Bognár György távozik

B. G., S. T. J.B. G., S. T. J.
Vágólapra másolva!
2002.08.25. 20:25
Címkék
Farkas Józsefre újabb hálátlan feladat vár
Farkas Józsefre újabb hálátlan feladat vár
Farkas Józsefre újabb hálátlan feladat vár
Farkas Józsefre újabb hálátlan feladat vár
Farkas Józsefre újabb hálátlan feladat vár
Farkas Józsefre újabb hálátlan feladat vár
Ahogy az várható volt, a Siófok elleni vereség után Bognár György, a pont nélkül sereghajtó Matáv Sopron edzője vasárnap felajánlotta lemondását, amit a klub felügyelő bizottsága elfogadott. A 41 éves szakember Simon Tibor tragikus halála után került a Matávhoz, ahol a rájátszás öt mérkőzésén irányította a bordó-szürkéket. A győzelmek akkor elmaradtak, sőt, az együttes végül a kilencedik helyre csúszott vissza. Az idei évadra az első hatba kerülés volt a terv, amit Bognár is vállalható célnak tartott, ám a csapat a bajnokság első négy fordulójában (a Zalaegerszeg elleni mérkőzést elhalasztották) rendre vesztesen hagyta el a pályát.
– A csapat körül olyan hangulat alakult ki, hogy ez a lépés tűnt a legbölcsebbnek, hiszen valakinek el kellett vinni a balhét – mondta Bognár György, akinek a soproni mérlege kilenc mérkőzésen négy döntetlen és sorozatban öt vereség volt. – Szóban megállapodtam a vezetőkkel a közös megegyezésű válás feltételeiről.
– Mit gondol, lehetett volna más kiút?
– Ha arra gondol, a felügyelőbizottság tagjai nem azzal a szándékkal ültek le velem tárgyalni, hogy mindenképpen menesszenek.
– Nem is tudtak volna olyan ajánlatot tenni, hogy maradjon?
– Szívesen folytattam volna a munkát, ám azt sem éreztem, hogy mindenáron ragaszkodnának a személyemhez…
– Vannak olyan vélemények, hogy hibázott, amikor Simon Tibor halála után már tavaszszal leült a padra, hiszen érdemi munkát nem végezhetett, csak a nevét adta a nem igazán sikeres rájátszáshoz…
– Nem vagyok ennyire taktikázgatós ember, nem patikamérlegen mérem ki a lépéseim hatását. Azokhoz a meccsekhez szakmailag tényleg nem volt közöm, viszont az ismerkedésre, az öltözői viszonyok feltérképezésére így is jó volt ez az idő.
– A nyáron még a felsőházi tagságot célozták meg, amit sokan merész vállalásnak tartottak, tartanak.
– Én meg azt mondom, ha nem mernek nagyot álmodni Sopronban, akkor a csapat hosszú időre megragad a nyolc-tizedik hely környékén. Most is azt gondolom, az állomány az erősítések után alkalmas a feladat megoldására, más kérdés, hogy az építkezésre sokkal több idő kell, mint ahogyan azt én eredetileg hittem. Ez a társaság éveken át a bekkelésre volt beállítva, ezeket a reflexeket nem lehet egyik pillanatról a másikra kimosni az idegekből.
– A Debrecen elleni nyitó meccs első percében gólt kaptak egy pontrúgás után. Nem futott át a fejében, hogy te jó ég, mi lesz itt még?
– Képzelhetik, milyen érzés így nyitni a bajnokságot, de ezekből a momentumokból többet lehet tanulni, mint ezernyi győzelemből… Azt tudtam, hogy nem lesz diadalmenet ez az idény, ám a kezdeti botladozás ellenére azt éreztem, hogy most a Siófok ellen már képesek leszünk egy új fejezetet nyitni, és nyerünk. Nem így történt, pedig a játékosokra nem lehetett panaszom, korrekt partnerek voltak.
– Akkor kire haragszik?
– Én mindig magamban keresem a hibát, és a balszerencsére sem hivatkozhatok, hiszen Fortuna kegyéért is meg kell dolgozni. Annyit azonban hadd mondjak: ez a csapat és az edzője olykor nagyon magára maradt, pedig biztosan nem azok a véleményformálók a soproni lelátókon sem, akik tölcsérrel a kezükben ordítanak, és szidják a saját embereiket…
– Mi volt nagyobb csalódás önnek: az MTK-tól idő előtt eljönni, vagy a korai soproni búcsú?
– Mindkettő egyformán fáj, hiszen egyik helyen sem tudtam befejezni a munkát, és ezért magamat kell okolnom.
A két és fél órás felügyelőbizottsági ülésen az a döntés született, hogy a következő fordulóban Kispesten megbízott edzőként az eddigi pályaedző, Farkas József irányítja a Matávot, aki Simon halála után volt már beugró Sopronban. "Még nem beszéltem a klubvezetőkkel, de gondolom, hamarosan engem is értesítenek – mondta Farkas. – Mindenesetre e pillanatban nem tudom megmondani, mi lesz a közeljövőben. Az biztos, hogy egyeztetnem kell Bognár Györggyel is.”
A lehetséges utódokkal kapcsolatosan Vörös Sándor, az fb elnöke egyelőre nem kívánt nyilatkozni. Információink szerint Komjáti András, Nagy László és Magyar István neve szerepel a kiszemeltek listáján. Komjáti azt mondta, őt még senki sem hívta fel, de örülne a megkeresésnek, érdekelné a feladat. Nagynak nincs A-licence, így ő szóba sem kerülhet, míg a volt fradista, jelenleg Ausztriában élő Magyart nem tudtuk elérni, ám róla tudott, hogy pályázott a Sopron ügyvezető igazgatói posztjára.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik