Puskás Aréna: ötvenméteres aluljáró épül utólag a VIP-parkolóig

Vágólapra másolva!
2021.02.23. 19:28
Egy ötven méter hosszú autós aluljáró épül a Puskás Arénánál, amelynek szerepe az lesz, hogy a védett személyek és a kiemelt vendégek ne keresztezzék az eseményekre érkező gyalogos közönség útvonalát – olvasható a Puskás Aréna Facebook-oldalán.


(Fotó: Dömötör Csaba)
(Fotó: Dömötör Csaba)

„A Puskás Aréna úgy kapott engedélyt, hogy fél év után felül kell vizsgálni: jól működő közlekedési megoldás-e, hogy a hazai és külföldi védett személyeket a rendes közönség forgalmának időnkénti akadályoztatásával, várakoztatásával szállítják az Arénába. A felülvizsgálat eredménye: jobb megoldás lenne, ha a védett személyek, kiemelt vendégek, előadók autós közlekedési útvonala nem keresztezné a több tízezres közönség gyalogos útvonalát, célszerű e közlekedési utakat fizikailag elkülöníteni” – olvasható a stadion hivatalos Facebook-oldalán.

A poszt azután jelent meg a Puskás Aréna oldalán, hogy korábban Stummer János, a Jobbik országgyűlési képviselője, a parlament Nemzetbiztonsági bizottságának elnöke a Facebook-oldalán közzétett videóban arról beszélt, hogy utólag titkos alagutat akarnak építeni a stadionhoz. A hírek szerint a képviselő ezzel államtitkot sértett, ami büntetőeljárást vonhat maga után.

„A tervezett megoldás egy mindösszesen ötven méter hosszú autós aluljáró. Ahhoz, hogy a rövid aluljárót nemzetbiztonságilag kockázatmentesen lehessen megépíteni, hogy a közönség és a védett személyek biztonsága érdekében semmilyen információ – speciális menekülési lehetőségek, térfigyelők pozíciója, stb. – ne kerüljön illetéktelen kezekbe, az Országgyűlés Nemzetbiztonsági Bizottsága jóváhagyta, hogy a tervezési és kivitelezési munkák egy nemzetbiztonságilag minősített, meghívásos, többszereplős versenyeztetés keretében legyenek pályáztatva” – olvasható továbbiakban a Puskás Aréna oldalán, ahol kacsának nevezték a politikus korábbi bejegyzését.

Mint ismert, a Puskás Aréna nyitó mérkőzése 2019. november 15-én volt: a magyar válogatott Uruguayt fogadta felkészülési találkozón, telt ház előtt 2–1-re kikapott. Azóta többek közt 2020 szeptemberében a Bayern München a Sevillával Európai Szuperkupa-mérkőzést játszott a stadionban. A mostani BL-nyolcaddöntőben pedig az RB Leipzig a Liverpoolt „fogadta”, holnap pedig Borussia Mönchengladbach–Manchester City mérkőzést rendeznek – sajnos zárt kapuk mögött.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik