Válogatott: az oroszokkal is megmérkőzik a Storck-csapat

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.03.08. 12:15
null
Legutóbb az Üllői úton egygólos vereséget szenvedtünk a leendő vb-házigazdától (Fotó: Szabó Miklós)
Hivatalossá vált, hogy a magyar labdarúgó-válogatott június 5-én az oroszok ellen játssza következő hazai mérkőzését a Groupama Arénában – adta hírül az mlsz.hu.

 

Bernd Storck együttese március 25-én Portugáliában lép pályára világbajnoki selejtezőn, majd június 9-én Andorrában folytatja szereplését a sorozatban. A két találkozó közé, június 5-re egy hazai felkészülési mérkőzés is bekerült a programba, ekkor az oroszokat fogadják a mieink a Groupama Arénában.

Az orosz válogatott jelenleg a 61. a világranglistán, de a helyezése csalóka, mert a következő világbajnokság házigazdájaként nem kellett tétmeccseket játszania az ősszel, így ebben az időszakban nem volt lehetősége annyi ranglistapontot gyűjteni, mint a többi gárdának.

Az orosz együttes részt vett a legutóbbi négy Európa-bajnokságon, valamint az előző világbajnokságon, és rendezőként biztos a helye a jövő évi vb-n is.

A tavaly augusztusban kinevezett szövetségi kapitány, Sztanyiszlav Csercseszov csapatának minden tagja az orosz Premjer-Ligában játszik, a bővebb keretben sem nagyon találunk légiósokat. Az orosz klubok közül ebben az idényben a CSZKA Moszkva és a selejtezőben az Ajaxot búcsúztató Rosztov szerepelt a Bajnokok Ligájában, utóbbi együttes, valamint az FK Krasznodar még áll az Európa-ligában. A válogatott legismertebb játékosai közé olyan remek futballistákat sorolhatunk, mint Igor Akinfejev, Jurij Zsirkov, Alekszandr Kokorin vagy a csapatkapitány, a 101-szeres válogatott Vaszilij Berezuckij.

A magyar és az orosz válogatott a Szovjetunió szétesése óta négy meccset játszott egymás ellen, egy döntetlen és három vereség a mérlegünk. Legutóbb 2014 novemberében – ugyancsak felkészülési mérkőzésen – járt nálunk az orosz válogatott, akkor Dárdai Pál együttese 2–1-es vereséget szenvedett a Groupama Arénában.

A MAGYAR VÁLOGATOTT KÖVETKEZŐ MÉRKŐZÉSEI
Március 25. (szombat), 20.45: Portugália–Magyarország (világbajnoki selejtező)
Június 5. (hétfő): Magyarország–Oroszország (felkészülési mérkőzés)
Június 9. (péntek), 20.45: Andorra–Magyarország (világbajnoki selejtező)

A válogatott teljes világbajnoki selejtezős programját itt tekintheti meg.

VB-SELEJTEZŐK, A B-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Svájc 4 4 9–3 +6 12
2. Portugália 4 3 1 16–3 +13 9
3. MAGYARORSZÁG 4 2 1 1 8–3 +5 7
4. Feröer 4 1 1 2 2–8 –6 4
5. Lettország 4 1 3 2–8 –6 3
6. Andorra 4 4 1–13 –12 0

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik