Nikola Vasilj: A legnagyobb bravúrt Nagy Zsolt lövésénél mutattam be

B. L.B. L.
Vágólapra másolva!
2024.09.12. 07:56
Nikola Vasilj volt a meccs embere (Fotó: Szabó Miklós)
Vastaps szűrődött ki a mérkőzést követően a vendégöltözőből a sajtófolyosóra – ebből is leszűrhető, a bosnyák labdarúgók megbecsülik a Puskás Arénában szerzett pontjukat. Ez persze nem csoda, hiszen csupán 37 százalékban birtokolták a labdát, s az UEFA adatai szerint 19 támadásukból hét fejeződött be lövéssel – a magyar csapatnál 55-ből húsz a mérleg.

„Tudtuk, hogy Magyarországon, ebben a stadionban nem lesz egyszerű feladatunk, mivel kemény, fizikailag erős csapat volt az ellenfelünk. Ennek tükrében elégedettek lehetünk a döntetlennel, még úgy is, hogy győzni jöttünk – mondta Amar Dedic, a Salzburg középpályása, akit lapunk arról kérdezett, csapata miért volt ennyire defenzív. – Nem tudtunk nyomást gyakorolni a magyar védelmi vonalra, ellentétben a riválissal, amely sok beadással veszélyeztetett. Valóban, kissé védekező volt a felfogásunk, a támadójátékunkon csiszolnunk kell, ugyanakkor elértük az elsődleges célunkat, kapott gól nélkül játszottuk le a meccset.”

Ebben hatalmas szerepe volt Nikola Vasiljnak, aki lapunktól 8-as osztályzatot kapva a mérkőzés legjobbja lett. A St. Pauli 11-szeres válogatott kapusának öt védése volt, négy bravúr – ezekről is beszélt a magyar újságíróknak:

„Nincs sok meccsem nemzeti színekben, címeres mezben ez volt az eddigi legjobb. A legnagyobb bravúrt Nagy Zsolt lövésénél mutattam be. Roppant nehéz helyzetbe kerültem, mert a bal alsó felé érkező labda éppen előttem pattant le a gyepen, de sikerült védenem. Az utolsó lehetőség is izzasztó volt, résen kellett lennem. Nem gondoltam rá, hogy lesen lehetett a csatár, csak arra figyeltem, hová fejeli a labdát – örülök, hogy hárítottam. A magyar válogatott sok helyzetet alakított ki, rengeteg beadásból veszélyeztetett, de hátul mindvégig jól zártunk, nem hagytuk érvényesülni a hazaiakat. Fontos pontot szereztünk, és még vár ránk három hazai meccs, amelyeken jó eredményt szeretnénk elérni.”

NEMZETEK LIGÁJA
2. FORDULÓ
A-LIGA
3. CSOPORT
Magyarország–Bosznia-Hercegovina 0–0
Budapest, Puskás Aréna, 46 443 néző. Vezette: Guida (olasz)
Magyarország: Dibusz – Botka (Balogh B., 82.), W. Orbán, Dárdai M. – Bolla (Csoboth K., 75.), Nikitscher, Schäfer, Nagy Zs. (Kerkez, 82.) – Szoboszlai D. – Sallai R., Varga B. (Ádám M., 82.). Szövetségi kapitány: Marco Rossi
Bosznia-Hercegovina: Vasilj – Gazibegovic, Bicakcic, Katic, A. L. Barisic, Dedic – Saric (Gigovic, 61.), I. Basic (Huseinbasic, 61.), Burnic (B. Tahirovic, a szünetben) – Dzeko, Demirovic (Bajraktarevic, 77.). Szövetségi kapitány: Sergej Barbarez

ONLINE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

 MGyDVL-KGk 
1. Németország2117–2+5 
2. Hollandia2117–4+3 
3. Bosznia-Hercegovina2112–5–3 
4. Magyarország2110–5–5 
A CSOPORT ÁLLÁSA

NEMZETEK LIGÁJA
A-LIGA, 3. CSOPORT
1. FORDULÓ 
Szeptember 7., szombat
Németország–Magyarország 5–0
Hollandia–Bosznia-Hercegovina 5–2
2. FORDULÓ
Szeptember 10., kedd
Magyarország–Bosznia-Hercegovina 0–0
Hollandia–Németország 2–2
3. FORDULÓ 
Október 11., péntek
20.45: Bosznia-Hercegovina–Németország
20.45: Magyarország–Hollandia
4. FORDULÓ 
Október 14., hétfő
20.45: Bosznia-Hercegovina–Magyarország
20.45: Németország–Hollandia
5. FORDULÓ
November 16., szombat
20.45: Németország–Bosznia-Hercegovina
20.45: Hollandia–Magyarország
6. FORDULÓ
November 19., kedd
20.45: Bosznia-Hercegovina–Hollandia
20.45: Magyarország–Németország

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik