Dárdai Márton: Mindig tudtam, egyszer döntenem kell Magyarország és Németország között

PÓR KÁROLYPÓR KÁROLY
NAGY-PÁL TAMÁSNAGY-PÁL TAMÁS
• Weiler im Allgäu
Vágólapra másolva!
2024.06.13. 13:04
Dárdai Márton tudta, hogy egyszer döntenie kell a magyar és a német válogatott között (Fotó: Szabó Miklós)
A magyar labdarúgó-válogatott csütörtöki, németországi sajtótájékoztatóján a mieinkkel az első tétmeccsére készülő Dárdai Márton és a harmadik Eb-jére készülő Fiola Attila válaszolt az újságírók kérdéseire.


A VÁRAKOZÁSOKRÓL, AZ ELSŐ MÉRKŐZÉSRŐL

Fiola Attila: – Svájc nagyon egységes csapat, nagy része a keretnek topligákban játszik. Hét évvel ezelőtt vb-selejtezőn oda-vissza megvertek minket. Azóta ők is, mi is sokat változtunk, de nagyon kemény mérkőzés lesz. Kielemeztük az ellenfelet, de természetesen a saját játékunkra szeretnénk koncentrálni. 

A VÁLOGATOTT MEGHÍVÓ ÉS AZ APAI ÜZENET

Dárdai Márton: – U16 és U21 kötött játszottam a német korosztályos válogatottakban. Mindig ott volt a fejemben, hogy egyszer döntenem kell a német és a magyar válogatott között, de amikor Marco Rossi kijött hozzám tavaly Berlinbe és egy nagyon jót beszélgettünk, már nem volt kérdés számomra, hogy melyik válogatottat válasszam. Elsősorban középső védőként számol velem a kapitány, de középpályásként is tudok játszani. Apum minden meccsen kint lesz, szurkol, de különösebb tanácsot nem mondott, csak azt, hogy nagyon szurkol.

SÉRÜLÉSEK, EGÉSZSÉGI ÁLLAPOT

Dárdai Márton: – Egészséges vagyok. Éreztem kis izomfájdalmat, ami miatt két napot ki kellett hagynom, de már elmúlt, rendben vagyok.

Fiola Attila: – Ha reggelig itt ülnénk sem biztos hogy fel tudnám sorolni az összes sérülésemet. Az elmúlt időben háromszor is műtöttek, összesen pedig már hétszer. Tavaly volt egy térdsérülésem, amit sajnos félrekezeltek, aztán Litvániában elszakadt a bokám, majd újra meg kellett operálni a térdemet. Most pedig a kulcscsontom tört el májusban, de szívós gyerek vagyok. Itt vagyok és készülök az Eb-re. Amikor május elsején eltört a kulcscsontom, azt mondták, az Eb ugrott, mert hat-nyolc hét kihagyás következik, ezt sikerült lerövidítenem két-három hétre. Pénteken műtöttek, kedden már az edzőteremeben voltam. Nagyon nehéz időszak volt, de túl vagyok rajta. Minden tőlem telhetőt megteszek, plusz munkákat is végzek, hogy játszani tudjak.

ÖSSZEHASONLÍTÁS A KORÁBBI EB-SZEREPLÉSEINKKEL

Fiola Attila: – Ilyen erős csapategység talán még nem volt. Nagyon egyben van a közösség, ez az ereje a mostani válogatottnak. Nyilván most is vannak egyéniségek, ahogy korábban is, de tényleg egymásért küzdünk, talán ebben lépett még inkább előre a csapat a korábbiakhoz képest. Ha továbbjutunk a csoportból, akkor az már felülmúlja a legutóbbi szereplésünket, hiszen akkor nem sikerült továbbjutni. A továbbjutással már mindenki elégedett lenne, de most csak a szombati meccsre összpontosítunk. Szeretnénk példát mutatni a gyerekeknek, és remélem nagyon sok örömet fogunk szerezni a magyar embereknek.



A-CSOPORT 
JÚNIUS 14., PÉNTEK
21.00, München: Németország–Skócia
JÚNIUS 15., SZOMBAT
15.00, Köln: MAGYARORSZÁG–Svájc
JÚNIUS 19., SZERDA
18.00, Stuttgart: Németország–MAGYARORSZÁG
21.00, Köln: Skócia–Svájc
JÚNIUS 23., VASÁRNAP
21.00, Stuttgart: Skócia–MAGYARORSZÁG
21.00, Frankfurt am Main: Svájc–Németország

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik