A támadó hiába harcolt, ő sem tudott betalálni az oroszoknak, igaz, ők sem tudtak gólt szerezni (Fotó: MTI)

 

„Az elmúlt hetek nagyon sikeresek a magyar válogatott szempontjából, nem lehet más a célunk, mint kijutni a jövő évi Európa-bajnokságra. Az elődöntőt megnyertük Bulgáriában, és a B-ligában ilyen ki-ki mérkőzéseket vívni – amióta itt vagyok a válogatottnál, ilyenre nem volt példa. Nagyon büszke vagyok a válogatottra, és láthattuk, hogy bármilyen felállásban játsszuk ezeket a mérkőzéseket, bárki pályán van, bárki áll be, olyan csapategység van jelen pillanatban, amelyből rengeteg erőt meríthetünk az Izland elleni döntőre” – kezdte mérkőzés utáni értékelését Szalai Ádám az M4 Sportnak.

Osztályozza a magyar válogatott Oroszország elleni teljesítményét!

A szavazást lezárták.
Osztályozza a magyar válogatott Oroszország elleni teljesítményét!
Szalai Attila  7.8  (8440)
Dibusz Dénes  7.77  (8440)
Willi Orbán  7.46  (8440)
Botka Endre  7.18  (8440)
Sigér Dávid  6.85  (8440)
Loic Nego  6.69  (8440)
Varga Kevin  6.64  (8440)
Nagy Ádám  6.6  (8440)
Kalmár Zsolt  6.44  (8440)
Fiola Attila  6.13  (8440)
Gazdag Dániel  5.87  (8440)
Szalai Ádám  5.76  (8440)
Nikolics Nemanja  5.71  (8440)
Holender Filip  5.64  (8440)
Szavazatok száma: 8440
 
Köszönjük szavazatát!
Összes szavazat: 118160
Szavazás kezdete: 2020. 10. 14
 

„Egy feladatom van jelen pillanatban: hogy kijussunk az Európa-bajnokságra. Bármennyi játéklehetőséget kapok, ha kezdőként, ha csereként beállva lépek pályára a következő mérkőzésen, egyetlen dolgom van, hogy a fiúknak olyan támogatást adjak, és olyan szinten felkészítsük egymást, hogy ne is lehessen más kimenetele az Izland elleni mérkőzésnek, mint hogy kijussunk az Eb-re. Ez az egy feladatom van jelen pillanatban, természetesen a pályán más feladataim is vannak, de maximálisan a csapatot helyezem magam elé, és azt, hogy azon a mérkőzésen olyan állapotban legyen az egész csapat, hogy ismét átéljünk olyan pillanatokat, amiket egyszer már átéltünk” – utalt a csapatkapitány a 2016-os Európa-bajnokságra kvalifikáló sikeres pótselejtezőre.

A Mainz támadóját arról is faggatták, hogy az új játékrendszernek mekkora szerepe van ezekben az eredményekben.

„Láthattuk az elmúlt mérkőzéseken, de nemcsak a mostani három, hanem még a törökországi és az oroszok elleni rossz kezdést hozó összecsapáson is, hogy milyen jól tudunk presszingelni, milyen jól csúsztatjuk az ötvédős rendszerben a szélső hátvédeket, milyen jól alkalmazzuk a nyolcasainkat, ha az egyik oldalról a másikra átforgatják a játékot, mindenképpen az előnyünkre vált, hogy ilyen sok mérkőzést játszottunk le ilyen rövid idő alatt ebben a rendszerben. Nem győzöm hangsúlyozni, mennyire várjuk a néhány hét múlva következő mérkőzést, és biztos vagyok benne, hogy ebben a játékrendszerben kamatoztatni tudjuk az ezeken a mérkőzéseken szerzett tapasztalatokat, és ki tudjuk javítani a most tapasztalt hibákat.”

A védelem tengelyében szereplő Szalai Attila úgy véli, ez volt a legküzdelmesebb mérkőzés a legutóbbi háromból.

„Nagyon jó teljesítményt nyújtott a csapat mind a három mérkőzésen, és elindultunk egy úton. Szerintem jó úton járunk, megpróbálunk ezen tovább haladni. A mai mérkőzésen is nagyot küzdöttünk, végig harcoltunk, és jó eredményt értünk el Oroszországban. Mindhárom mérkőzésen nagyon nagy erőket kellett mozgósítanunk, viszont a mai volt a legnehezebb. Sok játékosnak két meccs volt a lábában, illetve folyamatosan letámadtak minket az oroszok, felívelt labdákkal operáltak, sokat kellett küzdeni, harcolni” – mondta az Apollon Limassol védője a csatornának.

Dibusz Dénes is a küzdést emelte ki, és hogy mindenki keményen melózott, aminek az eredménye a kapott gól nélküli mérkőzés lett.

„Az első félidőben a negyvenötödik percig meg tudtuk oldani úgy a védekezést, hogy ne nagyon kerüljenek mögénk, ne kerüljenek nagy helyzetbe, és ne kelljen izgulni; ott azonban volt egy olyan szituáció, ahol necces volt a dolog – utalt Dibusz Dzjuba félidő végi lehetőségére. – A második félidőben többször is oda tudtak kerülni a tizenhatosunk környékére, voltak lövőhelyzeteik, Dzjuba nagyon jól használta a fizikai adottságait, és érezhető volt, hogy ezt próbálják mindenképpen kihasználni, nyomták előre a labdát, amikor csak lehetőség nyílott rá. Kicsit el is fáradtunk, és nem értünk oda, ahova kellett volna, nem tudtunk rájuk olyan nyomást helyezni, mint az első félidőben. A másodikban jóval jobban küszködtünk, de mindenki beletette a melót, hatalmas küzdeni tudásról tettünk tanúbizonyságot, és ennek volt az eredménye, hogy meg tudtuk úszni kapott gól nélkül, és pontot tudtunk szerezni Moszkvában.”

„Azt kaptuk ettől a mérkőzéstől, amire készültünk. Szerencsére azokban a szituációkban, amikor nehéz helyzetbe kerültünk, higgadtak tudtunk maradni, és tudtunk reagálni az orosz helyzetekre, úgyhogy azt gondolom, hogy megérdemeltük az egy pontot, még akkor is, ha pici szerencse kellett hozzá” – tette hozzá a Ferencváros kapusa.

NEMZETEK LIGÁJA
B-LIGA
3. CSOPORT, 4. FORDULÓ

OROSZORSZÁG–MAGYARORSZÁG 0–0
Moszkva, VTB Aréna, 4000 néző. Vezette: Oliver (angol)
Oroszország: Sunyin – Szmolnyikov, Szemjonov, Kudrjasov, Zsirkov (Karavajev, 67.) – An. Mirancsuk (Z. Bakajev, 55.), Zobnyin, Ozdojev (Szobolev, 81.) – Ionov (Gazinszkij, 67.), Dzjuba, Kuzjajev (Mosztovoj, 55.). Szövetségi kapitány: Sztanyiszlav Csercseszov
Magyarország: Dibusz – Botka, Orbán, Szalai A. – Nego, Sigér, Gazdag (Nagy Á., a szünetben), Kalmár (Schäfer, 77.), Holender (Fiola, a szünetben) – Szalai Á. (Könyves, 83.), Nikolics (Varga K., 61.). Szövetségi kapitány: Marco Rossi

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

A csoport másik mérkőzésén
Törökország–Szerbia 2–2

A 3. CSOPORT ÁLLÁSA
1. Oroszország 4 2 2 7–4 +3  8
2. MAGYARORSZÁG 4 2 1 1 4–3 +1  7
3. Törökország 4 3 1 3–4 –1  3
4. Szerbia 4 2 2 3–6 –3  2