U21: ismét legyőzte a magyar válogatott Kazahsztánt az Eb-selejtezőben

Sári RolandSári Roland
Vágólapra másolva!
2024.03.26. 16:56
Nem tudták a magyar válogatottal tartani a tempót a kazahok (Fotó: Twitter/MLSZ)
Az U21-es labdarúgó Európa-bajnoki selejtező B-csoportjában a magyar válogatott ismét legyőzte Kazahsztánt, ezúttal 3–0-ra.

A tavalyi „odavágón” aratott 2–0-s hazai győzelem után magabiztosan érkezhettek Kazahsztánba a magyar válogatott tagjai, akik a múlt héten Szélesi Zoltán szövetségi edző bemutatkozó találkozóján már győzelmet arattak a Moldova elleni felkészülési mérkőzésen, Budapesten. 

Most azonban már nagyobb téttel léptek pályára a fiatal tehetségek. A meccs viszont nem indult túl érdekfeszítően, hiszen mindkét gárda kifejezetten visszafogott támadásokat vezetett és a 30. percig komolyabb akciókat nem láthattunk. Ekkor azonban a kazahok előtt nyílt egy nagy lehetőség több védelmi hibát követően, ami ugyan nem ment be, de arra elég volt, hogy felébressze válogatottunkat. A folytatásban ennek köszönhetően már agresszívabb volt a magyar csapat, aminek hamar meglett a gyümölcse. A 34. percben ugyanis pár szép passzt követően Kosznovszky Márk elé került a labda a tizenhatoson kívül és nem is habozott, egyből hihetetlen erővel lőtte azt a kapu bal szélébe, ezzel megszerezve a mieinknek a vezetést. 

A félidő végéig ugyan több találat nem született, de az első percekhez képest már sokkal több sansz volt rá, hogy tovább nő a vendégek előnye, mivel szinte folyamatosan a kazah kapu előterében folyt a játék. 

A fordulás után aztán nagyon hamar megszületett a magyarok második találata. A 48. percben Kerezsi Zalán mutatott be egy szép szólót, aminek a végén eleresztett egy távoli lövést, ami a hálóban kötött ki. Ezt követően már Kazahsztánnak is voltak lehetőségei, ám Hegyi Krisztiánnak először a 73. percben adódott komoly feladata, amikor egy távoli lövést kellett hárítania. A lefújásig pedig a mérkőzés kezdetéhez hasonló játékot láthattunk a felektől, nem nagyon fordultak elő veszélyes helyzetek, ám a hosszabbítás utolsó percében a kazah kapus nagy hibát vétett és pont Bényei Ágoston elé ütötte a labdát, amit a csereként beálló középpályásnak csak be kellett gurítania az üres kapuba.

U21-ES EB-SELEJTEZŐ, B-CSOPORT
KAZAHSZTÁN–MAGYARORSZÁG 0–3 (0–1)
Almati
MAGYARORSZÁG: Hegyi – Szabó A., Yaakobishvili A., Csinger – Kovács M. (Vajda B., a szünetben), Kata, Vitális (Bényei Á., 63.), Kosznovszky (Horváth A., 88.), Benczenleitner – Németh A., Kerezsi (Molnár R., 52.)
G: Kosznovszky (34.), Kerezsi (48.), Bényei Á. (90+3.)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik