Szélesi Zoltán 2004-ben született játékosokból álló csapata másodszor lépett pályára idén: februárban Gyulán Románia 2–1-re nyert a mieink ellen.

A találkozó első bő fél órájában öt gól esett. A vendégek szereztek vezetést, ám a magyar együttes az MTK-s Vancsa Zalán duplájával és a Puskás Akadémián nevelkedő Gruber Zsombor találatával fordított. Szerbia a szünet előtt csökkentette hátrányát, majd a második játékrészben alig fél perc elteltével egyenlített egy szép góllal.

A magyar válogatott a 63. percben a szintén a felcsútiakat erősítő Kocsis Dominik átlövésével ismét előnybe került. A hajrában kihagytunk egy tizenegyest, a szerbek azonban nem tudtak újra egyenlíteni.

„El kellett telnie negyedórának, mire sikerült alkalmazkodnunk a fizikálisan roppant erős, agresszíven futballozó szerbek kellemetlen stílusához, onnantól kezdve viszont jól játszottunk, a játékosok megvalósították az előre megbeszélt taktikai elemeket, szép akciógólokat szereztünk, köszönhetően néhány kiemelkedő egyéni teljesítménynek is – idézi az mlsz.hu Szélesi Zoltán szövetségi edzőt. – Voltak persze hibáink, amit az ellenfél három góllal büntetett, tehát van javítanivalónk is, de az összkép mindenképpen pozitív volt. Örülök, hogy a csapat megvalósította, amit a mérkőzés előtt kértem tőlük, jól szálltak be a cseréink, illetve az is pozitívum, hogy a szerbek korai vezetőgólja és a második félidei egyenlítése után is gyorsan rendeztük a sorokat, és a saját játékunkat játszva végül megérdemelten tudtuk megnyerni a mérkőzést.”

Ez a korosztályunk a tavasszal nem játszik tétmérkőzést, hiszen az UEFA a koronavírus-járvány miatt törölte a 2021-es Európa-bajnokságot.

U17-ES FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Magyarország–Szerbia 4–3 (3–2)

Magyarország: Dala Martin – Farkas Bendegúz (Kaján Norbert, a szünetben), Dragóner Áron, Szabó Bence (Gincsai Zoltán, a szünetben), Kovács Patrik (Kovács Dominik, 60.) – Nagy-Kolozsvári Dániel (Gulyás András, 77.), Kocsis Dominik – Csóka Dominik (Tuboly Máté, a szünetben), Gyuris Aurél (Tóth Tamás, 77.), Vancsa Zalán (Földi Dominik, 88.) – Gruber Zsombor
A magyar gólszerzők: Vancsa (17., 20.), Gruber (29.), Kocsis (63.)