Eb 2020: játszhat ellenünk a rutinos izlandi, de akad gond is

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2020.11.02. 20:36
null
Kári Árnason fejpárbajt vív egy tavalyi Eb-selejtezőn (Fotó: AFP)
Az Eb-pótselejtező Románia elleni elődöntőjében (2–1) megsérülő Kári Árnason felépült, jelen állás szerint ott lehet a pályán a mieink elleni novemberi döntőben – a kérdés csak az, hogy az Izlandon elrendelt „futballzárlat” lehetővé teszi-e ő és néhány társa megfelelő felkészülését.

 

„A bokaszalagjaimmal volt gond, de már felépültem – idézi a Vísir a 38 éves, 85-szörös válogatott Kári Árnasont, a jelen egyik legtapasztaltabb izlandi játékosát. – Már teljes intenzitással edzettem a Víkingurnál, amikor leállt a futballélet Izlandon. Már csak azt kell kitalálni, hol tudnánk kicsit futballozni.”

Mint beszámoltunk róla, Izlandon nemcsak a bajnokság állt le a koronavírus-járvány miatt, hanem az edzésekre is tilalom vonatkozik – így az otthon játszó labdarúgók, Árnason, Hannes Halldórsson és Birkir Már Saevarsson egyelőre nem tud szervezetten készülni a mieink elleni mérkőzésre.

Elméleti lehetőség, hogy a hármas csatlakozik az U21-es válogatott szintén otthon tartózkodó labdarúgóihoz, de a járványügyi előírások miatt ez is jelentős szervezést, engedélyezést igényel még.

Ami biztosnak tűnik: az izlandi válogatott a jövő hét elején a németországi Augsburgban kezdi meg a közös felkészülést a november 12-i budapesti mérkőzésre, amelyet a szigetországiak is történetük egyik legfontosabb futballmeccsének tekintenek.

„Jelen helyzetben a nemzetünk lelkiállapotának is jót tenne, ha sikerülne kijutnunk az Európa-bajnokságra – folytatta Árnason, utalva a járványhelyzet hangulatromboló hatásának egyik enyhítési lehetőségére. – Távlatot, tervezhető jövőt jelentene honfitársainknak, ha számolhatnának az Eb-részvétellel, ha esetleg csak televíziós programként, de ne zárjuk ki, hogy akár nyári utazási célpontként is. Szóval messze nem csak a részvétellel járó pénz és a szakmai siker miatt lenne fontos, hogy nyerjünk a pótselejtezőn.”

Az Eb-részvételről döntő Magyarország–Izland Eb-pótselejtező helyszíne a Puskás Aréna lesz.

EB-PÓTSELEJTEZŐ (NL-RÁJÁTSZÁS)
A-LIGA
ELŐDÖNTŐ, 2020. OKTÓBER 8.
Bulgária–MAGYARORSZÁG 1–3
Izland–Románia 2–1
DÖNTŐ, 2020. NOVEMBER 12.
20.45:
Magyarország–Izland (Tv:M4 Sport)– élőben az NSO-n!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik