Sportrádió: Akár tovább is juthatunk az Eb-n – Pátkai Máté

Vágólapra másolva!
2023.11.16. 10:13
null
Pátkai sok témát érintett a Hazafutásban (Fotó: Sportrádió)
Pátkai Máté a Horvátország és a Wales elleni Eb-selejtezőkön 2019-ben kétszer szerzett győztes gólt, amelyek kétség kívül karrierje nagy pillanatai közé tartoznak. A 23-szoros magyar válogatott labdarúgó októberben jelentette be visszavonulását, erről és játékos-pályafutásáról is beszélt a Sportrádió Hazafutás című műsorában.

„Nincs könnyű helyzetben Marco Rossi, mert az utóbbi időben kulcsjátékosok estek ki. Talán nem tűnök elbizakodottnak, ha azt mondom: meglesz a kijutás, és bízom benne, hogy a csoport első helye is, mert ez a kalapok beosztásánál még fontos lehet, úgyhogy ez motiváció lehet mindenkinek” – fogalmazott Pátkai, aki kitért a támadók körül helyzetre is.

„Nem mernék szavazni senkire a támadók közül, hogy ki kezdjen, de valószínűleg Ádám Martin kap majd lehetőséget az elejétől, hiszen ő már többet szerepelt Marco Rossi csapatában. Ha úgy alakul, hogy nem bírja végig, akkor talán Gazdag Dániel játszhat helyette, mert ő talán játszott hasonló szerepkörben még a Honvédban, szóval nem idegen neki ez a szerepkör és meg is van a szükséges tapasztalata, ami például Németh Andrásból még hiányzik. Bár, úgy is alakulhat, hogy akár még Németh Andrást is berakja Marco Rossi a csapatba. Ami az Eb-t illeti: kerülhetünk olyan csoportba, ahonnan reális esélyünk lehet a továbbjutásra.”

A TELJES BESZÉLGETÉS IDE KATTINTVA HALLGATHATÓ MEG!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik