Válogatott: Dzsudzsák már biztosra veszi a továbbjutást

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.06.18. 22:23
null
Dzsudzsák Balázs már biztosra veszi a magyar továbbjutást (Fotó: Hegedüs Gábor)
Az 1–1-re végződő Izland–Magyarország Európa-bajnoki összecsapás után Dzsudzsák Balázs, a magyar válogatott csapatkapitánya biztosra véli, hogy az eddig megszerzett négy pont elég ahhoz, hogy továbbjussunk az F-csoportból.

 

„Az első félidőben hiába próbálkoztunk, nem tudtunk nagy helyzetet kialakítani, az utolsó húsz méteren nem voltunk pontosak. A második játékrészben mindent feltettünk egy lapra, a kapitány több csatárt is beküldött, ezután pedig a szélen is feljavultunk. Mondhatjuk azt is, hogy eredményesek voltunk, hiszen a gólunk is onnan született” – vélekedett Dzsudzsák Balázs, a magyar válogatott csapatkapitánya.

„Csak magunkat okolhatjuk, hogy nehéz lett a meccs: az izlandi gól a mi hibánkból jött, eladtuk a labdát. A tizenegyes kérdéses, de a lényeg, hogy szerintem nem kiabálom el ha azt mondom, megvan a továbbjutás!”

„Ez Európa-bajnokságon nem fér bele a hiba, itt nagy árat fizethet az, aki bakizik. Hiába irányítottuk a mérkőzést, erre nagyon oda kell figyelnünk, mert majdnem ráfizettünk a hibára. Csinálhatunk ezer passzt, nem hiába szokták mondani, hogy a futballt gólra játsszák.”

„Ami a hangulatot illeti, nem ragoznám túl: a lényeg, hogy tizenötmillióan játszunk. Döbbenet! Hidegrázásom volt már a meccsre érkezésnél is, elképesztő, tényleg csak a legnagyobb szavakkal tudom illetni a szurkolóknak. Remélem, viszonozni tudjuk rajongóinknak, hogy ennyit fáradnak értünk, ilyen sokat tesznek. Szeretnénk örömet szerezni mindenkinek.”

„Nagyon örülünk annak, micsoda lázban ég Magyarország, nehéz visszafogni magunkat, nehogy túlpörögjünk, de nyugodtak vagyunk. Meccs előtt egy-két nappal a kapitány is közölte, nem szeretné, ha még mindig az otthoni történésekről beszélnénk, nehogy kizökkenjünk és könnyelművé váljunk.”

Bese Barnabást nem lepte meg, hogy Bernd Storck végül nem nevezte a kezdőcsapatba a sérült Fiola Attila helyére.

„Nem vagyok csalódott. A meccs előtt már ezt gyakoroltuk, nem ért váratlanul, hogy nem játszottam, de bízom benne, hogy szerephez juthatok még a tornán.”

LABDARÚGÓ EURÓPA-BAJNOKSÁG
F-CSOPORT, 2. FORDULÓ
IZLAND–MAGYARORSZÁG 1–1 (1–0)
Marseille, Stade Vélodrome, 60 842 néző. Vezette: Karaszjov (orosz)
IZLAND: Halldórsson – Saevarsson, R. Sigurdsson, Árnason, Skúlason – Gudmundsson, G. Sigurdsson, Gunnarsson (Hallfredsson, 67.), B. Bjarnason – Sigthórsson (Gudjohnsen, 84.), Bödvarsson (Finnbogason, 69.). Szövetségi kapitány: Lars Lagerbäck és Heimir Hallgrímsson
MAGYARORSZÁG:
Király – Lang, Guzmics, Juhász (Szalai, 85.), Kádár – Gera Z. – Dzsudzsák, Nagy Á., Kleinheisler, Stieber Z. (Nikolics, 67.) – Priskin (Böde, 67.). Szövetségi kapitány: Bernd Storck
Gólszerző: G. Sigurdsson (40. – 11-esből), ill. Saevarsson (88. – öngól)

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik