U17-es Eb-selejtező: még továbbjuthat a magyar válogatott

J. Á.J. Á.
Vágólapra másolva!
2022.03.29. 10:25
null
A magyar válogatott a 92. percben mentett pontot a görögök ellen, így még van esélye a továbbjutásra (Fotó: MLSZ)
Kovács Patrik az U17-es válogatott védője úgy érzi, jobbak voltak a görögöknél és biztos benne, hogy szerdán legyőzik Szlovákiát.


Egy pont is pont: az U17-es válogatott a hollandiai elitkörös torna második mérkőzésén a hosszabbításban Komlósi Bence góljával egyenlített a görögök ellen (1–1), így maradt még esély a májusi, izraeli Eb-részvételre.

„Sajnálom, hogy nem sikerült győznünk, hiszen sokkal jobbak voltunk a görögöknél –
mondta lapunknak a csapat balhátvédje, Kovács Patrik. – Rengeteg helyzetünk volt, jól is játszottunk, de a befejezéseknél pontatlanok voltunk.”

A korosztályos válogatott az 1. fordulóban kikapott a házigazda hollandoktól 2–0-ra, majd a vasárnapi, görögök elleni meccs után szerdán Szlovákia ellen zárja a csoportkört. Győzelem esetén marad még esély a továbbjutásra, ám ehhez az kell, hogy közben Görögország legfeljebb egy pontot szerezzen Hollandia ellen. A nyolc csoportgyőztes mellett a hét legjobb csoportmásodik is tagja lesz az Európa-bajnokság 16-os mezőnynek (Izrael házigazdaként tag).

U17-ES EB-SELEJTEZŐ, ELITKÖR, 3. FORDULÓ
SZERDA

16.00: MAGYARORSZÁG–Szlovákia
16.00: Görögország–Hollandia

Az állás 2 forduló után: 1. Hollandia 4 pont (3–1), 2. Görögország 2 pont (2–2), 3. Szlovákia 2 pont (2–2), 4. Magyarország 1 pont (1–3 )

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik