Boltoni dupla Manchesterben

Izsányi SzabolcsIzsányi Szabolcs
Vágólapra másolva!
2002.09.12. 23:12
Címkék
Beckham (balra) hibája elôzte meg a Djorkaeff vezette Bolton gyôztes találatát
Beckham (balra) hibája elôzte meg a Djorkaeff vezette Bolton gyôztes találatát
Beckham (balra) hibája elôzte meg a Djorkaeff vezette Bolton gyôztes találatát
Beckham (balra) hibája elôzte meg a Djorkaeff vezette Bolton gyôztes találatát
Beckham (balra) hibája elôzte meg a Djorkaeff vezette Bolton gyôztes találatát
Beckham (balra) hibája elôzte meg a Djorkaeff vezette Bolton gyôztes találatát
Nagyon kevesen gondolták, hogy az Arsenal az 5. forduló szerdai játéknapját követően is a Premiership élén áll majd, de a Liverpool 2–0-ról pontot vesztett a Birmingham City ellen, a Tottenham szintén 2–0-ról kikapott a Fulhamtől, a Manchester United pedig hazai pályán kikapott a Bolton Wandererstől. Az angol első osztály eddigi legbolondabb játéknapján egyébként a Blackburn kétszer is vezetett, mielőtt megadta magát a Chelsea-nek, míg a mezőny egyetlen nyeretlen csapata, a West Ham hazai pályán kikapott az újonc West Bromwichtól.
A legnagyobb meghökkenést a Bolton váltotta ki tavalyi sikerének megismétlésével, a Wanderers ezúttal Kevin Nolan késői találatával győzött a Manchester United ellen. A fiatal csatár egy éve az első gólt szerezte csapata 2–1-es Old Trafford-i győzelménél, ezúttal pedig szűk negyedórával a lefújás előtt kemény lövést engedett el Fabien Barthez kapuja felé, és a tar kapus csak beleütni tudott a labdába, hárítani képtelen volt. A gólért nem Barthezt kell hibáztatni, annál inkább David Beckhamet, aki Nicky Butt felszabadító rúgása után nem tudta lekezelni a labdát, amely ezután került Nolanhez. "Bocsánatot kérek a szurkolóktól, ez egészen ostoba hiba volt” – mondta a lefújás után Beckham.

Premier League
5. forduló, szerdai mérkôzések: Blackburn Rovers–Chelsea 2–3 (Dunn 18, – 11-esbôl, Thompson 45., ill. Grönkjaer 38., Zola 52., 80.), Liverpool–Birmingham City 2–2 (Murphy 25., Gerrard 49., ill. Morrison 61., 94.), Manchester United–Bolton Wanderers 0–1 (Nolan 76.), Newcastle United–Leeds United 0–2 (Viduka 5., A. Smith 87.), Aston Villa–Charlton Athletic 2–0 (Cruz 70., S. Moore 83.), Fulham–Tottenham Hotspur 3–2 (Inamoto 68., Malbranque 84. – 11-esbôl, Legwinski 90., ill. Richards 36., Sheringham 44.), Southampton–Everton 1–0 (Pahars 73. – 11-esbôl), West Ham United–West Bromwich Albion 0–1 (Roberts 28.)
Az MU a hosszú időre kidőlő Roy Keane, Paul Scholes duó nélkül állt fel, és a középpályássor nem muzsikált olyan szépen, mint ahogyan azt megszokhattuk tőle az elmúlt évek során. Youri Djorkaeff bezzeg hosszú idő után a legjobb teljesítményével rukkolt elő, az első félidőben kis híján vezetést szerzett csapatának, de miután kiszabadult Laurent Blanc szorításából, mellé durrantott. A Boltonból még a Barthezt megdolgoztató Per Frandsent és a számos parádés védést bemutató Jussi Jaaskelainent kell kiemelni, utóbbi bravúrjai elengedhetetlenek voltak a megérdemelt három ponthoz.
"Ez még talán a tavalyinál is szebb győzelem, egymás után másodszor nyertünk az Old Traffordon, ez hallatlan egy olyan klubtól, mint a mienk. Nagyon boldog vagyok, a játékosaink és a szurkolóink bizonyára nagyon büszkék magukra” – mondta Sam Allardyce, a Bolton menedzsere. Kollégája, Sir Alex Ferguson nem szidta a játékosait, tudja, hogy a sérültek távollétében több hasonló 90 perc vár csapatára. "Óriási mérkőzés volt, mindkét együttes győzelemre játszott, ellenfelünknek és nekünk is voltak nagy pillanataink. A gólig semmi kivetnivaló nem volt a védekezésünkben, de egy apró hiba döntőnek bizonyult. Ebből találtak a kapuba, és emiatt nyerték meg a meccset, és ezt tudják a játékosaim is. A gól után hiába erőltettük a támadásokat, a kapusuk nagy bravúrokat mutatott be” – fogalmazott Ferguson.
A forduló előtt a tabella tetején álló Tottenham a Fulham ellen játszott, és bár Dean Richards és Teddy Sheringham első félidei góljának köszönhetően biztos vezetéssel fordult a második félidőre, nem tudott pontot szerezni. A Fulham már a Middlesbrough ellen is bemutatott egy remek hajrát, akkor az utolsó három percben egyenlített 0–2-ről. Ezúttal a második félidő második felében rámoltak be hármat Jean Tigana tanítványai Kasey Kellernek, a győztes találatot Sylvain Legwinski az utolsó pillanatokban szerezte. Glenn Hoddle irányítása alatt a Tottenham 30 éve nem látott idénykezdést produkált, ám a Fulham megálljt parancsolt londoni vetélytársának, amelynek kispadjáról figyelte a találkozót a Leedsből elcsábított Robbie Keane.
A Liverpool háromgólos győzelemmel a tabella élére ugorhatott volna, de az újonc Birmingham City fantasztikus hajrával pontot lopott az Anfield Roadról. Az ír Clinton Morrison, akit a Crystal Palace-tól vásárolt meg Steve Bruce menedzser, első ízben igazolta tehetségét, amelyről Írországban mindenki ódákat zeng (nem hiába válogatott a hosszabbítás negyedik percében egyenlítő gólt fejelő csatár!). A Liverpool pedig a Newcastle után a Birmingham City ellen is képes volt elpazarolni a kétgólos előnyét.
A Leeds United remekül védekezett a Newcastle ellen, és még szerencséje is volt, így 2–0-s győzelemmel távozott az észak-angliai városból. Gianfranco Zola brillírozott Blackburnben, ahol a Rovers kétszer is vezetett, de képtelen volt tartani a tempót az apró olasz vezette "kékekkel”. Jason Roberts szerdán aláírta új, négyéves szerződését a West Brommal, majd győztes gólt szerzett a West Ham ellen. A Southampton és az Aston Villa hazai pályán győzött, tömörebbé téve a középmezőnyt.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik