Lipcsei Péter tuti tippje: 2–0

Munkatársainktól MunkatársainktólMunkatársainktól Munkatársainktól
Vágólapra másolva!
2002.08.17. 21:51
Címkék
Lipcsei Péter szerint tovább javul majd a Fradi, és vasárnap este is gyôzelmet arat (Fotó: Németh Ferenc)
Lipcsei Péter szerint tovább javul majd a Fradi, és vasárnap este is gyôzelmet arat (Fotó: Németh Ferenc)
Lipcsei Péter szerint tovább javul majd a Fradi, és vasárnap este is gyôzelmet arat (Fotó: Németh Ferenc)
Lipcsei Péter szerint tovább javul majd a Fradi, és vasárnap este is gyôzelmet arat (Fotó: Németh Ferenc)
Lipcsei Péter szerint tovább javul majd a Fradi, és vasárnap este is gyôzelmet arat (Fotó: Németh Ferenc)
Lipcsei Péter szerint tovább javul majd a Fradi, és vasárnap este is gyôzelmet arat (Fotó: Németh Ferenc)
Meddig tarthat ez a remek sorozat? Mostanság ez a kérdés foglalkoztatja a Ferencváros-drukkereket. A zöld-fehér kedvencek ugyanis tökéletesen kezdték a szezont, mind a bajnokságban, mind a csütörtöki UEFA-kupa-selejtező-mérkőzésen magabiztosan futballozott az FTC, mi több, nem csupán szép gólokat szerzett, arra is ügyelt, a védekezésébe se csússzon hiba. Így aztán a csapat valamennyi találkozón gólképtelenségre kárhoztatta aktuális ellenfelét.
Meddig tart majd a menetelés? Mi lesz akkor, ha a futballisták esetleg elbízzák magukat, és az elkövetkezendő meccseken már nem lesznek képesek százszázalékosan a pályán zajló eseményekre összpontosítani?

Fény és árnyék

Érdeklôdés. Ismét megtölthetik a szurkolók az Üllôi úti stadiont. A Ferencváros nagyszerûen kezdte a szezont, és a papírforma alapján vasárnap tovább folytathatja menetelését. A statisztikai adatok mindenesetre rendkívül pozitívak, hiszen a klub az 1995-ös Bajnokok Ligája-sorozat óta messze idén adta el a legtöbb bérletet (majdnem ötezer darabot). A Matáv vendégjátékának ráadásul szomorú apropója, hogy a bordó-szürkéknél dolgozott vezetôedzôként a tavasszal elhunyt Simon Tibor, a Ferencváros egykori labdarúgója, a közönség elsô számú kedvence is…

Lemondás. Klement Tibor két héttel ezelôtt jelentette be, hogy szeptember ötödikével távozik a Matáv Sopron ügyvezetô igazgatói posztjáról, mégpedig családi okok miatt. Klement a héten tárgyalt a klub felügyelôbizottságának elnökével, és abban maradtak, hogy igazgatóként szeptember 30-áig ellátja feladatát, azért, hogy utódjának gördülékenyen adja át a fontos tisztséget.
A megelégedettség egyáltalán nem látszik Lipcsei Péteren, a Ferencváros csapatának kapitányán. A középpályás elmondta, attól nem kell tartani, hogy visszafogottá válik a csapat, lévén, még most is csak csiszolódik…
"A nyáron érkezett játékosokkal még jobban meg kell értetnünk magunkat – mondta Lipcsei Péter. – Márpedig addig, ameddig össze nem szokik a társaság, senki nem engedheti meg magának, hogy lankadjon a figyelme. Tököli Attila és Leandro érkezésével jelentősen erősödött a korábban sem gyenge keretünk, érezhető a társaságon belüli versenyhelyzet, mindenki szeretné bejátszani magát a kezdőcsapatba, és ez pluszmotivációt is jelent.”

Érdekes volt a csütörtöki, AEL Limassol elleni UEFA-kupa-mérkőzésen, hogy a csapatkapitány a nyolcvanadik perc tájékán a többiekkel vitázik, és Lipcsei Pétertől megtudtuk, azért veszekedett a többiekkel, mert a 4–0-s vezetés tudatában kissé kiengedett a csapat.
"Noha minket az kevéssé foglalkoztat, mennyi gólt kapunk, egy nemzetközi kupameccsen egyetlen betli is végzetes lehet – mondta erre Lipcsei Péter. – Amúgy pedig a csapattagok is tudják, hogy nem rosszindulatból vitatkozom velük.”
A Fradi csapatkapitánya a Sopron elleni találkozótól egyáltalán nem tart.

História

A két csapat két éve, az ôszi alapszakaszban találkozott egymással elôször az Üllôi úton. Ezen a hazaiak 2–1-re gyôztek, majd a rájátszásban is egygólos hazai siker született. Az elôzô bajnokságban szerezte meg elsô Üllôi úti pontját a vendégcsapat, és akkor gólzáporos, fordulatos mérkôzésen végeztek 3–3-ra.
Össz. Üllôi úton
Mérkôzés 7 3
FTC-gyôzelem 4 2
Döntetlen 1 1
Sopron-gyôzelem 2 0
FTC-gólok 13 6
Soproni gólok 11 4
Pedig tarthatna: a tavasszal szintén elismerésre méltó teljesítménnyel gyűjtögette a pontokat a Ferencváros, a még Simon Tibor által dirigált, hazai pályán fellépő csapat mégis megszerezte a három pontot, de Lipcsei hajthatatlan az esélyeket illetően: "Mi nagyon jó formát mutatunk, Bognár György csapata ellenben a lejátszott két meccsén még nem szerzett pontot. Nem bízzuk el magunkat, úgy gondolom, kettő–nulla lesz a végeredmény.”
Szóval, ezek szerint rendkívül nehéz kilencven perc vár a Sopronra.
Az Üllői úton vendégszerepelni persze egyik csapatnak sem ígér túl sok jót, ám a Borsodi Ligában rosszul rajtoló (két vereség, nulla pont) Matávot adott esetben könnyen katasztrófaközeli állapotba sodorhatja egy súlyosabb vereség. Merthogy a pakliban ez is benne van. A Ferencváros épp a minap bizonyította a ciprusi AEL Limassol ellen, azt megelőzően pedig a Kispest ellen, hogy saját pályáján nem ismer kegyelmet. Mindkét csapaton simán, négy góllal gázolt át.
– Vasárnap két ellentétesen szereplő csapat találkozik, és tény, az Üllői úton nem mi leszünk az esélyesek – mondta a soproniak csatára, Tóth Mihály, aki két éve még a Fradiban rúgta vagy fejelte a gólokat. – Most azt gondolom, ha nem kapnánk gólt, azzal mi már elégedettek lehetünk.
– Csak nem feltartott kézzel mennek a Fradi-pályára?
– Nem. Ám ha ezt lehetett kihallani az előbbi válaszomból, akkor hadd szögezzem le: csapatom nem ijed meg az ezüstérmes ellen. Rosszul kezdtük a szezont, ráadásul a legutóbbi fordulóban elmaradt a hazai mérkőzésünk a Zalaegerszeg ellen, miközben a Ferencváros szinte szárnyal a bajnokságban. De sportemberek vagyunk, és a győzelem, a siker lehetőségét sosem adjuk fel még a legkilátástalanabb helyzetben sem. Hogy aktuális példát mondjak, itt van ugye a ZTE világraszóló diadala, amiért ezúton is szeretnék nekik gratulálni. A Manchester ellen szerintem fantasztikusan küzdöttek, és bizonyították, hogy a futballban bármi megtörténhet. Azaz még az is előfordulhat, hogy megverjük a zöld-fehéreket.
– A Kispestnek és a Limassolnak négy gólt rúgott a Fradi. Ez sem aggasztja?
– Nem. Mi nem követjük azt a taktikai hibát, amit elkövettek csütörtökön a ciprusiak. Ôk eleve feladták a támadás lehetőségét, egy csatárral álltak fel, és látszott, minél kevesebb kapott góllal akarják megúszni a mérkőzést. Láthatta, végül ez lett a vesztük. A Ferencváros egységes, kitűnő csapat. Kihasználta a Limassol súlyos tévedését, és egyszerűen átrohant ellenfelén. Mi a régóta gyakorolt játékunkat próbáljuk játszani az Üllői úton is, nem állunk be védekezni, mert akkor minket is hamar elintézne a Fradi.
– Jól ismeri Dragóner Attiláékat, a mai Fradiban is több barátja van. Beszélt már velük a vasárnapi meccsről?
– Érdekes, de még egyikünk sem hívta a másikat, bizonyára a forduló párosítása miatt. A kapcsolatot rendszeresen tartom egykori csapattársaimmal.
– Tavaly egy emlékezetes három–hármas meccset játszottak az Üllői úton, sőt, akkor Csiszár Ákos és ön is rúgott gólt egykori csapatának. Most is tudja garantálni a gólt?
– Sajnos garantálni semmit nem tudok, de csatár vagyok, imádok gólt lőni, ezért nem tagadom, szeretnék betalálni Szűcs Lajos kapujába. Nehéz lesz, hiszen ő az idén még nem kapott gólt, de én azon leszek, hogy vasárnap megszakadjon ez a remek sorozata.

Nem szabad mindig hinni a tabellának

Gera Zoltán (Ferencváros): – A Sopron jobb csapat annál, amit a tabellán elfoglalt helyezése mutat, ezért nehéz mérkőzésre számítok. Mindenesetre folytatjuk a jó szereplésünket.
Sira István (Sopron): – Egy ilyen nehéz mérkőzés előtt csak azt mondhatom, hogy remélem, jó játékkal legalább egy pontot tudunk szerezni az Üllői úton.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik