Minden mérkőzés fontos

RADNAI BALÁZSRADNAI BALÁZS
Vágólapra másolva!
2002.09.04. 21:08
Címkék
Hiába a kétpontos előny a bajnoki tabellán, az MTK Hungária labdarúgói a válogatott izlandi fellépése miatt beiktatott bajnoki szünetben sem tétlenkedhetnek. Sőt, Egervári Sándor olyan alaposan megdolgoztatja tanítványait, mintha nem is listavezető, hanem sereghajtó helyen állnának a tabellán.
FC Ajka–MTK 0–12 (0–5)

Ajka, 1000 nézô. V: Wenczel
MTK: Hajdu (Kovács Z.) – Komlósi (Lambulics), Szmiljanics (Rodenbücher), Némethy, Füzi Á. (Elek) – Zavadszky (Madar), Kanta J., Illés (Jezdimirovics), Kanta Sz. (Rednic), Ferenczi, Dragan
G: Ferenczi (4, egyet 11-esbôl), Dragan (3, egyet 11-esbôl), Illés, Kanta J., Némethy, Rednic, Madar
FC Ajka–MTK 0–12 (0–5)

Ajka, 1000 nézô. V: Wenczel
MTK: Hajdu (Kovács Z.) – Komlósi (Lambulics), Szmiljanics (Rodenbücher), Némethy, Füzi Á. (Elek) – Zavadszky (Madar), Kanta J., Illés (Jezdimirovics), Kanta Sz. (Rednic), Ferenczi, Dragan
G: Ferenczi (4, egyet 11-esbôl), Dragan (3, egyet 11-esbôl), Illés, Kanta J., Némethy, Rednic, Madar
– Eredményesen nyitottuk ezt a bajnoki évet, és meglepetésre a végső győzelemre esélyes, jól erősítő csapatokat is magunk mögé utasítottuk – mondta szerényen Egervári Sándor. – Értékelendő a jó kezdés, de korántsem vagyunk elájulva magunktól. Van még bőven javítanivaló a játékunkban, védekezésben és támadásban is vannak olyan hibák, amelyeket orvosolni kell.
– Lehet, hogy a játékban van még mit finomítani, de mégsem kell szerénykednie. Szemmel látható, hogy azóta, amióta újra ön a vezetőedző, a korábban hitehagyottan futballozó játékosok visszanyerték a tavasszal elveszített önbizalmukat.
– Nem tudom, ez mennyiben függ össze azzal, hogy én vagyok az edző, annyi azonban biztos, valóban a viszszanyert önbizalomnak köszönhető a jó teljesítmény. Ismét érezni a labdarúgókon azt, hogy van bennük bizonyítási vágy, győzni akarás. Jó a csapatszellem, a sikerekben döntő szerepet játszik, hogy a játékosok kisegítik egymást, így, ha valaki hibázik, az tudja, hogy számíthat a társakra. Persze, nagyon fontos az is, hogy a klubnál megvannak a feltételei a nyugodt munka elvégzésének, azaz a vezetőség mindent biztosít ahhoz, hogy csak a feladatunkra kelljen koncentrálnunk.
– Az elmúlt két fordulóban előbb a címvédő Zalaegerszeget, majd a bajnoki címre leginkább esélyes Ferencvárost győzték le. Ha ehhez hozzávesszük, hogy csapata letudta már az Újpest és Győr elleni fellépéseket is, talán nem túlzás kijelenteni, hogy a nehezén már túl vannak.
– Ilyet a bajnokság során soha nem lehet kijelenteni. Minden egyes mérkőzésen úgy kell pályára lépnünk, hogy mindent mozgósítunk a győzelemért, és nem csak a legnehezebb körülmények között, az Üllői úton, hanem Békéscsabán vagy Kispesten is százszázalékosan kell koncentrálni, különben kellemetlen meglepetések érhetik a gárdát.
– Mit ért legnehezebb körülmények alatt?
– Nem szeretnék foglalkozni a Ferencváros elleni meccsünkön a lelátón történtekkel. Ez ugyanis számomra nem szakmai, hanem jogi kérdés. Nem az én tisztem számon kérni azt, miért nem élnek a rendbontókkal szemben a törvény adta szankciókkal. Szakmailag azonban örömmel tölt el, hogy játékosaim függetleníteni tudták magukat a külső körülményektől, és csak a labdával, a futballal törődtek. Hibákat ugyan követtek el a mérkőzésen, de nem a koncentrálás hiánya, hanem technikai hiányosságok miatt.
– Lendületben van a csapat, talán nem a legjobbkor jön most a válogatott izlandi fellépése miatt beiktatott bajnoki szünet.
– Nem vagyok biztos abban, hogy rosszul jön most ez nekünk, a nagy presztízscsatákban ugyanis fél csapatra való játékosom szerzett be van kisebb-nagyobb sérülést. A következő fordulóra azonban a pihenőidő alatt mindenki felépülhet. Ráadásul számunkra nem is két hét lesz a szünet, hiszen jövő hét szerdán mi már megkezdjük Magyar Kupa-szereplésünket Bőcsön. Megtehetnénk, hogy az alacsonyabb osztályú ellenféllel szemben nem a legjobb összeállításunkban lépünk pályára, de én ennek nem vagyok híve. A kupasorozat kiemelten fontos számunkra, így a bőcsiek ellen is a legjobb tizenegy lép pályára. Számunkra tétmeccsen nem létezhet könnyedén vett kilencven perc, arra ott vannak a barátságos találkozók.
Az olyan találkozók, mint amin a kék-fehérek szerdán is részt vettek Ajkán. A csapat egyik főszponzorának invitálására Illés Béláék idén is az NB III-ban szereplő gárdával mérkőztek. A fővárosiaknál ezúttal szerepet kapott az agárdi, Sándor Károly labdarúgó-akadémia három tehetséges növendéke, Rodenbücher István, Kanta József és Kanta Szabolcs is.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik