Négyszáz újpestit fogadnak

Z. A.Z. A.
Vágólapra másolva!
2002.07.20. 20:32
Címkék
Ercsi–Dunaferr A 0–4 (0–3)
Ercsi, 100 nézô. V: Pfeffer
DUNAFERR: Németh V. (Bita) – Salamon, Éger, Bagoly, Kiss Gy. – Bükszegi, Zováth, Lengyel (Balaskó), Rósa D. – Horváth P. (Drobjnak), Alex
G: Horváth P. (2), Alex, Balaskó

Bölcske–Dunaferr B 0–3 (0–0)
Bölcske, 200 nézô. V: Szabó
DUNAFERR: Deli – Jäkl, Medics, Szabó G. (Zsók), Kóczián – Nikolov, Pomper, Lajtos (Rompos), Buzás – Mészáros, Dávid
G: Mészáros (2), Dávid
Ercsi–Dunaferr A 0–4 (0–3)
Ercsi, 100 nézô. V: Pfeffer
DUNAFERR: Németh V. (Bita) – Salamon, Éger, Bagoly, Kiss Gy. – Bükszegi, Zováth, Lengyel (Balaskó), Rósa D. – Horváth P. (Drobjnak), Alex
G: Horváth P. (2), Alex, Balaskó

Bölcske–Dunaferr B 0–3 (0–0)
Bölcske, 200 nézô. V: Szabó
DUNAFERR: Deli – Jäkl, Medics, Szabó G. (Zsók), Kóczián – Nikolov, Pomper, Lajtos (Rompos), Buzás – Mészáros, Dávid
G: Mészáros (2), Dávid
Egy héttel a bajnoki rajt előtt Ercsiben lépett pályára a Dunaferr, méghozzá igencsak szűk játékoskerettel. Persze az a tény, hogy a dunaújvárosiak csak tizennégy labdarúgóval érkeztek az NB III Duna-csoportjában legutóbb ötödik helyen végzett gárda otthonába, nem azt jelentette, hogy Tornyi Barnabás vezetőedzőnek csak ennyi hadra fogható futballistája maradt. Az ok ennél jóval prózaibb. Jelesül az újvárosi szakmai munka irányítója azt gondolta, egy héttel az Újpest elleni nyitány előtt az a kézenfekvő, ha valamennyi labdarúgója közel kilencvenperces terhelést kap. A tréner így kettéosztotta a rendelkezésére álló keretet. Akik a jelen helyzet alapján nagyobb eséllyel küzdenek a kezdő tizenegybe kerülésért, mint társaik, Ercsiben meccseltek, míg a többiek Keszei Ferenc pályaedző vezetésével Bölcskén vendégszerepeltek.
Maradva Ercsinél: a csapatot az elmúlt bajnoki évben irányító Zsinka János – a Ferencváros korábbi egyszeres válogatott támadója – Dabasra szerződött, és helyére az a Hámori György pályázik jó eséllyel, aki tavaly a Fradi utánpótláscsapatainál tevékenykedett.
Az összecsapás előtt dunaújvárosi részen érthetően az volt a fő téma, hogy a jövő heti Újpest elleni bajnoki rajton – no és később a Ferencváros, a Kispest és a Videoton ellen – melyik pályán fogadhatják riválisukat. Arról már korábban beszámoltunk, hogy a rendőrség az említett négy találkozót nem kívánja biztosítani, és ha ez valóban megtörténik, akkor a Dunaferr akasztói vendégjátékra kényszerül, vagy zártkapus meccsen kénytelen fogadni az ellenfeleket.
"Tavaly alighanem a bajnoki bronzérmet veszítettük el azzal, hogy a hazai mérkőzéseink közül a Fradi ellenit semleges pályán kellett megvívnunk, ezért érthető, hogy most ragaszkodunk a saját stadionunkhoz – mondta Szabó József, a Dunaferr elnöke. – Rettentően zavar bennünket, hogy a rendőrség a megoldás keresése helyett kategórikusan azt mondja, nem. Mi már azon is gondolkodtunk, hogy esetleg felcserélnénk a pályaválasztói jogot, de semmi garancia nincs arra, hogy fél év múlva az illetékesek mindent rendben találnak az épülő pályánkon. Rövid időn belül beszélni szeretnék a Fejér megyei biztonsági igazgatóval, hogy közösen megoldást találjunk e problémára.”
Korábban, amikor éppen az Újpest stadionja épült, a Megyeri út jóval roszszabb állapotban volt, mint az Eszperantó úti aréna, mégis meg lehetett ott rendezni a Ferencváros elleni találkozót. Ráadásul olyan eset is fordult már elő a történelemben, hogy limitálták a szurkolók számát… Az újvárosiak ügyvezetője, Gróf András egyébként már beszélt újpesti kollégájával, Gyulay Zsolttal, és a fővárosi klubnál elfogadják, hogy csak négyszáz szurkolójuk utazhat Dunaújvárosba. Ebben az esetben ugyanis nem lehet gond a nézők biztonságos beléptetése és elkülönített elhelyezése.
Ami a szombati kilencven percet illeti, az újvárosiak A-csapata nem futballozott frissen, ennek ellenére nagyobb különbséggel is győzhetett volna, ha a játékosok jobban koncentrálnak a helyzetkihasználásra. Mindenesetre az kiderült, hogy a két támadó, a brazil Alex és Horváth Péter megérti egymást, Lengyel Ferenc és Balaskó Iván is képes mozgatni a csapatot, de ha a helyzet úgy kívánja, érdemi taktikai változtatások is elképzelhetők a kezdő tizenegyen belül.
A próbajátékon lévő Jovan Drobjnaknak jó esélye van a szerződtetésre, ügyében hétfőn tárgyal az újvárosiakkal a támadó menedzsere. A 28 éves futballista legutóbb Szlovéniában profiskodott, a bajnokságot a HIT Gorica együttesében kezdte – négy meccsen két gólt ért el –, majd a klub pénzügyi nehézségei miatt a KP Korotanhoz szerződött, és kilenc mérkőzésen háromszor volt eredményes.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik