Gyász: a Megyeri temetőben kísérték utolsó útjára Kardos Józsefet

B. D. K.B. D. K.
Vágólapra másolva!
2022.08.29. 17:00
null
Eltemették Kardos Józsefet (Fotó: Végh István/Bors)
Mint arról beszámoltunk, életének 63. évében, július 28-án elhunyt Kardos József, korábbi válogatott labdarúgónk, lapunk korábbi munkatársa, a Csepel Utánpótlás Sportegyesület utánpótlásedzője. Hétfő délben Újpesten, a Megyeri temetőben utolsó útjára kísérték barátai, játékostársai – számolt be róla a Bors.

 

A ravatalnál az MLSZ nevében beszédet mondott Sipos Jenő sajtófőnök és az 1986-os válogatott csapatkapitánya, Nagy Antal is.

A Ferencváros legendája, Nyilasi Tibor (balra) és az Újpest sportkoordinátora, Kabát Péter a temetésen(Fotó: Végh István/Bors)
A Ferencváros legendája, Nyilasi Tibor (balra) és az Újpest sportkoordinátora, Kabát Péter a temetésen(Fotó: Végh István/Bors)

 

Kardos József 1960. március 29-én született Nagybátonyban, ahonnan játékosként az NB II-ben szereplő Salgótarjáni Bányászon keresztül került 1978 nyarán az Újpesti Dózsához, amellyel egyből bajnoki címet ünnepelhetett (1978–1979), később két bajnoki ezüstérmet szerzett, valamint háromszor nyert Magyar Népköztársaság-kupát az egyesülettel, az 1987-es MNK-döntőben a Pécsi MSC elleni, 3–2-re megnyert meccsen gólt szerzett. Tagja volt a KEK 1983–1984-es sorozatában a negyeddöntőig eljutó Újpestnek, az AEK Athén elleni visszavágón két góllal vette ki a részét a lila-fehérek 4–1-es sikeréből, s játszott az 1. FC Köln és az Aberdeen elleni mérkőzéseken is.

Az Újpestben összesen 229 bajnoki és 37 gól fűződik a nevéhez, 1983-ban „Az év labdarúgója” címet is kiérdemelte. Az NB I-ben még a Vasas (1987–1988) és a Váci Izzó (1990) labdarúgójaként szerepelt, és légióskodott Görögországban, az Apollon Kalamariaszban.

(Fotó: Végh István/Bors)
(Fotó: Végh István/Bors)

 

A magyar válogatottban 33 alkalommal szerepelt, három gólt szerzett, tagja volt az 1986-os mexikói világbajnokságon részt vevő keretnek, sőt végigjátszotta mindhárom csoportmérkőzést.

1991-ben induló edzői karrierje során több felnőtt- és utánpótláscsapatot irányított, MLSZ-ellenőri tevékenysége mellett legutóbb a CSUSE-nál az U7-U9 korosztályoknál edzősködött.

(Fotó: Végh István/Bors)
(Fotó: Végh István/Bors)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik