Válogatott: Storcknak üzent a keretből kimaradó Nikolics

Vágólapra másolva!
2017.03.14. 08:46
null
Storck nem tudná garantálni Nikolics pályára lépését Portugáliában (Fotó: mlsz.hu, archív)
Mint arról beszámoltunk, Nikolics Nemanja nem tagja a magyar labdarúgó-válogatott keretének, amely a Portugália elleni világbajnoki selejtezőre készül. A Chicago Fire légiósa a Nemzeti Sportnak elárulta: elfogadja a döntést, de ez nem jelenti azt, hogy vége válogatottbeli karrierjének

 

A Chicago Fire színeiben az első bajnoki gólját szombaton, a Real Salt Lake ellen megszerző támadót nem lepte meg Bernd Storck döntése, sőt számított rá.

STORCK: ÍGY KORREKTEBB VAGYOK VELE SZEMBEN
„Beszéltem vele telefonon, elmondtam neki is, miért döntöttem a kihagyása mellett – indokolta döntését Bernd Storck szövetségi kapitány. – Speciális a helyzete, hét óra időeltolódást is le kellene küzdenie, hazaérkezése után két-három napnak kellene eltelnie, mire egyenesbe jönne, és egyáltalán nem tudnám garantálni, hogy pályára lép Portugáliában. Az jobb lett volna, ha hazarángatom a távoli Amerikából, és miután végigülte a meccset, visszautazik? Szerintem így korrektebb vagyok vele szemben.”

„December harmincegyedikén ünnepeltem a huszonkilencedik születésnapomat, a kapitány aznap felhívott – mondta a 23-szoros válogatott futballista a Nemzeti Sportnak. – Mivel addigra már eldőlt, hogy Amerikában folytatom, abban maradtunk, ad nekem időt a beilleszkedésre, és majd a kerethirdetést megelőzően még egyszer egyeztetünk. Így is történt. Bernd Storck múlt héten felhívott, és közölte velem, mivel nem tudja garantálni a játéklehetőséget, nem látja sok értelmét annak, hogy a bajnokság elején két hétre elhagyjam a Chicagót. Elfogadtam a döntését, csakugyan felesleges lett volna annyit utazni, majd az átállás nehézségeivel megbirkózni, hogy a kispadon üljek. Úgy gondolom, korrekt módon rendeztük ezt az ügyet. Ez természetesen nem jelenti azt, hogy vége a válogatottbeli pályafutásomnak, a kapitány is leszögezte, tegyem a dolgom, rúgjam a gólokat, ahogy eddig, és akkor nyitva marad a kapu előttem.”

„A srácoknak nagyon szurkolok majd, hogy jó eredményt érjenek el Portugáliában, Szalai Ádám és Priskin Tamás formája bizakodásra ad okot, és nem tagadom, örülök Vinícius Paulo behívásának is, szerintem egyértelműen erősödtünk vele. Remélem, legközelebb már én is köztük lehetek – boldogan repülök hosszú-hosszú órákat, ha pályára léphetek a válogatottban” – tette hozzá Nikolics.

A PORTUGÁLIA ELLEN KÉSZÜLŐ KERET
KAPUSOK: Dibusz Dénes
(Ferencváros), Gulácsi Péter (RB Leipzig – Németország), Kovácsik Ádám (Videoton FC), Megyeri Balázs (Greuther Fürth – Németország)
VÉDŐK: Bese Barnabás (Le Havre – Franciaország), Botka Endre (Ferencváros), Fiola Attila (Videoton FC), Hangya Szilveszter (Vasas FC), Kádár Tamás (Dinamo Kijev – Ukrajna), Kálnoki-Kis Dávid (Újpest FC), Korhut Mihály (Hapoel Beer-Seva – Izrael), Lang Ádám (Dijon – Franciaország), Pintér Ádám (Greuther Fürth – Németország), Vinícius Paulo (Videoton FC)
KÖZÉPPÁLYÁSOK: Gera Zoltán (Ferencváros), Holman Dávid (DVSC), Kalmár Zsolt (Bröndby IF – Dánia), Kleinheisler László (Ferencváros), Lovrencsics Gergő (Ferencváros), Nagy Ádám (Bologna – Olaszország)
TÁMADÓK: Dzsudzsák Balázs (al-Vahda – Arab Emírségek), Gyurcsó Ádám (Pogon Szczecin – Lengyelország), Eppel Márton (Budapest Honvéd), Németh Krisztián (al-Garafa – Katar), Priskin Tamás (Slovan Bratislava – Szlovákia), Sallai Roland (Palermo – Olaszország), Szalai Ádám (Hoffenheim – Németország)

VB-SELEJTEZŐ, EURÓPAI ZÓNA
B-CSOPORT, 5. FORDULÓ

Március 25., szombat
20.45: Portugália–Magyarország

18.00: Andorra–Feröer
18.00: Svájc–Lettország

A B-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Svájc 4 4 9–3 +6 12
2. Portugália 4 3 1 16–3 +13 9
3. MAGYARORSZÁG 4 2 1 1 8–3 +5 7
4. Feröer 4 1 1 2 2–8 –6 4
5. Lettország 4 1 3 2–8 –6 3
6. Andorra 4 4 1–13 –12 0

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik