Tököli Attila azt ígéri: gólt lő

Munkatársainktól MunkatársainktólMunkatársainktól Munkatársainktól
Vágólapra másolva!
2002.07.26. 20:17
Címkék
Csank János fél évvel ezelőtt a Fradi-meccsen ült utoljára a kispadon élvonalbeli összecsapáson. Most újra Fradi-meccsen teheti ugyanezt, ám immár a zöldek ellenfelének, a Siófoknak az edzőjeként. A balatoni csapat "papíron” igencsak megerősödött a nyár során, ám az még a sokat tapasztalt mesternek is talány, hogy az élvonalbeli újonc együttese mire lesz képes.Az elmúlt egy-másfél évtizedben gyakorta fordult elő, hogy a Ferencváros siófoki vendégjátéka jelentette az élvonalbeli szezonnyitót. Így lesz ez szombaton este is. A nyáron Siófokra került tizennégy új futballistából kettő éppen a Fraditól érkezett, Németh Gábor kapus és a csatár Fülöp Zoltán is dolgozott már korábban együtt Csank Jánossal. A kapus várhatóan kezdő lesz szombaton este, a támadó azonban alighanem a kispadra kerül. "Nem küldtek el a Ferencvárostól, én magam akartam távozni, hiszen képesnek tartom magam arra, hogy az első osztályban védjek – mondta Németh Gábor. – A Ferencvárosnál erre nem sok esélyt éreztem, hiszen nekem is az a véleményem, hogy a régóta remek formában védő Szűcs Lajost vétek lenne kihagyni.”A kapus elárulta: ő úgy gondolta, hogy siófoki vetélytársával, Csernyánszki Norberttel való versenyfutásban előbb-utóbb csak bekerül a kezdőcsapatba, ám a jelek szerint Csank János már most bizalmat szavazott neki. Németh Gábor szerint egyébként, bár jól ismeri a Fradi-csatárokat, azokat kiismerni mégis roppant nehéz, és ezt is figyelembe véve ő egy döntetlennel már elégedett lenne szombaton este.
História

Bár a két csapat elsô két Balaton-parti mérkôzését a hazaiak nyerték (elôször az 1985–86-os bajnokságban találkoztak), a Siófok legutóbb az 1989–90-es idényben tudta otthon legyôzni a Fradit, sôt, a zöld-fehérek a legutóbbi hat találkozót megnyerték Siófokon. A hazaiak legutóbb 1991 ôszén tudták otthon tartani legalább az egyik pontot.
Össz. Siófokon

Mérkôzés 26 13
Siófoki gyôzelem 6 3
Döntetlen 4 2
FTC-gyôzelem 16 8
Siófoki gólok 26 13
FTC-gólok 47 23
História

Bár a két csapat elsô két Balaton-parti mérkôzését a hazaiak nyerték (elôször az 1985–86-os bajnokságban találkoztak), a Siófok legutóbb az 1989–90-es idényben tudta otthon legyôzni a Fradit, sôt, a zöld-fehérek a legutóbbi hat találkozót megnyerték Siófokon. A hazaiak legutóbb 1991 ôszén tudták otthon tartani legalább az egyik pontot.
Össz. Siófokon

Mérkôzés 26 13
Siófoki gyôzelem 6 3
Döntetlen 4 2
FTC-gyôzelem 16 8
Siófoki gólok 26 13
FTC-gólok 47 23
Fülöp Zoltán is hasonlóan vélekedett, annak ellenére, hogy nem hallotta, mit mondott előtte a kapustársa.
"Az utolsó pillanatig hajt majd a csapatunk, ezt már most ígérhetem, és a döntetlen a számunkra most nem számítana rossz eredménynek – vélekedett Fülöp Zoltán. – Ismerem a zöld-fehérek játékosait, szakvezetőségét, így engem nagy meglepetés nem érhet. Több bizonyítási vágy egyébként nincsen bennem, mint máskor, mert úgy érzem, amikor a Fradiban pályára léptem, akkor mindig igyekeztem kihozni magamból a maximumot. Más kérdés, hogy ez hogyan sikerült…”
Fülöp Zoltán alig több mint egy hónapja mondhatja magát siófoki labdarúgónak, de már úgy véli, hogy eddigi állomáshelyei közül itt a legjobb a csapatszellem, s éppen ezért nagyon jól érzi magát.
A két exfradista tehát pályára kerülhet szombaton este, szemben Schultz Leventével, aki korábban szintén játszott a zöld-fehéreknél. A támadó középpályás elmondta: január óta elkerülték a sérülések, s most nagyon bosszantja, hogy éppen azon a szezonnyitón nem játszhat, ahol várhatóan nyolc-tízezer néző lesz, és az ellenfél éppen a Ferencváros.
Tököli Attilát máris befogadták a ferencvárosi szurkolók.
A csütörtöki ankéton tőle kértek legtöbben aláírást, de látható, hogy az edzésre kilátógatók is leginkább Tököli mozdulatait figyelik. Így volt ez az első gyakorláson is, ahol majd kétszázan szisszentek fel akkor, amikor a gólkirály a térdéhez kapott. A húzódás miatt eddig keveset mutathatott a honi mezőnyben kivételesnek számító képességeiből, ennek ellenére nincs olyan ember a Fradi-táborban, aki ne hinné, hogy Tököli vezérletével bajnokságot nyer a Ferencváros.
– Milyen erőállapotban van, és mit gondol, mennyire vetette vissza a sérülése?
– Tagadhatatlan, van egy kis lemaradásom a többiekkel szemben – mondta Tököli Attila. – Szerencsére már nem fáj a lábam, így aztán semmi sem gátol abban, hogy újra formába lendüljek. Fokozatosan kapom a terhelést, és én is tudom, nem szabad türelmetlenkedni, a görcsösség, az erőlködés nem használ…
– Öntől mindenki gólokat vár, és nem véletlenül, hiszen immár a harmadik bajnokságot fejezte be úgy, hogy húsznál is többször talált az ellenfelek hálójába. Vajon a Ferencváros játékosaként is gólkirály lehet?
– Nem szoktam ígérgetni, ennek ellenére tudom, góljaim kellenek a jó szerepléshez. A célok világosak, mindenki által érthetőek: nemzetközi kupaszereplésre jogosító helyen kell végezni, persze leginkább a bajnoki arannyal lennénk boldogok. Az UEFA-kupában is minél tovább szeretnénk menetelni, és ehhez szükség lesz a góljaimra. Elmondhatom, jó csapatba kerültem, jó a hangulat, befogadtak a társak, és ha egyelőre nem is vagyok százszázalékos állapotban, ennek ellenére megfelelően feltüzelt hangulatban várom a bajnoki rajtot.
– Milyen csapatnak tartja a Siófokot, milyen mérkőzésre számít?
– Biztos vagyok benne, hogy nehéz meccs lesz, mert sokat erősödött az NB I B-bajnoka. Ráadásul Csank János közismerten remek edző, tavasszal jól dolgozott Siófokon, nem a véletlen műve, hogy az élvonalban vannak. Ellenünk is nyilván remekül felkészítette csapatát, de mi ezzel nem sokat foglalkozunk, győzni szeretnénk, bár tudjuk, nem lesz könnyű. Az azonban mindenképen megnyugtatna, ha már az első meccsen a kapuba találnék…
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik