Magyar–orosz: Edzői pályafutásom során először mondtam ilyet... – Rossi

NAGY-PÁL TAMÁSNAGY-PÁL TAMÁS
Vágólapra másolva!
2020.09.05. 17:38
Vasárnap Oroszországgal találkozik a Törökország ellen 1–0-s győzelmet arató magyar labdarúgó-válogatott. A mérkőzés helyszínén, a Puskás Arénában tartott sajtótájékoztató keretében Marco Rossi kijelentette: a Nemzetek Ligája-találkozó már a Bulgária elleni Eb-pótselejtező jegyében fog zajlani.
Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya (Fotó: Török Attila) – A CSAPAT EDZÉSÉRŐL KÉSZÜLT GALÉRIÁNKHOZ KATT A KÉPRE!
Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya (Fotó: Török Attila) – A CSAPAT EDZÉSÉRŐL KÉSZÜLT GALÉRIÁNKHOZ KATT A KÉPRE!

Marco Rossi szövetségi kapitány először arról beszélt, hogyan teltek a napok a törökök elleni siker óta.

„Még a meccs napjának éjjelén hazautaztunk, hajnali ötkor megérkeztünk Budapestre. A tegnap rehabilitációval telt: fürdő és masszázs azoknak, akik játszottak. A többieknek kisebb edzést vezényeltünk. Nincsenek különösebb problémáink, csak Fiola Attilának van némi gondja, de még így is jó eséllyel játszhat vasárnap. Lehet, hogy lesznek változások, de az is lehet, hogy nem, ezt majd az utolsó pillanatban döntjük el."

Ezután arról kérdezték az olasz trénert, hogy az októberi, Bulgária elleni Eb-pótselejtező „árnyékában" mennyire fontos az oroszok elleni találkozó?

„Edzői pályafutásom során talán először mondtam azt a játékosaimnak, hogy most fontosabb a teljesítmény, mint az eredmény. És ezt egyértelműen a Bulgária elleni találkozó jegyében tettem."

Marco Rossi egy Törökországban adott, szerinte félreérthető nyilatkozatával kapcsolatban elmondta, hogy amit azon a mérkőzésen láttunk, az egyértelműen a csapatmunka eredménye, mert mindenki hajlandó volt lemondani az egyéni érvényesüléséről a csapat érdekében. Ebben bízik az oroszok elleni találkozón is.

„Nem csinálok titkot abból, hogy ugyanabban a játékrendszerben fogunk játszani. Ez nagyobb kihívás lehet most, mert az ellenfél már készülhet rá, de a törökök is kiváló játékosokból álltak, náluk is csak nagyjából húsz percig működött a meglepetésfaktor."

Sallai Roland Törökország után ismét a kezdő tagja lehet (Fotó: Török Attila)
Sallai Roland Törökország után ismét a kezdő tagja lehet (Fotó: Török Attila)

Sallai Roland először szerepelhet meccsen a Puskás Arénában, az Uruguay elleni nyitó mérkőzésen ugyanis nem kapott lehetőséget.

„Várom már, hogy pályára léphessek ebben a stadionban. Hasonlóan jó teljesítményt szeretnénk nyújtani, mint Törökországban, ott végre kijött a kvalitás a csapatból."

NEMZETEK LIGÁJA, 2. FORDULÓ
3. CSOPORT
18.00: MAGYARORSZÁG
–Oroszország, Puskás Aréna (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!
20.45: Szerbia–Törökország, Belgrád

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik