Zabel megint lemaradt

GOMBKÖTŐ ROLANDGOMBKÖTŐ ROLAND
Vágólapra másolva!
2002.09.25. 23:04
Címkék
Nem történt meglepetés a Spanyol körversenyen  ha azt vesszük, hogy a németek szupersprintere, Erik Zabel hetek óta képtelen nyerni , a Telekom menője a szerdai száguldás végén is kénytelen volt tudomásul venni, hogy megelőzték&
Az olasz Angelo Furlan (balra) túljárt Erik Zabel és Alessandro Petacchi eszén
Az olasz Angelo Furlan (balra) túljárt Erik Zabel és Alessandro Petacchi eszén
Az olasz Angelo Furlan (balra) túljárt Erik Zabel és Alessandro Petacchi eszén
Az olasz Angelo Furlan (balra) túljárt Erik Zabel és Alessandro Petacchi eszén
Az olasz Angelo Furlan (balra) túljárt Erik Zabel és Alessandro Petacchi eszén
Az olasz Angelo Furlan (balra) túljárt Erik Zabel és Alessandro Petacchi eszén
A Vuelta a Espana 17. szakaszán 146 kilométer várt a karavánra, bár a terep végig szinte teljesen sík volt, a szakemberek a rajt előtt a széltől féltették a mezőnyt. Mint utóbb kiderült, feleslegesen, hiszen a természeti erők ezúttal nem szóltak bele a küzdelembe, a kerekesek ellenben szélsebesen belekezdtek – az első órában a karaván átlagsebessége meghaladta az 52 (!) kilométer/órát…
Egymást érték a szökési kísérletek, egyszer az összetettben élen álló Roberto Heras is bajba került, ám a csapatok ragyogóan dolgoztak, s minden támadást hárítani tudtak. Egy csapatnál persze némi feszültséget lehetett érezni, a kiszivárgott hírek szerint nincs minden rendben a Kelme portáján, az összetettben napokon át élen álló Oscar Sevilla és klubtársa, a jelenlegi második helyezett Aitor González között alaposan megromlott a viszony. Mindez azért alakult így, mert a körverseny királyszakaszán González – ahelyett, hogy csapatkapitányát, Sevillát védte volna – egyedül támadott, s ezzel kockára tette a Kelme esetleges sikerét. A történtektől függetlenül már napok óta hallani, hogy a 2002-ben ragyogóan teljesítő Aitor González elhagyja a spanyol egyesületet, elképzelhető, hogy jövőre Bodrogi László klubtársa lesz a belga Quick Stepben.

57. Vuelta a Espana
17. szakasz, Benavente–Salamanca (145.6 km): 1. Angelo Furlan (olasz, Alessio) 2:58:00, 2. Zabel (német, Telekom) azonos idôvel, 3. Petacchi (olasz, Fassa Bortolo) a. i., 4. Teutenberg (német, Phonak) a. i., 5. Glomser (osztrák, Saeco) a. i., 6. Hauptman (szlovén, Tacconi) a. i., 7. Bossoni (olasz, Tacconi) a. i., 8. Zanette (olasz, Fassa Bortolo) a. i., 9. A. Edo (spanyol, Maia) a. i., 10. Svorada (cseh, Lampre) a. i.
Az összetettben: 1. (sárga trikóban) Roberto Heras (spanyol, US Postal) 61:53:13, 2. A. González (spanyol, Kelme) 35 mp h., 3. Sevilla (spanyol, Kelme) 1:08 p h., 4. Beloki (spanyol, ONCE) 1:57 p h., 5. Mayo (spanyol, Euskaltel) 2:16 p h., 6. Fra. Casagrande (olasz, Fassa Bortolo) 3:56 p h., 7. Garcia Casas (spanyol, Bigmat) 4:05 p h., 8. Simoni (olasz, Saeco) 4:55 p h., 9. Beltran (spanyol, Coast) 5:20 p h., 10. Zubeldia (spanyol, Euskaltel) 5:26 p h., 11. Jaksche (német, ONCE) 5:27 p h., 12. Casero (spanyol, Coast) 5:31 p h., 13. Möller (dán, Maia) 6:18 p h., 14. Jeker (svájci, Maia) 6:43 p h., 15. Sousa (portugál, Maia) 9:29 p h.
Következik: 18. szakasz, Salamanca– Estación de la Covatilla (193.7 km). Tv: Eurosport, 12.30 (élô). Internet: www.lavuelta.com
Visszatérve a 17. etap történéseire: a részhajrák is igen kemény csatát hoztak, amelyekből hol a pontversenyben élen álló Zabel, hol legnagyobb riválisa, az olasz Petacchi került ki győztesen, a befutónál is ők ketten foglalták el a legelőkelőbb pozíciót – ám míg egymásra összpontosítottak, a nevető harmadik, az olasz Angelo Furlan kibújt Zabel mellett és elvitte a pálmát.
A sprintszakasz eredménye mindenesetre nem befolyásolta az összetett állását, továbbra is Roberto Heras viselheti a sárga trikót, amelyet csütörtökön, az újabb kemény hegyi szakaszon is meg akar őrizni.
S ha már szóba került Aitor González lehetséges klubcseréje – az egyik dán napilap szerdán közölte a hírt: 2003-ban a CSC-Tiscali színeiben versenyez majd az olimpiai és világbajnok német Jan Ullrich és a kétszeres világbajnok spanyol Oscar Freire is. A lap szerint az 1996-os Tour de France-győztes Bjärne Riis vezette dán klub a belgiumi világbajnokságon mutatja majd be a nagyközönségnek két új szerzeményét.
A zolderi világbajnokságra már a mieink is gőzerővel készülnek, a legmagasabban jegyzett magyar profi, Bodrogi László (Mapei-Quick Step) csütörtöktől a négynapos Circuit Franco-Belgén vesz részt, Rohtmer Balázs (Amore e Vita) csütörtökön a Coppa Sabatinin, vasárnap a Milánó–Vignolán, hétfőtől pedig a négynapos Luccai körversenyen indul, Szekeres Csaba (Colombia-Selle Italia) szombaton a Giro dell’Emilán, vasárnap pedig a Milánó–Vignolán áll rajthoz. Az U23-as vb-résztvevő Vörös Benedek (Mapei-Kanizsa KK) a Trofeo Bianchinin a 35. helyet szerezte meg, a 170 kilométeres híresen nehéz hegyiversenyen a Mapei-Kanizsa szlovákiai légiósa, Nagy Róbert a 178 induló között a 16. helyen ért célba.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik