Raúl játéka még kétséges

Munkatársainktól MunkatársainktólMunkatársainktól Munkatársainktól
Vágólapra másolva!
2002.06.19. 21:09
Címkék
A spanyol válogatottnál nem állt meg az élet Fernando Hierro minapi bejelentése miatt – a veterán védő úgy határozott, hogy a vb után többé nem húzza magára a nemzeti mezt –, hiszen egyre jobban közeleg a szombati, Dél-Korea elleni negyeddöntő. José Antonio Camacho szövetségi kapitánynak a legtöbb fejfájást a csapat első számú csillagának, Raúlnak a sérülése okozza, ugyanis könnyen elképzelhető, hogy a Real Madrid csatára nem léphet pályára a kvandzsui összecsapáson.
Raúllal szemben Morientesnek (képünkön) biztos a szereplése
Raúllal szemben Morientesnek (képünkön) biztos a szereplése
Raúllal szemben Morientesnek (képünkön) biztos a szereplése
Raúllal szemben Morientesnek (képünkön) biztos a szereplése
Raúllal szemben Morientesnek (képünkön) biztos a szereplése
Raúllal szemben Morientesnek (képünkön) biztos a szereplése
A kiváló játékos az írek elleni nyolcaddöntőben szenvedett lovaglóizom-húzódást, és azóta szinte minden percét Pedro Chuecával, a válogatott, illetve a Real Madrid fizikoterapeutájával, illetve Genaro Borrás csapatorvossal tölti. "Raúl még szerdán sem edzett, és már csak három nap van hátra a mérkőzésig. Csütörtökön biztosan részt vehet a tréningen, viszont pénteken már utazunk a találkozó helyszínére, így az a nap gyakorlatilag kiesik majd a gyógyulási időszakból” – értékelte a helyzetet Borrás doktor. Érdekesség, hogy Diego Tristánnal pontosan ugyanez történt még a csoportmérkőzések alatt, és akkor a csapat orvosai nyolc nap alatt "drótoztákössze” a csatárt, ami azt jelenti, hogy ezt a logikát követve Raúlnak nem sok esélye van a szombati szereplésre. Camacho mindenesetre már kijelentette, hogy az utolsó pillanatig vár, és elsősorban Raúlra bízza, hogy vállalja-e a játékot vagy sem, de ez nem azt jelenti, hogy a felkészülés során nem venné számításba a csatár esetleges hiányát.

Ugyanakkor jó hír a szurkolók számára, hogy a kapitány számíthat David Albelda játékára, a Valencia középpályása ugyanis már teljes értékű edzésmunkát tudott végezni az inkább ijedtséget, mint tartós kihagyást eredményező herecsavarodása után. Luis Enrique is minden bizonnyal bevethető lesz, bár ő még kisebb, tűszúrásszerű fájdalmakat érez a lábában.
Az edzéseken a szakvezető nemegyszer próbálta ki azt a variációt, miszerint Helguerát a védelemből előretolta egészen az egyetlen előretolt ék, Morientes mögé. Ez a meglehetősen óvatos felállás természetesen annak szól, hogy a dél-koreaiak eddig hihetetlen eredményeket produkáltak a tornán, gondoljunk csak Portugália és Olaszország két vállra fektetésére. "Mindenki láthatta, miként fordították a maguk javára azt a meccset, amelyen a komoly világbajnoki hagyományokkal rendelkező ellenfélnél annyi tapasztalt játékos szerepelt – mondta Camacho az olaszok elleni derbire utalva. – A dél-koreaiak tökéletesen fel vannak készítve fizikailag, egyszerűen nem hagyják abba a futást, amíg a bíró le nem fújja a mérkőzést, ráadásul kőkemény letámadást alkalmaznak. Sohasem adják fel, és a szurkolóik fanatizmusa a csapatra is átragad. Ennek ellenére úgy érzem, hogy minden adottságunk megvan, hogy a legjobb négy közé kerüljünk.”

A csapat legfiatalabb tagja, Joaquín ugyanakkor úgy gondolja, hogy Guus Hiddink alakulata hiába produkált eddig nagyszerű eredményeket, az olaszoknál így is könnyebb ellenfél lesz. "Szívesebben játszom a dél-koreaiakkal, mert nekik korántsincs akkora tapasztalatuk, mint az olaszoknak. Tudom, hogy nem lesz sétagalopp, hiszen a negyeddöntőig csakis a saját erejükből jutottak el, és nem a bírók segítségével, de ha becsületesen dolgozunk, akkor nem érhet baj minket” – így a Betis támadója.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik