Eb 2016: változatlan kezdővel számolnak ellenünk az izlandiak

Vágólapra másolva!
2016.06.17. 15:05
A magyar válogatott szombaton Izlanddal játszik az Európa-bajnokság csoportkörének második fordulójában. Az izlandi újságíró, Vidir Sigurdsson beszámolója szerint soros riválisunknál mindenki egészséges. Ennek fényében az északiak vélhetően ugyanazzal a kezdő tizeneggyel lépnek pályára ellenünk, mint az első fordulóban.

A portugálok elleni mérkőzés előtt sokan aggódtak a csapatkapitány Aron Gunnarsson miatt, de a korábban bokasérüléssel bajlódó középpályás jó mérkőzést zárt. Sőt azt mondta, a lefújás után jobban érezte magát, mint előtte. Mondjuk az eredmény (1–1) tükrében ez nem meglepő. Az izlandiak ettől függetlenül nem szálltak el maguktól, a védő Kari Árnason azt mondta, a portugálok ellen szerzett pont nem ér semmit, ha nem teljesítenek jól Magyarország ellen.

Heimir Hallgrímsson, az izlandiak egyik szövetségi kapitánya (most Lars Lagerbäckkel dolgozik tandemben, a torna után majd egyedül „viszi a boltot”) kiemelte, hogy a magyar válogatott jól láthatóan sokat fejlődött a norvégok elleni pótselejtező óta, és Bernd Storck kiváló munkát végez, az osztrákok elleni győzelem pedig bizonyítja, milyen erős csapattal készülnek összecsapni.

A hírek szerint egyébként a szigetország lakosságának több mint két és fél százaléka, nyolcezer drukker látta a helyszínen a portugálok elleni keddi meccset, és Magyarország ellen ez a szám valamivel tízezer fölé kúszik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik