Válogatott: Rossi elmondta, miért tartja kivételes futballistának Szoboszlait

P. V.P. V.
Vágólapra másolva!
2023.11.20. 18:57
A Montenegró elleni 3–1-es győzelem másnapján mutatták be az Európa-bajnoki selejtezőt veretlenül megvívó magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi pályafutását feldolgozó könyvet. A sajtóeseményen nemcsak a kötetről esett szó, hanem az olasz mester elmondta, mik voltak számára a legmeghatározóbb momentumok eddigi kapitánykodása, illetve az Eb-selejtezők alatt. Beszélt Szoboszlai Dominikról, s azt is elárulta, hogyan végződött a vasárnap este.

„Dominik értelemszerűen az a játékos a csapatunkban, aki képes a különbséget jelenteni a meccsek során. Sajnos a legutóbbi Eb-ről sérülés miatt lemaradt, de most az Eb-selejtező során másokat is nélkülöznünk kellett, ennek ellenére az eredmények és a teljesítmény mégis megütötte az elvárt szintet. Ez jól mutatja, hogy a legnagyobb erősségünk a csapatban rejlik. Persze ettől még tény, hogy Dominik meghatározó játékos, s akkor is, ha nem játszik jól – hiszen ez is előfordulhat – érdemes őt a pályán tartani az utolsó másodpercig. Ha belegondolunk, úgy jutottunk ki a 2020-as Eb-re, hogy az utolsó pillanatban gólt rúgott Izland ellen, Montenegró ellen pedig rendkívüli teljesítményt nyújtott. De ennél talán még meghatározóbb, döntőbb volt, ahogy Bulgária vagy Litvánia ellen futballozott. Ez tehetség kérdése, illetve a benne lévő fejlődési vágyé, ami a személyiségéből fakad, a benne lévő erőből. Ebben nekem, éppúgy, mint senki másnak, nincs semmiféle érdemem” – fejtette ki Marco Rossi véleményét Szoboszlai Dominikról.

Videónkban azt is elmondja, kapitánysága alatt melyik volt az a meccs, amelyet sci-fibe illőnek érzett, illetve mit tart a mostani Eb-selejtező csúcspontjának. Továbbá arról is beszél, hogyan végződött a vasárnap este.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik