Egyre fogynak a kapusok

Z. A.Z. A.
Vágólapra másolva!
2002.08.27. 21:07
Címkék
Pihenhet a csatár

A Békéscsabán csúnyán szabálytalankodó kispesti Marius Sasu szeptember 18-ig nem léphet pályára, a csak majdnem kiállított Pandur Pétert pedig visszaesôként két meccsre meszelte el a fegyelmi bizottság. Egy átigazolási szabálytalanság miatt a Debrecen 500 ezer, szurkolói rendbontásért a Sopron százezer forintot fizet.
Pihenhet a csatár

A Békéscsabán csúnyán szabálytalankodó kispesti Marius Sasu szeptember 18-ig nem léphet pályára, a csak majdnem kiállított Pandur Pétert pedig visszaesôként két meccsre meszelte el a fegyelmi bizottság. Egy átigazolási szabálytalanság miatt a Debrecen 500 ezer, szurkolói rendbontásért a Sopron százezer forintot fizet.
Öt forduló telt el a bajnokságból, és a hetedik helyet foglalja el a táblázaton a Dunaferr. Hogy ez a szereplés jónak minősíthető-e, megítélés kérdése, mindenesetre vannak olyanok, akik az utóbbi évek eredményeiből kiindulva elégedetlenek az elért egy győzelemmel és két döntetlennel, és vannak, akik úgy vélik, a megszerzett öt pont jó kiindulási alap a soron következő találkozókra. Az elégedetlenkedők nem hagyhatják figyelmen kívül, hogy bár a legutóbbi évad állományának magja együtt maradt, távozott az öt dunaújvárosi éve alatt 104 gólt szerző Tököli Attila, az élvonal egyik legjobb gólpasszadója, Rósa Henrik, valamint a kezdő tizenegyből ugyancsak kihagyhatatlan Molnár Zoltán. E futballisták helyettesítése magyar szinten nem egyszerű feladat. Ha ehhez hozzávesszük azt, hogy az újvárosiak az eddigi fordulókban jobbára olyan gárdákkal mérkőztek, amelyek nagy valószínűség szerint a mezőny első felében végeznek majd – többek között a bajnok ZTE, az ezüstérmes FTC vagy a Magyar Kupa-győztes, nyáron remekül erősítő Újpest volt az ellenfél –, akkor nincs szükség a vészharang kongatására…
"Saját magunkat is megleptük azzal, amilyen magabiztosan legyőztük az újpestieket, majd Debrecenben egy gyenge első félidő után produkáltunk egy kitűnő másodikat – mondta a Dunaferr trénere, Tornyi Barnabás.–A már megszerzettnek hitt egy pontot a hosszabbítás ráadásában veszítettük el, és ez fájó, de igazán az ETO elleni találkozó pontjai hiányoznak; ám nem szabad kifogásokat keresnünk, hiszen hatszor kerültünk tiszta gólhelyzetbe, és azokkal nem tudtunk élni. A Zalaegerszeg és a Ferencváros ellen végig partiban futballoztunk, gólgazdag mérkőzéseken játszottunk döntetleneket, ennek ellenére tisztában vagyunk azzal, hogy túl sok az egyéni hiba, a csapatunk még nem állt össze igazán.”
Szombaton a Dunaferr a remekül rajtoló Siófok otthonába látogat, majd olyan együttesekkel mérkőzik – sorrendben a Kispest, a Békéscsaba, a Matáv és a Videoton –, melyek ellen jó esély nyílik a három pont megszerzésére. A hét végi összecsapás főpróbáját a szerdai, Dunaújvárosban 17.30-kor rendezendő Beremend elleni 90 perc jelenti. A húzódásból felépült Kiss György és Csehi Tamás játékára már számíthat a szakvezetés, valamint letelt a csapatkapitány Lengyel Ferenc eltiltása is, azonban a lovaglóizmával bajlódó Bagoly Gábor továbbra is maródi, no és Bükszegi Zoltán begyulladt Achilles-ina is pihentetést igényel. A legnagyobb gondot talán az okozza, hogy a kapusok közül Németh Viktor egészen biztosan nem védhet – a kézfeje tört el a ZTE elleni összecsapáson–, sőt a Fradi ellen remeklő, a korábbi húzódását azonban ismét érző Bita László játéka is bizonytalan.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik