Női Eb-selejtező: magyar továbbjutás? Még él a remény!

M. G.M. G.
Vágólapra másolva!
2024.07.16. 10:10
Szarvas Alexandra mottója: biztos védekezésből bátor támadás (Fotó: Koncz Márton)
A női labdarúgó-válogatottnak a keddi, Törökország ellen 19 órakor kezdődő gyirmóti mérkőzésen a cél már nem a B-ligában maradás, hanem az Európa-bajnoki részvétel.

A rekkenő hőség sem szegte kedvét hétfő késő délután a gyirmóti Alcufer Stadionban edzésre készülődő női válogatottnak: a nemzeti csapat kedden 19 órától Törökországot fogadja – a mérkőzés játékvezetője a német Franziska Wildfeuer lesz –, vagyis azt a csapatot, amelyet kilenc egymás közötti találkozóból története során hétszer legyőzött, de az utolsó két összecsapás a törökök sikerével zárult (az áprilisi selejtezőn a mieink a hajrában kapott góllal veszítettek 2–1-re). Nos, a jelek szerint jócskán megváltoztak az erőviszonyok, ugyanis a magyar csapat megfosztotta veretlenségétől a csoportvezető, a jövő évi Európa-bajnokságot rendező Svájcot, amelytől viszont a törökök éppen a legutóbbi fordulóban hazai pályán kaptak ki, míg Magyarország idegenben 5–0-ra verte meg Azerbajdzsánt.

„Természetesen nagyon örültünk a szép győzelemnek, minden szempontból sikerült felülmúlni az azerieket – mondta a hétfői edzés előtt Szarvas Alexandra szövetségi kapitány. – A lányok is tapasztalhatták, hogy az edzéseken elvégzett kemény munkának beérik a gyümölcse, és ebből az elvből nem szeretnénk a jövőben sem engedni.”

A csoportban Svájc elsősége biztosnak látszik, a második helyen a magyarok állnak, majd következnek a törökök és az azeriek. Az Európa-bajnoki selejtező B-ligájából nem lehet közvetlenül Eb-részvételt kiharcolni, de a csoport első és második helyezettjének jó esélye van a rájátszással folytatódó küzdelmekre, ráadásul Magyarországnak a döntetlen is elegendő a kedvező befejezéshez.

„Szó sem lehet arról, hogy döntetlenre játszanánk – folytatta a szakvezető. – Minden mérkőzésünkön a győzelem a cél, nem lesz ez másként a kedd esti találkozón sem. Törekszünk a biztos védekezésből indított bátor támadásokra, ezek az erények vezettek a két legutóbbi győzelemhez. Négy hónapja kezdtük a közös munkát, amely nem indult könnyen, de mára sikerült elérni, hogy a lányok hisznek a sikerekhez vezető csapategységben. Még mindig csak az út elején járunk, de a közös erőfeszítések meg kell hogy hozzák az eredményeket.”

A játékosok négy csoportban végezték a bemelegítő gyakorlatokat, némi derültséget az okozott, hogy a legnagyobb létszámú csoport a nyugati lelátó árnyékában végezhette a feladatokat. A látottak alapján remélhető, hogy kedd este ugyanezzel a jókedvvel intenek búcsút játékosaink a csoportselejtezőnek.

NŐI LABDARÚGÓ EB-SELEJTEZŐ
B-LIGA 6. FORDULÓ
19.00: Magyarország–Törökország, Gyirmót (Tv: M4 Sport)
A B-LIGA ÁLLÁSA
1. Svájc 12 pont, 2. Magyarország 7, 3. Törökország 6, 4. Azerbajdzsán 4
 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik