Vincze Ottóra várnak

Munkatársainktól MunkatársainktólMunkatársainktól Munkatársainktól
Vágólapra másolva!
2002.07.05. 20:12
Címkék
Ha Vincze Ottó megegyezésre jut a cottbusiakkal, Egerszegen folytathatja karrierjét
Ha Vincze Ottó megegyezésre jut a cottbusiakkal, Egerszegen folytathatja karrierjét
Ha Vincze Ottó megegyezésre jut a cottbusiakkal, Egerszegen folytathatja karrierjét
Ha Vincze Ottó megegyezésre jut a cottbusiakkal, Egerszegen folytathatja karrierjét
Ha Vincze Ottó megegyezésre jut a cottbusiakkal, Egerszegen folytathatja karrierjét
Ha Vincze Ottó megegyezésre jut a cottbusiakkal, Egerszegen folytathatja karrierjét
Július 10-ig szeretnék lezárni a bajnokcsapatnál a játékoskeretet. A vezetők egyértelműen cáfolták azt a hírt, amely szerint Kenesei Krisztián 250 millió forintért Törökországba szerződne. A védő Igor Budisa mellett még egy kapust és egy középpályást szeretnének szerződtetni az egerszegiek. A szlovák kapus, Peter Olec együtt edz ugyan a csapattal, ám döntés még nem született az ügyében. Egyre nagyobb az esélye annak, hogy az Energie Cottbusnál szabadlistára tett Vincze Ottó is a ZTE együttesében folytatja pályafutását. Ehhez, a hírek szerint, már csak arra van szükség, hogy a válogatott középpályás megegyezzen német klubjával. Persze nemcsak érkezők, hanem távozók is lesznek: Nagy Csaba valószínűleg Celldömölkön folytatja, Bardi Gábor pedig négy hónapig a finn első osztályban szereplő Lahti együttesének a kapuját védi majd. Gaál László szerződése lejárt, a középpályás egyelőre Siófokon edz.
Sűrű hétvégéje lesz egyébként az egerszegieknek: szombaton Ausztriában, az Oberwart együttesével játszanak előkészületi mérkőzést, vasárnap pedig kilenc futballista és a vezetőedző, Bozsik Péter Siófokra utazik, ahol a közönség szavazatai alapján összeállított válogatott az idegenlégiós-válogatottal mérkőzik.
Dolgoznak tehát a játékosok, de dolgoznak a vezetők is.
A zalai megyeszékhelyen felgyorsultak a stadionépítési munkálatok, a Galamb utcai lelátón és az óra melletti szektorban is javában betonoznak már. Ez azonban még a legnagyobb erőfeszítések ellenére sem jelenti azt, hogy az e.on-ZTE a BL-előselejtezőt hazai pályán játszhatná.
"A Ferencváros vezetőivel abban állapodtunk meg, hogy a Bajnokok Ligája előselejtező mérkőzésünket július 31-én 20.45 perckor kezdjük az Üllői úti stadionban – nyilatkozta Lang József klubelnök. – Az NK Zagreb jó csapat, ellenük nemcsak a játékosok felkészültségére lesz szükség, azt is szeretnénk, ha minél többen buzdítanák a lelátóról a futballistáinkat. Az önkormányzat tízmillió forintot biztosít a szurkolók utaztatására és ezzel most élni kívánunk. A tervek szerint ingyenes autóbuszok indulnak majd az Üllői útra azokkal a szurkolókkal, akik megváltják a meccsre a belépőjüket. A tervek szerint július 15-től áruljuk majd a belépőket, amelyeket kétezer és kétezer-hatszáz forint ellenében lehet megváltani.”
Nem csak az egerszegiek játszanak majd "idegenben”, hiszen az NK Zagreb stadionja sem megfelelő nemzetközi összecsapás rendezésére. A horvátoknak viszont kevesebbet kell majd utazniuk, hiszen ők a Makszimirben játszhatják a BL-előselejtezőt.
A Bozsik Péter–Simon Antal edzőpáros csütörtökön Ausztriában járt, ahol az NK Zagreb edzőmérkőzését tekintette meg. Ivan Katalinic, a zágrábiak új vezetőedzője az Apoel Nicosia elleni 1–1-es döntetlen után (az ausztriai turnén többnyire cserejátékosoknak adott játéklehetőséget az edző) kijelentette, hogy néhány játékosuknak az utolsó lehetősége volt ez a meccs a bizonyításra: "A játékosaim lassúak, körülményesek, és nem elég profik –mondta Katalinic.–Túl sok futballista van a keretben, ezért többektől el kell búcsúznunk. Tudom, egy hét munka után talán korainak tűnik ez a döntés, de nekem vérbeli profikra van szükségem.” A klub vezetősége igyekezett az edző kedvében járni, így a támadó Jasmin Samardzic után a héten az utánpótlás-válogatott középpályása, Dalibor Viskovic is az NK Zagrebhez igazolt. Katalinic rajtuk kívül még egy középhátvédet és egy jó felépítésű csatárt keres. A horvát lapok szerint Sztipánovics Barnabás kellett volna a szakembernek, ám az egykori egerszegi csatár Ciprusra szerződött.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik