U17: a bolgárok legyőzték a magyar válogatottat

Vágólapra másolva!
2023.10.28. 20:37
null
A bolgárok elleni vereség után győzelmi kényszerben lép pályára kedden Telkiben az U17-es válogatott (Fotó: MLSZ)
Tizenkét lövésből nem szerzett gólt a magyar U17-es válogatott, amely szombaton egygólos vereséget szenvedett Eb-selejtezőn Bulgáriától.     

Nem jött össze az újabb győzelem az U17-es válogatottnak, amely az andorraiak ellen 2–0-ra megnyert első Eb-selejtezős meccs után a bosnyákokkal 1–1-es döntetlent játszó bolgárok ellen lépett pályára Telkiben. Jeremiás Gergő szövetségi edző hét helyen változtatott a kezdő tizenegyen. A 23. percben a vendégek szereztek vezetést, s bár a magyar csapatnak tizenkét lövési kísérlete volt, csak háromszor találta el a kaput, s ami nagyobb baj, egy gólt sem szerzett, így kikapott.

„A mezőnyben nyújtott játékunk színvonalával nem volt különösebb probléma, időnként jól futballoztunk, ezt a kidolgozott helyzetek száma mutatja – idézte Jeremiás Gergőt az mlsz.hu oldal. – A kapu előtt azonban hiányoztak a megfelelő megoldások, nem volt meg bennünk az a fajta góléhség, amely a pontos befejezésekhez kellett volna, így hiába alakítottunk ki rengeteg lehetőséget, a bolgár kapusnak nem kellett sokat védenie. A célunkat továbbra is elérhetjük, de az utolsó, bosnyákok elleni mérkőzésen sokkal határozottabbnak kell lennünk a kapu előtt.”

A válogatott kedden 16 órától Bosznia-Hercegovina ellen zárja a selejtezőt, a továbbjutáshoz győznie kell.

JEREMIÁS GERGŐ ÉS NÉMETH HUNOR ÉRTÉKELÉSE

U17-ES EB-SELEJTEZŐ
13. CSOPORT

MAGYARORSZÁGBULGÁRIA 0–1 (0–1)
Telki. Vezette:Asot Galtakcsjan (örmény)
MAGYARORSZÁG:Kocsis B. – Pál, Szekér, Rácz (Csorba, 57.) – Kostevc, Somogyi (Madarász, 57.), Németh H., Kugyela (Hős, 66.), Bolgár – Egri (Mondovics, 57.), Szép (Barkóczi, 74.)
G:Gigov (23.)

A csoport másik mérkőzésén: Bosznia-Hercegovina–Andorra 3–0 (1–0)
Az állás: 1. Bosznia-Hercegovina 4 pont (4–1), 2. Bulgária 4 (2–1), 3. Magyarország 3, 4. Andorra 0

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik