A River kiütötte a tanulókat

HEGYI ANDRÁSHEGYI ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2002.08.26. 21:10
Címkék
Waltner Róbertnek nem volt jó hétvégéje. Az egykori zalaegerszegi támadó hivatalos mérkőzésen eddig csak a győzelem ízét érezhette meg Argentínában, azonban vasárnap a tartalékcsapat kezdőjátékosaként  a magyar fiú Fabbróval alkotta a csatársort  a San Lorenzo elleni mérkőzés után lehajtott fejjel volt kénytelen elhagyni a Bombonera-stadiont.
Coudet (balra) egy, Fuertes két góllal járult hozzá a River Plate fölényes diadalához
Coudet (balra) egy, Fuertes két góllal járult hozzá a River Plate fölényes diadalához
Coudet (balra) egy, Fuertes két góllal járult hozzá a River Plate fölényes diadalához
Coudet (balra) egy, Fuertes két góllal járult hozzá a River Plate fölényes diadalához
Coudet (balra) egy, Fuertes két góllal járult hozzá a River Plate fölényes diadalához
Coudet (balra) egy, Fuertes két góllal járult hozzá a River Plate fölényes diadalához
A Boca mumusának számító "szentek” ugyanis 1–0-ra legyőzték Waltnerékat. A Boca nagycsapata viszont sokkal jobban játszott, hiszen 0–2-ről egyenlített, Oscar Tabárez mégis megdorgálta a tanítványait. A River Plate és a Rosario Central ugyanis az egyformán kiütéses győzelmének köszönhetően a tabellán picit ellépett a Bocától . A szintén otthon szereplő Independiente edzője, Americo Gallego is leszidta a legénységét, mivel a "vörösök” szintén csak döntetlenre voltak képesek, és ők is hátrányba kerültek a táblázaton. Az Huracán trénere, Miguel Angel Brindisi ellenben már a negyedik vereségét szenvedte el csapatával, amiért a klub azonnal menesztette. (Brindisi helyére az Huracán már kiszemelte Carlos Babingtont, Reinaldo Merlót és Alfio Basilét is.)
A forduló csapata egyértelműen a River Plate volt. A "milliomosok” az első négy játéknapon inkább csak szenvedtek – három 1–0-s győzelmet és egy döntetlent ért el Manuel Pellegrini legénysége –, ám vasárnap délután szárnyaltak. Pedig nem a legjobb előjelekkel várhatták az Estudiantes La Plata elleni találkozót: az első számú kapus, Angel Comizzo, valamint a River legnagyobb sztárja, Andrés D’Alessandro még nem épült fel a sérüléséből.

Apertura (nyitány)
5. forduló: Huracán–Chacarita Juniors 0–1 (Romero 34.), Talleres–Vélez Sársfield 0–2 (Nanni 73., Valdemarín 86.), Independiente–Newell’s Old Boys 1–1 (F. Domínguez 55., ill. Rosales 38.), Estudiantes La Plata–River Plate 0–6 (A. Domínguez 6., L. González 18., Fuertes 25., 33., Coudet 29., Quattrocchi 54. – öngól), Arsenal–Colón 2–3 (Piccoli 33. – öngól, Grondona 80., ill. Carignano 18., Pereyra 57., J. Delgado 78.), Rosario Central–Racing Club 4–0 (Ferrari 35. – 11-esbôl, De Bruno 45., C. Delgado 61., Figueroa 79.), Nueva Chicago–Olimpo 2–2 (Santana 34., Tilger 76., ill. Carrario 65., H. González 83.), Unión–Gimnasia La Plata 2–1 (Capría 72. – 11-esbôl, Islas 81., ill. Enría 17.), Boca Juniors–San Lorenzo 2–2 (Tevéz 26., 37., ill. Chatruc 1., Romagnoli 23.). A Banfield–Lanús összecsapás félbeszakadt.
Az élcsoport: 1. River Plate 13 pont, 2. Rosario Central 12, 3. Independiente 11 (11–4), 4. Boca Juniors 11 (9–3), 5. Newell’s Old Boys 11 (8–3), 6. Vélez Sársfield 10
A két meghatározó játékos hiánya azonban egy pillanatig sem érződött, a River akkor lőtt gólt, amikor csak akart. Ezt a lehetőséget pedig nem szalasztották el a piros-fehérek, akik közül elsősorban Esteban Fuertes teljesítménye emelkedett ki. A Riverben első alkalommal kezdő csatár két gólpasszt adott és két gólt jegyzett. A Rivertől elszenvedett 6–0-s vereség egyébként az Estudiantes La Plata számára történelmi kudarcnak számít. A klub hazai pályán csak egyszer kapott ki nagyobb különbséggel: a "tanulókat” 1938-ban szintén a River lépte le, akkor 8–1-re.
A Boca Juniorsban is volt egy játékos, aki parádézott. A 18 esztendős Carlos Tevézről van szó, aki egymaga mentette meg a vereségtől a "genovaiakat”. Úgy tűnt, hogy a San Lorenzo – amely azzal büszkélkedhet, hogy egyedüli csapatként pozitív a győzelmi mérlege a Bocával szemben – az első 25 percben kiüti a Bocát. A Riquelme-utódnak kikiáltott Tevéz azonban pár perc leforgása alatt megváltoztatta a mérkőzés menetét: "Carlitos” 11 perc alatt két gólt lőtt, és ha a második félidőben nem sérül meg – le is kellett cserélni –, akkor talán győzhetett volna a Boca. Tevéz Diego Maradonát is elbűvölte, aki a mérkőzés végén ajándékba elkérte az irányító tízes mezét. "Egykor majd nagyon sokat fog érni ez a mez, hiszen Tevéz talán még nálam is nagyobb játékos lesz” – mondta az "Isteni”.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik