Dárdai Márton: Egyedül hoztam meg a döntést

Vágólapra másolva!
2024.03.25. 11:18
Dárdai Márton a 23-as mezben mutatkozott be a válogatottban (Fotó: Török Attila)
Dárdai Márton, aki pénteken este, a törökök ellen 1–0-ra megnyert felkészülési mérkőzésen debütált a labdarúgó-válogatottban, azt mondta, egyedül hozta meg a döntést arról, hogy a magyar nemzeti csapatban szeretne szerepelni.

Az M4 Sportnak adott interjúban a játékos – aki a német másodosztályban, az édesapja, a korábbi magyar szövetségi kapitány Dárdai Pál irányította Hertha BSC-ben futballozik – úgy fogalmazott, a klubjában a középpályán és a védelemben is többször játszott már, ő azonban leginkább hátul szeret lenni, akkor ugyanis „előtte van a mérkőzés”, és kihozhatja a labdát.

A 22 éves Dárdai elmondta, hogy a meccs előtt kicsit izgult, de amikor végül pályára lépett, már minden rendben volt. Kitért rá, a Németországban légióskodó játékostársakkal már ismerték egymást.

Dárdai Márton a 23-as mezben szerepelt pénteken, erről azt mondta, különösebb jelentősége nincs, ugyanakkor testvére, Palkó is ezzel a számmal mutatkozott be a nemzeti csapatban, és az NBA-legenda Michael Jordan miatt is kedveli a 23-ast.

Az újdonsült válogatott futballista hangsúlyozta: egyedül hozta meg a döntést arról, hogy a magyar válogatottban szeretne pályára lépni. Arról is beszélt, hogy édesapja gratulált neki a törökök elleni találkozót követően, szakmai kérdésekbe azonban nem mentek bele.

A nyári Európa-bajnoksággal kapcsolatban Dárdai megjegyezte, mérkőzésről mérkőzésre kell haladni, és nagyon bízik benne, hogy a gárda továbbjut a csoportjából.

EB-FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Magyarország–Törökország 1–0 (0–0)
Budapest, Puskás Aréna, 58 000 néző. Vezette: Frankowski (lengyel)
MAGYARORSZÁG: Gulácsi – Balogh B. (Dárdai M., 67.), Lang, Szalai A. – Nego (Bolla, a szünetben), Nagy Á. (Styles, 61.), Schäfer, Kerkez (Nagy Zs., 61.) – Sallai (Kleinheisler, 80.), Szoboszlai – Varga B. (Ádám M., 80.). Szövetségi kapitány: Marco Rossi
TÖRÖKORSZÁG: Günok – Celik (Aktürkoglu, 77.), Kabak, Akaydin, R. Yilmaz (Müldür, 27.) – Yüksek, Kökcü (Güler, 61.) – Akgün (Baris Yilmaz, 77.), Calhanoglu, Yildiz (Uzun, 77.) – Ünal (Yazici, 61.). Szövetségi kapitány: Vincenzo Montella
Gólszerző: Szoboszlai (48. – 11-esből)


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik