Király kezdhet a nyitányon

Vágólapra másolva!
2002.08.07. 22:10
Címkék
A kedd esti, PSVHertha BSC (00) barátságos találkozó előtt Huub Stevens, a berliniek új edzője félrehívta két kapusát, a magyar válogatott Király Gábort és a német Christian Fiedlert. Akik a kék-fehérek edzőmérkőzéseit figyelemmel kísérték, tudhatják, a holland szakember felváltva állította a kapuba a két jelöltet, s meccsek közben sohasem cserélt. Nos, kedd este elmondta a két játékosnak, hogy elégedett a munkájukkal, s úgy határozott, a Bundesliga pénteki esti rajtján, a Borussia DortmundHertha összecsapáson Király áll majd a vendégek kapujában.
Király Gábor védi majd a Hertha BSC kapuját a pénteki, Dortmund elleni bajnokin
Király Gábor védi majd a Hertha BSC kapuját a pénteki, Dortmund elleni bajnokin
Király Gábor védi majd a Hertha BSC kapuját a pénteki, Dortmund elleni bajnokin
Király Gábor védi majd a Hertha BSC kapuját a pénteki, Dortmund elleni bajnokin
Király Gábor védi majd a Hertha BSC kapuját a pénteki, Dortmund elleni bajnokin
Király Gábor védi majd a Hertha BSC kapuját a pénteki, Dortmund elleni bajnokin
"Az talán nem is jó kifejezés, hogy nagy kő esett le a szívemről – mondta a magyar kapus. – Akkor sem változott volna a véleményem a társamról vagy az edzőmről, ha Christian mellett dönt. Persze jó volt, hogy kimondta, kertelés nélkül közölte velünk a döntését. Azt mondhatom, nem foglalkoztunk ezzel, azon dolgoztunk, hogy minél jobb erőbe kerüljünk, és a lehető legjobb formában várhassuk a nyitányt. Vagyunk annyira nagy fiúk, hogy megemésszünk egy ilyen bejelentést. Megtanultuk már, a stadionban csak a nézőtérre osztanak bérletet, a pályára nem, vagyis ez nem egy örökre szóló határozat, csak a pillanatnyi helyzet. Korábbi edzőnk, Jürgen Röber mondta többször, nyugodt, hiszen két jó kapusa van, így ha bármikor történik egy váratlan sérülés vagy kiállítás, nem kell kétségbe esnie. Nyilván mindketten szeretünk védeni, és nagyon akartuk ezt a pozíciót, mert egyelőre nincs olyan szabály, amely két kapus szerepeltetését engedélyezné egy csapatnak.”
Tudni kell Stevensről, hogy korábbi állomáshelyein, a holland Rodában és a német Schalkénál – ha már letette a voksát valaki mellett – nem cserélt kapust, ha csak nem volt feltétlenül muszáj. Ám a felvetést, hogy ezek szerint nyilván Királyhoz is ragaszkodik majd, a magyar labdarúgó nem tudta megerősíteni.
"Azt gondolom, az edző az egész csapat munkáját nézi, és ha úgy érzi, jobban működne a gépezet a cserekapussal, mert az első számú jelölt esetleg fáradt vagy nincs formában, akkor habozás nélkül cserél majd.”

Oliver Kahnt kitüntették

MÜNCHEN. Edmund Stoiber bajor tartományi miniszterelnök kitüntette Oliver Kahnt, a Bayern München és a világbajnoki ezüstérmes német válogatott klasszis kapusát. „Kevesen szeretik annyira a sportot, mint ô. Társadalmunkban minél több ilyen példaképre lenne szükség” – mondta a szerdai ünnepségen a vb legjobb játékosának választott hálóôrrôl a politikus.

Csökken a prémium

COTTBUS. A következô szezonban a tervek szerint legalább 30 százalékkal csökken a gyôzelemért járó prémium a Vasile Miriutát, Lôw Zsoltot és Sebôk Vilmost is foglalkoztató Energie Cottbus labdarúgócsapatánál. „Takarékoskodnunk kell, ezért új szisztémát dolgozunk ki – mondta Klaus Stabach, a német élvonalban szereplô együttes menedzsere. – Még a rajt elôtt ismertetjük a játékosokkal, hogy mire számíthatnak.” Az elôzô bajnokságban fejenként 3-4 ezer euró között mozgott a három pont megszerzéséért járó jutalom. A Cottbus szombaton a BL-döntôs, Bundesliga-ezüstérmes Bayer Leverkusent fogadja az 1. fordulóban.
Király hozzátette: nem éppen könynyű feladat a bajnok otthonában kezde-ni a szezont, de inkább a címvédő BVB-nek van vesztenivalója. Király a Westfalen-arénában 148. alkalommal léphet pályára Bundesliga-meccsen, vagyis szép jubileumhoz közelít – a harmadik játéknapon, éppen Stevens korábbi állomáshelyén, Gelsenkirchenben, a Schalke ellen elérheti a százötvenes határt.
"Nem tekintek olyan messzire. Először a Dortmund-meccs vár ránk, majd fogadjuk a Stuttgartot, aztán a válogatott játszik Spanyolország ellen. Azaz jönnek a feladatok egymás után, és lesz teendő addig is. Azt mondom, menjünk csak szép sorjában…”
Királynak és Dárdai Pálnak egyébként egy új klubtárssal is meg kell barátkoznia. A berlini együttes egyéves, teljesítményorientált szerződést kötött a brazil Nenével. A 27 éves védő Marcelinho, Alex Alves és Luizao után már a negyedik brazil a berlini egylet keretében.
Átigazolási pletyka, hogy a Mönchengladbach kivetette a hálóját Fredi Bobicra, a Borussia Dortmund támadójára. Christian Hochstätter, a bökelbergi klub sportigazgatója megerősítette, hogy már a legutóbbi idény jelentős részét kölcsönjátékosként a Bolton Wanderersben töltő Bobiccsal és a BVB-vel is felvette a kapcsolatot. A 'Gladbachnak azért lett hirtelen égetően nagy szüksége egy új csatárra, mert legjobbja, Arie van Lent a hét végi, liége-i edzőmérkőzésen keresztszalag-szakadást szenvedett.
Az anyagi gondokkal küszködő "csikók” csak kölcsönbe szeretnék megkapni a játékost, miközben a sokkal jobb anyagi lehetőségekkel bíró és a másodosztályú Gillinghamhez igazoló Rod Wallace utódát kereső Bolton hajlandó lenne végleg megvásárolni őt.
Csatárt venne az újonc Hannover is. A másodosztály legutóbbi aranyérmese Adrian Iliére pályázik, a román nemzeti csapat futballistájával már lezajlottak az első tapogatózó tárgyalások, és a hírek szerint van remény az egyezségre. Iliéhez az új sportigazgatón, az egykoron a Deportivo La Corunánál tevékenykedő Ricardo Moaron keresztül került közelebb az élvonalba 13 év után visszatérő gárda.
Az átigazolásokkal kapcsolatban megkerülhetetlen a Bayern München. Az aranyéremre hajtó klub legújabb akciója során közös megegyezéssel szerződést bontott Ciriaco Sforzával. A svájci védőt eredetileg még egyéves megállapodás kötötte a bajor együtteshez.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik