Válogatott: a Nemzeti Sportnál Szoboszlai lett a mezőny legjobbja

SOMOGYI ZSOLTSOMOGYI ZSOLT
Vágólapra másolva!
2024.03.27. 15:23
A Koszovó elleni kezdőcsapatunk (Fotó: Török Attila)
Lapunk a Magyarország–Koszovó (2–0) felkészülési mérkőzés után is egyesével, szövegesen is értékelte a mieink teljesítményét. A mezőny legjobbjának Szoboszlai Dominikot választottuk meg.

 

DIBUSZ DÉNES      0      

Nyomás alá került, hiszen Gulácsi Péter remekelt a törökök ellen. Volt egy látványos védése, igaz, kiderült, les előzte meg az akciót, de ezt nem tudhatta, remek és gyors vetődéssel mentett, ezt követően bő egy órán át semmiféle feladat nem jutott neki, legfeljebb a hazaadott labdákat kellett megjátszania, ezt megoldotta.


LANG ÁDÁM      6     

Nagyot mentett fejjel a tizedik percben, de amikor fellépett a fedezetsorba, és háttal megkapta, azonnal el is vesztette a labdát, az nem az ő játéka, de… A szokottnál többször passzolt előre, a párharcaiból rendre győztesen jött ki. Rutinosan megoldotta a feladatát, és gyönyörű gólpasszal tette emlékezetessé az estéjét.


DÁRDAI MÁRTON      6     

Ebben a védőhármasban ő volt messze a legbiztosabb a labdával, nemcsak rövidebb alibipasszokra, hanem hosszabb, tért ölelő átadásokra is vállalkozott. A felívelt labdáknál többször is okosan kitolta az ellenfelét a labda alól, mondhatni, intelligensen védekezett, kilencvenszázalékos pontossággal játszotta meg a labdát.


SZALAI ATTILA      4     

Eleinte bizonytalannak tűnt, ám sokat futott, minden akcióhoz felzárkózott, peches volt, hogy látványos keresztlabdáját Bolla Bendegúz nem tudta lekezelni. A fejpárbajokban erős volt, de időnként bántóan könnyen kicselezték. Védőtől a 65-70 százalékos passzpontosság gyenge nemzetközi szinten – nincs jó formában.


BOLLA BENDEGÚZ      6     

Bátran megindult a vonal mellett, ígéretes beadással kezdett, vele sokkal aktívabb volt a jobb oldal, mint a törökök elleni összecsapáson. Veszélyes lövéssel kezdte a második félidőt, s látványos volt, amikor vállal a vonalon kívülre tette ellenfelét, nem kevésbé, amikor a gól előtt labdát szerzett és okosan passzolt Schäfer Andráshoz.


NAGY ÁDÁM      6     

Talán Schäfer András kiválása miatt többet volt játékban, mint a törökök ellen, de ott kevesebb labdaérintésből is hatékonyabbnak tűnt. Nagyon aktív volt ezúttal is (43 labdaérintés, 39 jó passz a szünet előtt), fel-felbukkant az ellenfél tizenhatosánál, nem az első félidei teljesítménye miatt cserélte le a szövetségi kapitány.


CALLUM STYLES      5     

A saját térfélen elkövetett feltűnően rossz passzal kezdett, de gyorsan bemelegedett, volt egy nagyszerű keresztlabdája Bolla Bendegúznak, majd két koszovói között hozta ki szépen a labdát. Sokat dolgozott, megbízhatóan, nagy odaadással futballozott, ígéretes lövőhelyzetben nem találta el a kaput.

 

NAGY ZSOLT      6     

Az egész mérkőzésen sokat futott, igaz, ezt megszokhatták tőle a futballrajongók, akaratosan, erőszakosan játszott, és a védőmunkáját is megoldotta – a Callum Stylesnak lekészített labdája kimondottan okos megoldás volt, és amikor újra a kapu elé ért, higgadtan gólra váltotta helyzetét.


GAZDAG DÁNIEL      4     

Az első félidőben semmit sem tudott hozzátenni az előrejátékhoz, a kapura ő sem volt veszélyes, lövése nem volt, lövés-előkészítése sem, időnként teljesen eltűnt szem elől, nem tudta igazolni, hogy a kezdőcsapatban a helye, és bizony joggal hívta le őt a pályáról a szövetségi kapitány.


SZOBOSZLAI DOMINIK      7     

Agresszív letámadásával az ellenfél kapujánál szerzett labdát, akaratosan kezdett, mind a két oldalon feltűnt. A klasszisát igazolta, amikor remek ütemben érkezett Schäfer András beadására, s extra mozdulat volt, amikor vállal vitte el a labdát ellenfele mellett: agilitása és gólja miatt lett a mezőny legjobbja.


ÁDÁM MARTIN      4     

Esetében nem lepődtünk meg, hogy miután összefejelt ellenfelével, a koszovói elterült, ápolták, ő addig sétálgatott. Sokáig nem nagyon találta meg őt a labda, nem volt játékban, messze volt a kaputól, így esélye sem volt helyzetbe kerülni, nem játszott jól, a cseréje indokoltnak tűnt.
 

A CSERÉK KÖZÜL Schäfer András (7) a szokásos energikus futballját hozta, nagyszerű gólpasszt adott, Varga Barnabás (6) bemutatott több jó cselt és kiharcolt egy sárga lapot, Kleinheisler László (6) sokat mozgott, Loic Nego (–) és Vancsa Zalán (–) és Mocsi Attila kapott néhány percet.


NEMZETKÖZI FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
MAGYARORSZÁG−KOSZOVÓ 2–0 (0–0) 
Budapest, Puskás Aréna, 56 000 néző. Vezeti: Hategan (román)
MAGYARORSZÁG: Dibusz − Lang, Dárdai M., Szalai A. − Bolla (Nego, 68.), Nagy Á. (Schäfer, a szünetben), Styles (Vancsa, 84.), Nagy Zs. (Mocsi, 88.) − Gazdag (Kleinheisler, a szünetben) Szoboszlai − Ádám M. (Varga Barnabás, a szünetben). Szövetségi kapitány: Marco Rossi
KOSZOVÓ: Muric − Vojvoda, Am. Rrahmani, Aliti, Rrudhani (Hadergjonaj, 71.) − Idrizi (Loshaj, 83.), V. Berisha (Al. Rrahmani, 83.) − Zhegrova (Bytyqi, 64.), Muslija (Celina, 64.), Rashica − Muriqi (Rashani, 64.). Szövetségi kapitány: Franco Foda
Gólszerző: Szoboszlai (58.), Nagy Zs. (86.)

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik