) nem Kazinbarcikán, hanem Kaposvárott üti majd a labdát
A felállás hasonló, mint az elmúlt idényben: van hat csapat a férfi Extraligában, ebből öt kifejezetten erősnek tűnik, míg a hatodik, a Szeged messze leszakad mögöttük. Ebből is megfejthető, hogy színvonalas mecscsekről gondoskodnak majd a csapatok, illetve szakmai kíváncsiságunkat elégítheti ki a Kaposvár és a Kazincbarcika – tudniillik ez a két csapat szinte teljesen átalakult, mintegy új együttesként mutatkoznak be a szombaton rajtoló pontvadászatban. Ugye, a hétszeres bajnok somogyiaktól távozott Szajfulin, Cutino, Vang Csi, Grózer és ifj. Laszczik, míg érkezett Mészáros Péter, Gubik, Pásztor, Csíkos és Tomanóczy – mellékesen jegyezzük meg, hogy mindannyian válogatottak, vagyis a Kaposvár "nemzeti csapatként” veszi fel a harcot.
Extraliga, férfiak
Az 1. forduló mûsora


Szeptember 28., szombat
Dunaferr–DFRC-Szeged 17.00
Feladógondok ide, feladógondok oda, a Dunaferr abszolút esélyese a mérkôzésnek.
Vegyész RC-Kazincbarcika–NYVRC 17.30
Furcsa randevú: a Barcikát legutóbb ezüstéremig vezetô Botos Ferenc immár nyíregyháziként tér vissza a „tett színhelyére”.
Szeptember 29., vasárnap
Kométa-Kaposvár–Phoenix Mecano-Kecskeméti FRC 18.00
A sérülésektôl tizedelt hazaiaknak nehéz dolguk lesz a kecskemétiek ellen.
,,Rossz előjelekkel kezdjük a szezont, hiszen Gelencsér, Bánhegyi és Dávid is sérül,t a hét elején pedig belázasodott Csíkos, Geiger és Kovács Balázs –panaszkodott Demeter György. – Most csütörtökön végre mindenki együtt volt, de Gelencsér legfeljebb csak négy hét múlva játszhat, és a másik két sérült szereplése is bizonytalan. Nincsenek légiósok a csapatban, így kommunikációs problémák sem adódnak, és ha nem történt volna ennyi sérülés, illetve betegség, akkor már az idény elején jó játékra számítottam volna. A riválisokról szólva, a Dunaferr bajnok, a Kazincbarcika megerősödött, és mostanra a Kecskemét is beérhet. Nem titkoljuk, a bajnokságban és a kupában is nyerni szeretnénk.”
Kazincbarcikán nemcsak egyszerűen a csapat cserélődött ki, hanem a kispadon is változás történt: Daniel Oravec irányítja a szakami munkát Botos Ferenc helyett. A szlovák szakember még a nyolcvanas években a csehszlovák juniorválogatottal ért el sikereket, no meg tíz utánpótlás-bajnoki címett szerzett csapataival. Legutóbb az eperjesi felnőttgárdánál dolgozott, és szerződtetését azért is tartották hasznosnak a borsodi vezetők, mert tapasztalt utánpótlás-szakemberként a fiatalokkal is eredményesen foglalkozhat. Ugyanakkor az is igaz, hogy alkut kell kötni, hiszen a szponzor és a vezetőség egyaránt eredménycentrikus, így nehéz lenne egyúttal megvalósítani fiatal játékosok beépítését a "nagyok” közé.
"Először dolgozom külföldön, éppen ezért nagy kihívás számomra a Kazincbarcika edzőjeként dolgozni – mondta Daniel Oravec –, ráadásul az elmúlt idénybeli ezüstérem is kötelez. Most kezdem tapasztalni az itteni mentalitást, és mintha a kevesebb munka, több pénz elv uralkodna. Én fegyelmet és bizalmat kérek, ami azt is jelenti, ha egyszer egy taktikát megbeszélünk, akkor azt hajtsa is végre a játékos, ne a saját feje után menjen.”
Oravec munkáját megkönnyítheti, hogy a szlávokkal (Herich, Morozov) megérteti magát, miképp Bunford Bélával is, aki vajdasági magyarként (immár magyar állampolgárként) tökéletesen beszél szerbül.
A Dunaferrtől két igen értékes játékos, a feladó Gubik és a rendkívül ponterős Morozov távozott, és a felkészülési tornákon úgy tűnt: az előkészítő posztján gondokkal küszködnek az újvárosiak. Ez hátrányosan befolyásolhatja a címvédő produkcióját.
"Az új feladó, Bogdan Birca dereka fáj, az ott lévő idegek okozta fájdalom kisugárzik a lábába is – mondta Ficsúr József ügyvezető. – Újabb vizsgálatokon esik majd át a román játékos, a diagnózistól függ, mikor számíthatunk rá. Addig is a fiatal Tóth Gábor játszik a helyén. Morozovot Tóth Tibor helyettesíti, de hadra fogható a rendkívül tehetséges Németh Szabolcs is. Ha a feladóproblémánk megoldódik, mindenképpen a döntőt célozzuk meg. Kíváncsi vagyok, hogy áll össze majd a Barcika, hogyan illeszkedik majd be a csapatba Morozov. Kaposvárott is nagy változások történtek, sok a jó játékos, egyúttal sok a center.”
Ahogy Demeter György említette, a Kecskeméti, újabb egy évet "öregedő” fiatalok az elmúlt idénybelinél is szilárdabb csapatot alkothatnak, és igenis megszoríthatják az érmeseket. Az újra Botos Ferenc irányította Nyíregyháza amolyan sötét lónak számít, a Szeged pedig tavalyi nyeretlenségét szeretné valamelyest feledtetni.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik